socialbidragstagare får inte hjälpa handikappade vänner i Hägersten

Akta er för att vara socialbidragsberoende och ha handikappade vänner. En nära vän till mig som hjälper just en handikappad vän har fått avslag från Hägersten Liljeholmens Stadsdelsförvaltning på bidrag just på grund av detta.

Bägge har en gemensam bank och vår handikappade vän brukar föra över pengar till sin kompis för att han skall kunna handla. Detta noteras givetvis på kontobeviset från banken. Socialbyrån kräver in utdrag från banken med jämna mellanrum och granskar noga alla sk inkomster. I det här fallet fanns insättningar från vår vän sedan tre månader tillbaks, vilket nu gjort att tjänstemännen vid Hägersten Liljeholmens Stadsdelsförvaltning kallar detta för inkomster.

Det är något sjukt i ett system där man som socialbidragstagare inte kan bistå vänner med handikapp trots att den personen skickat personligt brev till förvaltningen om hur det ligger till. Det talas vackert om bostad först för missbrukare i Stockholm, i det här fallet handlar det snarare om att missbrukare som redan har bostad vräks på bekostnad av sk bostadförst. Jag blir så djävla på politiker som Abit Dundar, folkpartist som kallar sig konsult i missbruksfrågor på Socialstyrelsen och tillika ordförande i STadsdelsnämnden i Hägersten Liljeholmen.  Nämnas bör i detta sammanhang att ovanstående socialbidragstagare har sedan ett år tillbaks har sökt hjälp för sina missbruksproblem och att enligt Abit Dundar  (abit.dundar@stockholm.se) 076-129 07 14 är det 3 månaders vårdgaranti i den här stadsdelsförvaltningen. Trots detta och gällande sociallagstiftning har det inte meddelats vare sig avslag eller bifall i det här ärendet.

16 personer i den här Stadsdelsförvaltningen har under sista året dött till följd av sitt missbruk beroende på att man inte tar hand om människor efter behandling eller har någon uppsökande verksamhet. Jag kan som vanlig människa inte acceptera att villiga och kompetenta socialarbetare tvingas arbeta under inkompetenta politiker som fattar beslut utan att ha någon som helst insikt eller förankring i den verklighet de skall besluta om .

För den som gått socialhögskolan i ambitionen att hjäla och bistå människor i nöd måste det kännas djävligt att behöva ställa människor på gatan utan bostad till följd av politikernas okunskap. Det behövs uppror och inte minst en oposition som vågar gå emot sätta stopp för en borglig socialpolitik i Stockholm.

Ett svar till “socialbidragstagare får inte hjälpa handikappade vänner i Hägersten

  1. Ping: Alliansen är ett gäng kriminella hycklare « Gunnar rätt och slätt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s