Streetshow folkets kultur

Samla i hatten och se fantastisk underhållning. Stockholm Street festival är en upplevelse av stora mått. I tre dagar med start i fredags håller festen på. Jag jobbar som volontär på Streetfestival, vilken upplevelse. Vilken energi och magik. Artisteri i världsklass och en publik som hela tiden interagerar. Att sedan hela arrangemanget är gratis gör att alla kan gå, små som stora, gamla som unga. Och för den som blir nöjd och vill betala läggs ersättningen i hatten efter uppträdandet.

Jag tänker osökt att detta måste vara en form av kultur som tilltalar den borgerliga regeringen, folket betalar om de tycker saken värd. Det är ju så borgerlig kulturpolitik tänker. Vill ingen köpa din bok, sticka vantar och sälj parallellt. En liten hobby som kan inbringa pengar. Men nu är ju inte streetfester något som faller den etablerade kultureliten i smaken, för streetfestival är för den som annars inte skulle kunna njuta eller få tillträde till kulturen. Men vi som var där, planerat eller råkade komma förbi hade en härlig eftermiddag och söndagen om vädret är med bjuder på repriser av de flesta numren.

här är länken till programmet

Ett svar till “Streetshow folkets kultur

  1. Du kör fortfarande med Pelle i botten. är det inte dags för lite semester snart. Du vet var jag bor. Välkommen och Kramiz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s