Ministerpost i annat fall får det vara….säger Maud – Thomas Beatie en manlig mamma

Om man väljer att avgå som ordförande för ett parti, innebär det inte med självklarhet att behålla en regeringspost. Maud Olofsson vill äta och inte äta kakan inför den stundande centerstämman. Samtliga nominerade efterträdare vill ha en post i regeringen, vilket självklart tvingar Maud Olofsson att avgå. Därmed lämnar hon också politiken, enligt egen utsago. Det finns två aspekter i Mauds resonemang, varav ett är upplyftande. Hennes öppna stöd till Mona Sahlin där Maud lite ironiskt säger att socialdemokraterna inte klarar av en kvinnligt partiledare, utan väljer en gubbe med mustasch. Det är rätt, Socialdemokraterna har trots sitt tal om jämställdhet och fler kvinnor i politiken och på andra ledande poster svårt för kvinnliga chefer. Framförallt på statsminister- och partiledarposten. Grattis Maud för ditt stöd, säger jag med ärligt hjärta.

Det andra är Mauds lite som ett barn får jag inte….som jag vill så får det vara. Med den erfarenhet som hon har i bagaget borde inte ministerposten vara så viktig, framför allt som jag tycker att hon inte varit en allt för lysande näringsminister. Det finns inte många beslut under hennes period inom näringslivet som lämnar några djupare positiva spår efter sig. Däremot kan hon givetvis som många andra exordförande, ministrar bli en tillgång på konsultsidan. För helt klart är att den politiska toppen verkar alltid intressant för näringslivets organisationer oberoende vilken färg de hade som aktiva.

Å andra sidan har hon talat om att bli företagare, kanske dags att visa hur ett framgångsrikt företag á la alliansen skall skötas och se ut..upp till bevis Maud.

TRANSSEXUELLA TVÅNGSSTERILISERAS I SVERIGE                                          Var på invigningen av PRIDE festivalen i Kungsträdgården. Där såg jag ett plakat som höjde sig över alla huvuden. En bild av Maria Larsson (KD) med texten ”En skam för Sverige”. På scenen inför några tusen besökare berättade Thomas Beatie, om varför han bestämde sig för att föda barn, trots att han ändrat sin identitet från kvinna till man.

Thomas Beatie tillhör gruppen transexuella, en grupp som i Sverige fortfarande måste acceptera tvångssterlisering när de byter kön, liksom att staten äger deras kropp efter deras död. Thomas valde att föda barn, han blev världens första man som var gravid, vilket fick en otrolig genomslagskraft på gott och ont. Men han väckte också en viktig fråga, kan staten besluta om de organ som gör det möjligt att föda barn skall tas bort om du byter kön från kvinna till man.

Thomas berättar att hans val gällde att få bilda en familj tillsammans med sin fru Nancy som efter en canseroperation inte själv kunde bli gravid. Idag har paret tre barn och Thomas beskriver sig själv som en normal familjefar i en kärleskfull familj. Vad som givetvis kan bli svårt för de tre barnen är när de blir äldre, är att förklara för omvärlden den märkliga händelsen att deras pappa också är deras mamma. Men vem har sagt och bestämt hur familjebildning skall se ut. Ja fanatiska religiösa accepterar inga andra familjeband än man, kvinna och barn. I vårt sk öppna samhälle är det okej att vara bög och gifta sig, till och med adoptera barn. Men när det kommer till Thomas Beatie, om män ska få föda barn förfasar sig världen. Jag minns när han fick sitt första barn en kvinna som sa, ja nu tar männen över rätten att föda barn också.

Själv har jag ingen riktig klar ståndpunkt, men jag kan känna att om det finns kärlek och en gemensam överenskommelse där bägge är med, borde det vara upp till varje person att själv bestämma. Maria Larsson (KD) sa vid partiets riksting i Umeå i juni att, om man väljer att byta kön är det ju ett val man gör, vilket också innebär tvångssterilisering.

PRIDEFESTIVALENS tema är öppenhet, det innebär bort med dyra inträden och fest i den fd kungliga parken, Kungsträdgården. Jag gillar det, fest och allvar blandas, kultur från såväl hetro- som homosexuella. Däremot tycker jag att det blev lite slitet med alla sk faxmeddelanden från scenen, där vissa skämt framstod som en aningen krystade. Ödets ironi är dock, att väl synligt ligger Stockholms Slott, symbolen för trångsynthet och dubbelmoral. Victoria gifter sig efter många års kamp med en man av folket, som hon älskar.  Hon väljer att slåss både för tronen och kärleken. Kungen visar sig inte vara fullt så moralisk som han gett sken av och prinsessan Madeleine säger upp kontakten med familjen för att broder Philip valt en kvinna av folket, tillika såpaskådis och pappa kungens skandaler.  Gustaf V däremot, skulle ha platsat på PRIDE idag, så nog skulle kungahuset vara med på PRIDE och dela öppenheten och dela den offentliga skandalen om att V-Gurra var först ut ur garderoben.  Jag undrar hur Madeleine kan företräda Mamma Silvias Childhood med den formen av fördomar hon visar upp.  Men det är ju i och för sig så, att överklassen alltid varit duktiga på att lite från ovan ägna sig åt välgörenhet och Madeleine är här inget undantag. Undrar vad hon egentligen tänkte när hon besökte Hasselakollektivet på deras 45 årsjubileum för några år sedan. ”Ve och fasa om brorsan bli kär i en fd narkoman och ungdomsbrottsling.”

 

Aftonbladet, Expressen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s