Föräldrarätt är inte samma som barnperspektiv

Socialtjänsten i Marks har gjort hela arbetet med att förändra socialtjänstlagen och LVU till en lag för barn den största otjänst som finns. 84 anmärkningar från Socialstyrelsen har inte lärt Marks kommun något mer än att de är både blinda, döva och imuna mot all kunskap. Inkompetenta politiker, inhyrda sk konsulter avgör barn och familjers framtid utan hänsyn eller förmåga att se vilka skador, problem de förorsakar människor som de ansvarar för.

MARKS KOMMUN BORDE ställas inför rätta för vanvård och det skall handläggas av en seriös advokat som inser att även om människor inte har pengar måste man i det här fallet ställa sin kunskap till förfogande. Enda möjligheten att stoppa socialförvaltningar, stadsdelsförvaltningar som Farsta i Stockholm är att stämma dem inför tingsrätten, inte förvaltningsdomstolarna som endast tar ställning för socialtjänstens yttranden. Förvaltningsdomstolen är dessutom odemokratisk eftersom den inte automatiskt godkänner juridiska ombud eller annan bevisföring än den som socialtjänsten lyfter fram.

Det står klart och tydligt inskrivet i Socialtjänstlagen att man skall höra barnen och ta till vara deras uppfattning, detta skall göras av en person som inte är inblandad i ärendet för övrigt.

I Barnombudsmannens dokument kring Barn och Ungdomar framgår Barnperspektivet klart och tydligt. Samma sak gäller inom Vanvårdsutredningen, Upprättelseutredningen och Barnskyddsutredningen. Maria Larsson, Barnminister har också lyft fram Barnperspektivet före föräldrarätten. Men det innebär inte att socialtjänsten i sin myndighetsutövning skall beröva barn sina anhöriga utan i första hand arbeta för att ge familjen en chans. NÄR detta inte fungerar skall barn ha rätt till en varaktig och trygg placering. OM de inte trivs eller det finns misstankar om problem skall barnen ha rätt att flytta från den familjen. Socialstyrelsen måste få resurser att granska samtliga socialförvaltningar i Sverige om hur de handlägger barn- och familjeärenden. Vidare skall andra instanser än kommunpolitiker utan kunskap och som inte ens orkar läsa handlingar, inte längre kunna besluta vid omhändertaganden. Tingsrätten måste ges resurser för att ta hand om LVU och socialtjänstärenden som kan påverka enskilda personer, familjers liv.

3 svar till “Föräldrarätt är inte samma som barnperspektiv

  1. VragarVivianne

    Man kanske skulle bli socialkärring, jag har talang för det.

  2. Marks kommun är toppen på ett isberg,den varnvårdsutredning som pågått behöver fortgå,inte för att familjehemmen ställer till skada utan för att kommunen skadar barnen.Jag kan ge exempel,Rinkeby stadsdelsnämn,3 barn flyttas akut från familjehem till jourhem pga…ja,det behöver de inte tala om ens en gång.Familjehemmet förstod inte att de arbetade på uppdrag åt kommunen för de företrädde barnperspektivet i alla frågeställningar.Barnen får betala sig egen terapi med sitt lilla morsarv och det är skador som uppkommit EFTER de flyttades från oss runt till 5 jourfamiljer och nu på samma ställe i några år. DET ÄR KOMMUNEN SOM SKA BETALA;DEN SLANTEN DE FÅTT FÖR ATT DERAS MOR DOG BEHÖVER DE DEN DAG DE ÄR 18 ÅR OCH INTE GENERERAR PENGAR/INKOMST TILL NÅGON. En del barn blir helt ensamma då.En 4 årig flicka ska flyttas akut från ett familjehem där hon varit sedan hon var baby,för att familjehemsmamman dött i hjärnblödning. De behövde ju bearbeta sorgen,hur dun får man bli!En 6-årig flicka flyttas akut,genom lögn som barnen i Mark för att familjehemmet ska skiljas,också varit där sedan hon var baby. BARNEN FÖRLORAR HELA SIN VÄRD;FÖRSTÅR DE INTE DET. ka flyttas från ett fa

  3. Gisela Nilsson

    Hur kan dessa människor som är satta att se den lilla människan alltså barnet begå så stora misstag när de rycker ett barn från en invand trygg miljö. Detta hände i början av året när en fyra-årig flicka absolut skulle tillbaka till sin mamma. Flickan hade då från fem månaders ålder bott hos sin morfar och hans fru. Bara för att mamman som är tonåring var i konflikt med sin pappa så får fyraåringen nu inte träffa dessa människor som tog hand om henne när ingen annan gjorde det. Vem tar ansvar för flickans tankar? Vem tar ansvar för vad hon känner och alla de minnen som hon har? Vem tar ansvar för den längtan som hon känner? För visst minns barn. När hon blir stor och vill veta vad som hände och får då veta att allt enbart var en lögn. Hur reagerar hon då och hur blir då relationen till mamman? Förr opererades spädbarn utan bedövning i tron att de inte hade någon känsel. I dag rycks barn bort från en trygg invald miljö från den ena minuten till den andra i tron att de mår bra av det och att de snabbt kommer att finna sig till rätta. VAD HAR DE FÖR VAL? De är ju helt i de vuxnas händer.Mamman till flickan var på flickans dagis för att hämta henne utan morfaderns och hans frus vetskap med socialens tillåtelse. Det hotades det till och med med polishämtning om inte morfarden lämnade ut flickan till sin tonårsdotter. Nu har flickan förlorat sin morfar som av socialen har behandlats som en brottsling så även hans fru. Man kan inte tro att detta är sant eftersom det är flickan som skadats för all framtid.
    Inte bara att flytta från ett hem till ett nytt innom enbart en timma utan hon har misst sin morfar ett led tillbaka i hennes historia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s