Farsta Stadsdelsförvaltning förhalar Rebellrobbans ärenden

Rebellrobbans kamp för sin son går vidare. I början av sommaren införde Stadsdelsnämnden, Farsta (socialaenheten) besöksförbud för Rebellrobban, vilket innebär att han inte fått träffa sin son under hela sommaren. Förbudet överklagades till Kammarrätten, men kan nu inte tas upp då Farsta Socialenhet med Annika Holm i spetsen inte svarade på överklagandet i tid. Man har alltså medvetet saboterat umgängesrätten mellan Rebellrobban och hans son. Ett umgänge som redan är hårt beskuret och bara får ske med bevakning. RebellRobban har inte rätt att prata med sin son om saker som inte Socialtjänsten godkänt. Dvs att han tex älskar sin son och att han vill att sonen skall kunna flytta hem.

Familjehemmet Rotko i en grannkommun till Stockholm gör också allt för att sonen skall distanseras från sin pappa. Man kan ju undra om det finns några personliga band mellan familjehemmet och Annika Holm som är kontaktperson i familjehemmet? Däremot anser man att Rebellrobbans son skall lära sig finska eftersom familjen har rötter i Finland och pratar finska.

Enligt beslut från Socialnämnden i Stockholm skall varje barn ha oannonserade besök i familjehemmet, ha rätt till att prata med någon som inte har koppling till familjehemmet eller andra involverade i omhändertagandet. Detta gäller tydligen inte i det här fallet. Varje gång sonen pratar med någon återfinns familjehemsmamman och socialtjänstemän som är partiska i målet med vid mötena, vilket gör att sonen blir osäker och säger saker som han förväntas säga.

Rebellrobban och hans advokat hade begärt muntlig förhandling i Kammarrätten, men detta undanröjdes då Socialtjänsten kom för sent in med sina handlingar.

Det är detta jag menar att socialtjänsten själv skapar hatobjekten bland föräldrar som känner sig överkörda, utpressade och inte lyssnade till. I vanlig ordning används samma utredning vid alla rättsliga möten, bara något justerade och inte ens godkänd av den i det här fallet anklagade, Rebellrobban.

Om det finns ett uns av ärlighet och vilja att leva upp till Utredningen om Vanvård, Upprättelseutredningen, Barnskyddsutredningen så borde Socialtjänsten i Farsta tänka om.  Farsta är att likna vid Mark Kommun när det gäller utredningar och arbetssätt vid omhändertaganden.

Läs Patrik Nybergs inlägg på Newsmill

Farsta Stadsdelsförvaltning förhalar Rebellrobbans ärende

10 svar till “Farsta Stadsdelsförvaltning förhalar Rebellrobbans ärenden

 1. Ge inte upp Robban! Jag håller alla tummar jag har att allt ska ordna sig.
  Kram
  Nenne Johnsdotter

 2. http://fostermamman.blogspot.com/

  Fostermamman Eva länkar till ditt skrivna.
  Med bästa hälsningar
  Patrik

 3. Socialtjänster ljuger!

  Socialtjänsten, med dess luddigt skrivna råd och allmänna riktlinjer är ett enda STORT SVART HÅL i svensk rättsosäkerhet.
  Ingen går säker, sedan om du drabbas kan du inte överklaga, instans efter instans igorerar dig, och tror på socialtjänstens hemvikade så kallade utredningar!

 4. Anne och Patrik lek med tanken att soc påbörjar ett hemskolningsförsök med rebellrobbans son och familjehemmet som hans barn är i börjar blogga och lägga ut allt negativt som finns om honom på en blogg samt smygfilmar rebellrobbans son i en känslig situation när han gråter och lämnar filmen till uppdraggranskning. vilken sida skulle ni stå på då?

 5. hej, det pågår redan inte bara om honom utan också mot mig som försöker hjälpa honom. jag står på Rebellrobbans sida fullt ut…o kommer alltid att göra

 6. Bra Anne att du gör det stöder rebellrobban för jag tycker det är självklart att han ska få hem sin son. Fosterhem ska aldrig gå före biologiska föräldrar

 7. ja i det här fallet gör jag det helhjärtat. men det innebär INTE att jag gör det urskiljningslös.

 8. Inte nog med att det är rent skandalöst, det är tyvärr också alltför vanligt med maktmisbruk i sådana här fall.
  Dessutom är Robban ingen konformist. Han är en egen person som lever ett eget och annorlunda liv. Sådant gör man inte ostraffat i Sverige av idag – hur lämplig som förälder man är är.

 9. han den dära som inte vill att sitt namn ska synas

  jag blir så jävla ledsen. så jävla många pappor (& mammor) skiter i sina barn när det finns sådana som vi, som bara vill få chansen att krama våra barn & säga att vi älskar dom. jag själv har kämpat i flera år för att få kontakt med min nu 15-åriga dotter, mamman har antagligen ljugit ihop något & lillflickan vill inte ens prata med mig. jag har inte pratat med mitt barn på över 4 år.
  stå på dig Robban. du är inte ensam i kampen. ❤

 10. Kampen mot socialtjänsten, som i Robbans fall är en tröstlös kamp. Ärendet skulle behöva graskas av andra handläggare i annan kommun där det inte finns någon prestige att värna om.

  Robban, vi samtalade lite medan jag var ordförande i socialombud, jag lyckades få hem mina pojkar och det går bra för dem och jag lider med dig.

  Du som inte vill att ditt namn skall synas, detta är inte en kamp för pappor mot mammor, det är en kamp för att BARNEN ska ha rätt till sina föräldrar, oavsett kön på föräldern. Om vi gör det till en könskamp få blir det två grupper mot varandra eller faktiskt tre eftersom par också kan fölora sina barn. Alla vi vuxna, med eller utan barn skulle behöva gå samman och kämpa för barnens rätt, eller hur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s