Oro i det borgliga fältet

Moderaterna beklagar  beslutet om ändrad sjukförsäkring i Riksdagen, en återgång till bidragslinjen enligt Ulf Kristersson. Ja har man sin ekonomi tryggad både i riksdagen, kommunalpolitiken och efteråt så är det väl svårt att förstå den som inte kan jobba av olika skäl.

Läste att sjukskrivningarna ökar igen, trots den moderata arbetslinjen, vad beror detta på Ulf. Att folk fuskar för att få en dagersättning som inte ens täcker hyran eller sjukvårdskostnader. För fuskar gör svenska folket, vars sjukförsäkring-system inte bara betalar ut utan också fabulerar om att människor fuskar för att få ersättningar av staten. Åtskilliga miljarder har lagts på jakten efter bidragsfuskare, medan dagersättningarna krymper. Jo de gör det för de följer inte prisutvecklingen. Så är det med allt som regeringen kallar bidrag (allmänna försäkringar) ersättningen för arbetslösa är densamma idag som när regeringen fattade beslut om sänkt gräns vid sitt tillträde för snart sex år sedan. Nu går försäkringskassan med förlust, fler lokalkontor skall stängas. Staten vill inte skjuta till mer pengar. Nä försäkringskassan måste bli lönsam, som ett företag eller vad….

Göran Hägglund som är vald till partiledare ett tag till (tills KD krympt till noll han skyndar på processen) tycker att läkare fattar beslut över huvudena på sina patienter. Halleluja i det här samhället styrs snart allt av regeringen från vad vi får läsa på högskolan till vad vi skall arbeta med. Göra Hägglund tyckte att beslut skall fattas vid köksbordet i familjens hägn. Hur är det med det? Vilka beslut får vi fatta? Jag vet så länge vi är konsumenter som konsumerar produktion av olika slag, får vi välja. Det gäller allt från husläkare till dagis och skola. Men Du Göran, apoteken…apoteken Göran…..det som skulle bli så bra när det privatiserades och dessutom staten gav bidrag till de privata apoteken för att de skulle komma igång. Medicinerna har blivit dyrare, vissa mediciner finns inte i lager, det gäller även livsviktiga sådana. Var det så den fria konkurrensen var tänkt?

Du Göran jag är mer bekymrad över att socialtjänstemän med basicutbildning får fatta beslut över huvudena på både föräldrar och barn och missbrukare utan att behöva följa lagen. Det kallar jag avgörande beslut som kan få katastrofala följder om besluten visar sig felaktiga. Nu verkar ni spreta åt olika håll inom Alliansen. Moderaterna tar över allt mer, styr och beslutar i allt högre grad också inom socialdepartementet, utbildning, kommunikation mm. Det gäller att rädda de utdöende partiernas sista möjlighet, blåsa liv med konstgjord andning, innan Storebror Nya Moderaterna likt vargen slukar er helt.

Jag vet inte om alternativet med dagens opossition är bättre, risken är att det ropas högt nu och blir lite verkstad den dag det gäller.

Nu stundar Almedalen…..KD kommer direkt från Riksting i Umeå….får vi några nyheter den här veckan inom Vanvårdsgruppen eller…?

Hm jo innan jag slår igen, Hägersten Liljeholmens socialdistrikt vägrar ge en sockersjuk uteliggare hjälp till insulin bara för att han inte söker jobb varje dag. Hallå Ulf…..Maria Larsson å ni andra…hur tänker ni….vad tänker ni när ni skär ner resurserna för dem som inget har. Att Ulf K inte bryr sig kan man ju förstå, men du Maria Larsson var finns ditt hjärta och din empati för uteliggare, missbrukare och andra utslagna som inte kan fullfölja arbetslinjen. Sätt kraft bakom orden och förändra den socialtjänstlag som finns till något bättre.

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s