Kan inte prata för sig – brister i trovärdighet-HOVRÄTT FRIAR FÖRÖVARNA

Är du utvecklingsstörd. Saknar verbal förmåga. Ser ut som 15 men är yngre. Då är det fritt fram för män att våldta och frias av Hovrätten. Jag trodde aldrig att en domstol kunde vara så urbota trångsynt att de använder argument som att flickan inte deltog i rätten och underkänner en minderårig berättelse. Hovrätten motiverar med 

”Detaljlös” berättelse

Flickan har, enligt domstolen, inte någon gång lämnat en spontan och sammanhållen berättelse och hennes skildringar av sexualhandlingarna beskrivs som ”detaljlösa”. Sammantaget manar rätten till stor försiktighet när det gäller att ta ställning till flickans trovärdighet.

Flera av männen har erkänt att de har haft sex med henne, men inte i något fall anser hovrätten att de haft skälig anledning att misstänka att hon var under 15 år.

Hovrättens dom innebär också att den 14-åriga flickan blir utan skadestånd. Det utnyttjande som hon utsatts för genom 18-åringens koppleri bedöms inte ha varit en tillräckligt allvarlig integritetskränkning.

Hovrätten ser det som en stor brist att den 14-åriga flickan inte medverkat i rättegången, eftersom hennes trovärdighet och möjligheten att bedöma hennes ålder och mognadsgrad är så centrala i målet. I stället har både tingsrätt och hovrätt fått se inspelade polisförhör med flickan, och där ifrågasätter hovrätten hur det gått till när förhörsledaren fått henne att peka ut de män som sedan åtalats i målet.

Det visar på hur svenskt rättsväsende allt mer ställer sig på förövarnas sida och den bristande okunnighet som råder inom svenskt domstolsväsende. Flickan var inte bara minderårig hon var dessutom utvecklingsstörd.

Vidare säger rätten att hon inte kunde sammanhängande förklara. Är vältalighet nödvändigt för att kunna övertyga i en våldtäktsdom. Man kan bara bli förbannad och cynisk. Domen innebär i praktiken att det är fritt fram att våldta människor psykiska handikapp, att man ser äldre ut än man är biologiskt. Jag orkar inte utjuta mig mer kring detta, blir så förbannad att TANGENTBORDET BLIR RÖTT…. NU HOPPAS JAG ATT DETTA GÅR VIDARE TILL HÖGSTA DOMSTOLEN I ANNAT FALL KAN SVENSKT RÄTTSVÄSENDE SÄGA ADJÖ TILL RÄTTVISA FÖR ALLA.

Ett svar till “Kan inte prata för sig – brister i trovärdighet-HOVRÄTT FRIAR FÖRÖVARNA

  1. ja vad säger man…blir ledsendödsstraff är befogateller som jag skriver i min bloggen ananas i anus varje dag i resten av deras liv…jag är mamma till en ung kvinna som blivit våldtagen i sitt hem…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s