Farsta Socialdistrikt förbjuder Robban träffa sin son

Det måste vara något känsligt med upprättelse, vanvård och sociala misstag.  Det har varit rubriker kring händelserna i Marks Kommun. Misstagen upprepas av Linköpings kommun- Farsta Stadsdelsförvaltning i Stockholm, har i flera år bekämpat RebellRobban i hans kamp att få hem sin son. Nu senast har man trots beslut i Regeringsrätten på eget bevåg infört besöksförbud för Rebellrobban. Anledningen säger man på ett inspelat band från Förvaltningsrätten i Stockholm, att Robban säger till sin att han älskar honom o vill att de skall kunna bo ihop.

Om Farsta Stadsdelsförvaltnings Socialdistrikt finns mycket att säga, inte minst borde hela delen som sysslar med familje- och barnfrågor utredas av Socialstyrelsen. En av mina fd elevers mamma som var handikappad fick ingen hjälp eftersom hon i förvaltningens ögon bara spelade handikappad.

Nu är jag medveten om att många socialkontor gör bra jobb, o att de flesta socialsekreterare troligen undviker att omhänderta även om det skulle vara befogat. Det är inte socialsekreaterarna i sig som är problemet utan den undermåliga utbildningen, bristen på verklighetsförankring. Och skillnad mellan de drömmar man ställs inför i utbildningen och den politiska verklighet de hamnar i.

Våra politiker borde i högre grad diskutera vilken socialvård/omsorg vi skall ha i framtiden. Hur vill vi att människor oberoende problematik skall bemötas inför en myndighet som har ditt liv i sina händer.

Nu hoppas jag dock att senaste tidens händelser också skall få opositionspolitikerna börjar diskutera socialtjänsten och familjerättsliga ärenden. Jag hade hoppats att socialdemokraterna skulle se detta med människosyn skulle vara en viktig del i deras politiska debatt, men det lyser med sin frånvaro.

Ett svar till “Farsta Socialdistrikt förbjuder Robban träffa sin son

  1. Hej! Fortsätt skriva. Följer dina inlägg om du vill. Kram, Lillian, Karlskrona

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s