Romerna behöver mer än punkt….Herr Ullenhag

Det skall bli en vitbok om Romerna och de kränkningar man utsatts för i Sverige. Skall man säga äntligen eller…vad? Kränkningen av Romerna har pågått i åratal och pågår, inte bara i Sverige utan över hela Europa. Inom EU är frågan underordnad, det verkar finnas liten eller inga intressen alls att lyfta Romerna i Europa och vad varje nation förpliktar till.

Jag kan känna ilska mot bakgrund av att vi inom Styvbarn och vanvårdsgruppen den 10 februari, får veta om vi får vår upprättelse i den form vi önskar, offentlig ursäkt, ekonomisk gottgörelse och viktigt…slut på vanvård av dagens placerade barn.

Erik Ullenhag tror inte att det som en följd av vitboken blir aktuellt för staten att betala ut skadestånd till de drabbade.”

Jag hävdar att Erik Ullenhag inte lärt sig någonting av historien om svensk Vanvård och om utsatta minoriteter i Sverige. Samhällets Styvbarn kräver ekonomisk gottgörelse för de vanvårdade, vi gör det för att pengar ytterst är Samhällets bevis på att de gjort fel. Misstag begångna av staten, skall kosta för Staten likaväl som enskilda medborgare avkrävs pålaggor, straffpengar för sk försummelser mot regler och lagar som instiftats av samhället.

I dagens regering skall varje enskild medborgare straffas för allt från att de gör ett fel i ansökan om bostadsbidrag till misstag i deklarationer etc. Svenska folket betraktas som en grupp av myglare och ekonomiska brottslingar av regeringen, samtidigt som Svenska Staten kan förbehålla sig rätten att inte ersätta eller kompensera de människor som blir utsatta för felbehandling. Det kallar jag statlig misshandel och brott mot meborgarna.

Om jag gör fel får jag betala pengar i böter, betalar vi inte våra räkningar får vi pålagor. Betalar vi inte vägtullar, kan Trafikverket lägga på 400 procent i straffpengar för ett uteblivet belopp på 100 kr. Om samhället misshandlar mina barn eller inte tillser att de inte utsätts för misshandel och vanvåvård, möts vi av grupp sk socialarbetare, politiker som alla förklarar att det är jag som har fel och inte dom. Den enskilda människans möjligheter att bemöta myndigheter och stat är obefintlig. Visserligen finns JO som till största delen uttalar sig på förövarnas sida och inte alltid ens tar upp allmänhetens klagomål. JO är inte folkets instans utan statens instans för att försvara de misstag som begås ute i kommunerna.

När därför Romerna, Samer mfl skall godta utredningar och vitböcker som ursäkt för samhällets brist på agerande och tydlighet, istället för att erbjudas något utöver, blir jag rent ut sagt förbannad. Jag kan inte som som ordförande i Samhällets Styvbarn svara för Romer eller Samerna, men jag kan som människa med den erfarenhet jag har, se det rättmäktiga i att var och en som utsätts för kränkande hantering har rätt till ersättning.

Erik Ullenhag torde ta sig en funderare och lyssna på de partimedlemmar som uttalat sig för rättmäktiga i ekonomisk kompensation för vanvårdsgruppen. Han borde läsa de motioner och diskussioner som varit i riksdagen kring temat vanvård innan han går ut i TV och tror eller ens tycker.

Ett svar till “Romerna behöver mer än punkt….Herr Ullenhag

  1. Skrev ett inlägg om Katri Linnas nya jobb. http://www.hesperus.nu/?p=567

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s