Politiken göder de rika och förtrycker de svaga

Sverige är det enda land i Europa som tillåter människor leva i livslångt ekonomiskt slaveri. Detta är möjligt genom en mängd märkliga inkasso- och indrivningsföretag som köper och säljer människor till varandra. När vi talar om banklån och högra räntor blir det som ett skämt med indrivnings- och inkassobolagens för att tala om Kronofogdens räntor och avgifter…om bankräntan ligger på 3-4 procentenheter, tar indrivnings- och inkasso/kronofogden en ränta på mer än 100 procent. Detta kan man göra utan att regering eller riksdag reagerar.

Fenomenet infördes under Socialdemokratisk ledning, men borgarna har inte gjort något för att ändra detta.

Nu har Högsta Domstolen i Sverige satt Skuldsaneringslagen ur spel, genom att tillskapa så skarpa kriterier att skuldsanering inte är möjlig idag. Enligt Högsta Domstolen (borgligt styrd) skall människor ha sina skulder kvar tills de dör för man kan alltid betala, säger Högsta Domstolen lite slarvigt översatt.

Alltså har en urvattnad lag i den borgliga regeringen satts ur spel genom att HD bestämt vilka regler som gäller. Detta är givetvis ett beställningsverk av indrivningsbyråerna och inkassoföretagen. Så länge människor har skulder och inte kan betala, tjänar privata kapitalistföretag storkovan. Vill minnas att några av dem dessutom drivs av organiserade brottsorganisationer. MEN att stödja ekonomisk org brottslighet är helt okej i dagens regering.

När borgliga väljare idag skjuter över målet och anklagar tidigare socialdemokratiska regeringar för dagens problem visar det på att okunskapen är ganska stor vad gäller historia etc. Men det finns ett uns av sanning – DET var socialdemokraterna som började den sociala  nedrustningen av äldrevården, pensionärerna, skolan, barnen och socialtjänsten. Att neka till det är så djävla fegt. Så det alliansen gör idag under ledning av NYA MODERATDIKTATURERNA är bara att fortsätta det som tidigare sanktionerats.

För det är faktiskt så, barn, ungdomar, gamla, sjuka, socialt utsatta är totalt ointressanta för politiker detta oberoende poltitisk färg.

3 svar till “Politiken göder de rika och förtrycker de svaga

  1. japp,för politikerna skor de sina och sig själva och struntar i alla andra..därför har jag slutat lita på politkier och litar enkom till den goda boken och de som komma ska..snart

  2. Ja, Du har rätt igen!! Min x-mans fru lider av långt framskriden reumatism och blir aldrig mer arbetsför, men fogden tar vad de kan av den lilla sjukersättningen hon har. Hon kommer aldrig att kunna påverka sin ekonomiska situation.Men en person kan driva ett AB (aktiebolag) upp till någon miljon i förlust på en annans persons bekostnad som bedriver enskild firma. Personen med enskild firma hamnar hos fogden på livstid med aktiebolagets obetalda skulder!Tack för en bra blogg!Lillian

  3. Det tråkigaste med KF är att de arbetar aktivt för att öka skuldbördan hos oss som är skyldiga,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s