högt i tak hos borgligheten

SJ har misslyckats i vinter med det mesta, liksom vintern innan. Nu stormar det och tågen står stilla. Allt beror på att Staten en gång delade upp SJ i flera olika verk och bolag. Vilket fått till följd att ingen har ansvar. Istället för att infrastrukturministern och finansdepartementet tar sitt ansvar sparkar man budbäraren, Ulf Adelsohn, som haft kurrage nog att kritisera sin sittande regering för bristande intresse för järnvägen.

Det är intressant det finns en linje i allianspolitiken. Det politiska ansvaret är lika med noll, lätt och bekvämt läggs ansvaret på tjänstemän och i det senare fallet styrelsens ordförande för SJ. Vore jag Ulf Adelsohn skulle jag lägga ytterligare kritiska uttryck och lämna Nya Moderaterna.

När det gäller sjukförsäkringen har jag ett dagsaktuellt fall, en man som arbetat hela sin tid inom byggnads. Lågutbildad men så länge det gick lojal mot sitt jobb. Sjukdom tvingade honom att bli sjukskriven. I sjukdomen fanns också ett ökande alkoholmissbruk. Ben som inte bar, en svullen lever, sviter av prostatcanser. Men försäkringskassan anser honom fullt kapabel att jobba. Jag förstår inte hur man tänker, när det står en lång rad av arbetssökande yngre, friska som inte kommer ut på arbetsmarknaden, Det finns mängder av den person jag beskriver och jag funderar alltid över vilka jobb som finns tillgängliga för den här gruppen.

Det diskuteras vem som skall bli socialdemokratiska kvinnoförbundets nya ordförande. Knappt har Socialdemokratiska partiet fått ny ledare förrän diskussionerna börjar om nästa ledarskap. Tycker personligen att ordförandeskapet hos S-kvinnorna är deras debatt och inte medias.

Mitt resonemang handlar om högt i tak tanken. Det skall vara högt i tak inom ett parti oberoende vilket man talar om. Avgångskravet på Maud Olofsson har fått lite mediautrymme, men medlemmarna mullrar. Och det är deras sak att ersätta henne. Det kallar jag högt i tak att medlemmarn avgör vem eller vilka som styr och att varje åsikt måste få lyftas fram i den interna debatten. Därmed tycker jag också att Ulf Adelsohn även om jag inte är moderat, får ta skit för det som är ett regeringsansvar. Det är är inte högt i tak.

Nu skall jag sova o fundera över morgondagen. Det är fredag och jag är i Västerås. Har gjort två radioprogram på två dagar. Godnatt o Godmorgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s