Kriminella män står högt i status men straffade kvinnor….fy

Håkan Juholt har gjort det näst största felet i Sverige. Han har förälskat sig i en kvinna som är straffad. För detta kräver vissa hans avgång, andra undrar varför han inte berättat för valberedningen. Expressen skriver i tisdagens ledare (nätet) att man hellre publicerar lite senare och vet än innan någon annan gjort det. Nu kom ju DI som beställt av motståndarna med den stora nyheten.

Märkligt att det blev så lite diskussion kring Reinfeldt o hans alkoholiserade pappa som körde rattfull. Någon dags rubriker, men knappst någon som krävde hans avgång eller att han borde förklara sig. Carl Bildt ägnar sig åt moraliskt tveksamma affärer parallellt med jobbet som Utrikesminister, har inte läst att DI kräver Bildts avgång.

I det senare fallet borde man rimligtvis granska ordentligt eftersom det handlar om ett känsligt jobb som utrikesminister. Men vare sig Reinfeldt eller Juholt skall behöva klä skott eller stå till svars för sina närmaste privatliv. Om Juholt blir Statsminister läste jag att intresset från SÄPO ökar för hans särbo. Varför då hon har för guds skull inte sålt några stashemligheter.

Drottning Silvias pappa visade det sig var en tvättäkta nazist. De fick rubriker några dagar sedan sa man att hon inte borde stå tillsvars för pappans historia. IKEA Kamprad var också nazist som ung och har dessutom omoralen att inte betala skatt i Sverige. Men rör inte vår Kamprad och drottning…

Jag känner många straffade män, gravt kriminella som kommit tillbaks. De är gifta med journalister, lärare, professorer etc ingen stans granskas yrkeskårernas ev fd kriminella män. Faktum är ju idag att det är mer rumsrent att vara fd kriminell man än fd straffad kvinna. Det är väl inte märkligt att kvinnor som suttit i fängelse har svårare att gifta sig till ett sk bra socialt liv under vad som benämns respektabla former. Straffade kvinnor ser ju ut på ett visst sätt, beter sig, saknar bildning, dricker eller knarkar… Men straffade män kan både dricka och knarka men ändå hitta socialt etablerade kvinnor som ställer upp.

I det här fallet handlar det om en kvinna som okej gjort ett grovt ekonomiskt brott, som hon sonat, men hon är inte kriminell, har inget kriminellt umgänge aldrig gjort ett brott tidigare. Men nu ska hon stå tillbaks för att hennes särbo är ordförande i Socialdemokraterna alt Håkan Juholt avgå. Vilken djävla dubbelmoral vi har i Sverige…det är bara att skämmas över inskränktheten framför allt hos Medierna. För svenska folket har ju inte krävt Juholts avgång.

Såg på Uppdrag Granskning att Stena Line betalar 18 kr/t till filipinska arbetare. Helt okej tycker Stenaline ledningen. Tänk på det när ni åker Stena i sommar. Att den vita arbetskraften är betald enligt svenska/europeiska avtal medan andra klassens medborgare jobbar till en summa som ingen svensk skulle drömma om. Det är väl något att bli arg på eller hur… eller åkerierna som anställer polska lastsbilschaufförer för att de är billiga och jobbar längre pass än svenska chaufförer.

Hoppas verkligen att den nya sk socialdemokratin kan sätta sig över fördomarna och ta tag i orättvisorna istället för att ägna sig åt dubbelmoral och politikers privatliv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s