Reinfeldt lekte Palme o moderaterna behöver lära sig svenska

Nya Moderaterna vill bli en folkrörelse och Reinfeldt försökte anlägga en Palmeton när han inledde sitt anförande med betoning på världen omkring oss, på Almedalen i måndagskväll. Skillnaden mellan Reinfeldt och Palme är emellertid stor. Palme stod på de förtrycktas sida med Reinfeldt försöker anlägga en ton och historiebeskrivning som ingen känner igen. Snart kommer väl Reinfeldt ta åt sig äran av Vietnamkriget uppmärksammades…

Jag har aldrig märkt att Nya Moderater eller gamla heller för den delen, gått i spetsen för internationell demokrati. Jag vill dessutom minnas att man inte var så aktiv i apartheidkampen i Sydafrika eftersom man hade lite svårt att svälja ANC.  Sedan pratade Reinfeldt om fattigdomen i Afrika och Asien, men barnfattigdomen i Sverige finns inte.

Sverige är ett lyckligt litet land i Norra Europa, där tomtefar och tomtenissarna styr till folkets bästa. Sänka sjukersättningar, neka sjukskrivningar för sjuka, sänka A-kassor, neddragen socialtjänst är bara några förbättringar i landet. Arbetslinje skall det vara, säger Reinfeldt och hans kompisar. Alla skall arbeta mera, få lite lägre skatt och självklart betala lite mer för samhällerlig välfärd ur den egna plånboken.

Det är en trött statsminister som företräder Sverige numer, alla löften kring skatterna är snart uppfyllda och så mycket annat har man just nu inte att komma med. Folkpartiet har avverkat sina skolfrågor, Maud  O:s efterträdare kanske inte vill bli näringsminister och KD kämpar i motvind. Inte är det mycket till regering, med andra ord lite drömläge för oppositionen att slå till. Haka på MPs mycket intressanta förslag om skolan till att börja med.

Sluta hyckla om SD och tala klartext. Inget etablerat parti vill veta av SD men alla är beroende av dem. Alliansen för att få igenom sina förslag och oppositionen för att gå emot Alliansen. SD finns i Riksdagen vare vi gillar det eller ej. De sköter sitt jobb och ibland stöttar de även S som därmed kan få igenom eller åtminstone avslå regeringens förslag. Moderaterna tycker att  Oppositionen skall lägga ner sina röster om man menar allvar med att motarbeta SD. Skitsnack….bara för att ett icke rumsrent parti är i riksdagen skall det inte bedrivas oppostionspolitik. Men Moderaterna tar tacksamt emot stöd från SD.

Nu vill moderaterna dessutom bli en Folkörelse. Hallå när läste ni ords betydelse senast. En folkrörelse är en gräsrotsaktivitet som bygger underifrån. Nya moderaterna kan inte med bästa vilja i världen bli en folkrörelse och kommer heller inte att bli det. Däremot tror jag man blivit styv i korken vartefter de mindre partierna tappat mark, men jag kan bara se det som att nästa val troligen inte blir ett alliansval.

Rent allmänt tycker jag att Almedalsveckan så här långt känns blek när det gäller politiken. Återstår att se om andra partier spurtar upp sig nu när Moderaterna har gjort sitt….!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s