NI SKULDBELÄGGER ERA BARN….egennyttig lyx blir framtidens kolapps

Vi sitter där med en bostad köpt för 6-7 miljoner. Utanför blinkar Östersjön, detta falska hav, som lurar oss till att just min brygga utanför Hammarby sjö- stad ger mig rätt vy av lyx evigt liv. I Centrum av Stockholm, Malmö, Göteborg vandrar vi med barnvagnar alla i jämlika tecken, män som kvinnor. Vi är välbetalda och rätt. Bara vi har biljetten till stadens kärna. Vi köper latte, använder hushållsnära tjänster, vi lever i drömmen om inte bara centralt boende vi har sommarstuga, miljövänlig bil och naturligtvis en liten båt. Tillsammans har vi efter skatt en inkomst på 40 000 kr/månaden, vi är de rika oövervinnerliga och nyrika.

Våra ägodelar av värde äger banken, när vi ändå lånar så varför inte en ny bil och lite annat vi drömt om. Vem kan spara när banken finns?

Jag lånar 6 miljoner för min bostad skillnaden mellan den egentliga kostnadenm topplånen, blir ju lite till. Oj då 7 miljoner jag betalar räntor, men amortera nej det går inte. Svensken amorterar inte på sina lån i förhoppning att mitt värde skal bli lite större…. Jag säljer för att få lite bättre, någon betalar lite till i samma förhoppning, min lycka är gjord. JAG står som rik och stark i kalendern över landets rikaste, men glömmer att banken äger allt jag har. I MORGON kan jag stå i kön på bostadshotell, natthärberge. Nej det gäller inte mig. Bara andra, Tack Allmännyttan för att jag fattig jobbare fick bli miljonär på papperet. Jag har iof sig tre barn, men vad fan man kan alltid låna på bostadsrätten när det bli dax. Att barnen får skulder skit samma, de äger sin lägenhet Å vilket arv får de inte när jag dör…miljoner – i skulder!

”Egoisten, cityköparen av bostadsrätt med rätt att sakna ekonomisk anaylys, sitter mitt i smeten, 5 miljoner i skulder och betalar ränta. Lämnar över till barnen att klara resten. Vilken föräldrakärlek och ja vilken vanvård av av sina barn att lämna skulder på 5 miljonoer som kan bli rena förlusten för att bostaden minskat i värde? kära föräldrar vilket ansvar ni tar på lattefiken med fina barnvagnar och intellektuell nivå ungefär som två myror. Det är klart att era barn i bästa fall får fyra myror i järnan, för ni har inte fattat verkligheten utan förlitar er på samhällsstöd i alla väder. Ni blir ju aldrig arbetslösa eller på annat sätt utan trygghet, ni är ju bara bäst. Ni pratar blöjor och mode när världen blöder. Ni drömmer om att sälja för att vinna lite mer, för ni tror att värdet ökar, för NI har NOLL koll på världsekonomi och ni begriper inget av den globala ekononin, som faktiskt påverkar er i slutänden

”Vi är och förblir i en bostadsbubbla, och går nu samma väg som USA gjorde tidigare under decenniet, dvs pumpar upp en bubbla med alldeles för låga räntor. Finns en väsentlig skillnad. Som privatperson är inte din bostad i pant, utan det är du personligen som är ansvarig för skulden och du kan alltså inte bara lämna över nycklarna och bli av med din skuld som man kan i USA.”

Och ni överlåter era lyxbehov till era barn att betala….kära föräldrar köp gärna dyra leksaker, körkort mm…men hur skall barnen klara sig utan ert skuldberg?

”Det är rent av så att vi under året tillfälligt haft deflation, så skulderna har i själva verket ökat än mer för alla som drömmer om att inflationen skall äta upp de sanslösa skulderna.

Glöm inte att skillnaden mellan familjen med ett litet hus på landet och gammal bil och fiiina familjen med dyra bilen och dyra huset oftast bara är storleken på skulderna. Den kommun där man hade störst skulder per person var enligt SCB den fiiina kommunen Danderyd. Åtminstone år 2004. Och år 2005. Och år 2006. Och år 2007. Längre än så sträcker sig inte SCB:s statistikdatabas än så länge.”

Ni bör vara glada i er okunskap, er brist på samhällskunskap och ekonomi. Jag hade en 2:a i Samhälle, men tentade detta på 2 veckor, men jag kan mer än ni och jag förstår mer än ni som har 5:or MVG i samhällskunskap, för jag kan läsa mellan raderna, dra slutsatser se hur världen fungerar…det klarar inte ni. För ni ser er lilla bostad i SOFI, Malmö innerstad eller Göteborgs som världens centrum. Vilken djävla vardag ni vaknar upp till när bostaden ni köpte för 5 miljoner har sjunkit i värde till 4 miljoner men kostar lika mycket varje månad.

OJ  jag glömde vi sparar för framtiden o pensionen, barnen….ja men i egenskap av att allt ökar i värde…. God Natt och God Morgon vi möts på härberget.. i kön.. precis som i ISA…JAG SÄGER VÄRNA HYRESRÄTTEN OCH SAMHÄLLETS ALLMÄNNYTTIGA BOENDE….

Lite fakta åt er drömmare som förleds av borgarna och att äga sin bostad. ”Notera nu att det är hela svenska folket som har dubblerat sina bostadsskulder, och nu är totalt skyldiga 1.5 biljoner SEK för bostäderna. 1 500 miljarder SEK. 1 500 000 000 000 SEK. I skuld. Detta är en dubblering sedan 2004 enligt DN.”
”Nu vill den som fortfarande ägnar sig åt förträngning hävda att ”men priserna på bostäder har dubblats”. Jaså? Kanske lokalt, men skuldsättningen gällde hela riket. 2004 kostade en bostadsrätt i snitt 671 000:- SEK i hela riket. 2008 kostade en bostadsrätt i snitt 1 073 000:- SEK. Detta baserat på avslutade överlåtelser. Det är en ökning på 59%. Samtidigt har man ökat skuldsättningen med 200% för bostadsrätter. 59% mot 200%.
Jag glömde ge era barn bästa privatskolorna – finansierade av mig – en marknad som ung arbetslöshet – med dina lån o skulder till bostad – dig själv en båt, ny bil och sommarställe…. Jag brukar säga att amerikanen inte har alla hästar hemma, för de har levt i bubblan hela livet…men normalsvensken har bara en häst hemma som är osams med sig själv.

<a href="javascript:(function(){var%20a='';var%20t=prompt('Etiketter/taggar/teman/nyckelord%20p%C3%A5%20ditt%20inl%C3%A4gg;\n%20(Godk%C3%A4nda%20tecken:%20A-%C3%96,%20a-%C3%B6,%20siffror,%20mellanslag,%20punkt,%20bindestreck)\n%20(Skilj%20olika%20etiketter%20%C3%A5t%20med%20kommatecken)','');var%20tr=t.split(',');a+='L%C3%A4s%20%C3%A4ven%20andra%20bloggares%20%C3%A5sikter%20om%20';for(var%20i=0;i

%200){a+=’,%20′;}a+=’‘+tr[i].replace(/^\s*|\s*$/g,”)+’‘;}a+=”;prompt(‘Kopiera%20den%20h%C3%A4r%20HTML-koden%20(CTRL+C),%20klicka%20sedan%20p%C3%A5%20OK%20och%20klistra%20in%20koden%20i%20ditt%20blogginl%C3%A4gg:’,a);})()”>Läs andra bloggare på samma ämne

Ett svar till “NI SKULDBELÄGGER ERA BARN….egennyttig lyx blir framtidens kolapps

  1. Annette Bissioni

    Tack för ett bra inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s