Skratta månde diktaturerna….över sin seger av västvärlden

Om vi begränsar nätet löser vi problemen. David Cameron, premiärminister i England griper till samma förslag som redan kritiseras i länder som Kina och andra diktaturer…censur. Om vissa människor inte tillåts umgås över cybervärlden kommer det inte att bli några problem. Upprorsmakare kan inte sprida sina idéer. Hur dum får man bli….det förekom upplopp och kravaller långt innan cybervärlden ens fanns som tanke….kravaller uppstår inte på grund av internet utan till följd av att människors sociala situation blir allt mer desperata. Jag anser inte att kravaller löser problem, men jag kan se det i skenet av en ökad arbetslöshet främst bland ungdomar, skriande hög i England, föräldrar som aldrig haft ett arbete, på nåd och onåd utlämnad till samhällets krav för att överleva.

Från att ha varit ett medel som används av regeringar i Kina och Egypten har nu frågan om att stänga av de social medierna och mobiltelefoner också kommit att diskuteras på allvar i länder som USA och Storbritannien. I samband med kravallerna i London och flera andra städer i Storbritannien, sa David Cameron att han önskade att man kunde stänga såväl Twitter som Facebook för att på så sätt hindra huliganer från att hålla kontakten med varandra och planera sina aktioner.”

Det sker en oroande utveckling inom ramen för demokrati i Västvärlden, i USA har man valt att bemöta terrorism med ökad kontroll via teknik för att kartlägga medborgares liv. I Sverige har vi ökade möjligheter att kontrollera mail, mobiler etc för att komma åt terror. Kina använder samma argument, de använder censur av nätet för att för hindra sk terrorister hota den kinesiska diktaturen, men där Västvärlden talat om just diktatur och kinesernas rätt till det fria ordet och politisk frihet. I England lyfts nu samma tankar, stäng av kanalerna för information för den som inte rätt kan sköta den.

I Libyen deltar västvärlden med att stötta demokratiska krafter, som av Gadaffi klassas som terrorister, har han då inte samma rätt att göra det Västvärlden anser hotar sina intressen. ”     I Afrika, svälter miljoner, Svältkatastrofen på Afrikas horn förvärras för varje dag.   Hjälparbetaren Kamahl Isa Ahmed på UNHCR: ”Alla ska i alla fall komma och få mat.”  De svälter på grund av torkan som troligen har ett ursprung i den allt mer försämrade miljön i världen. De orkar inte slåss eller ställa till kravaller, undrar om David Cameron skulle kalla det huliganism om miljoner afrikaner började slåss för att få mat. I det här fallet behöver inte Västvärlden bekymra sig, svälten har nått så långt att ytterst få i de drabbade områdena orkar ens slåss för överlevnad.

Läser en intressant artikel i Expressen….Så blev London de förlorade barnens stad”.  ”Hälften av alla som åtalats för upploppen i England är ­under 18 år. Många kommer från Englands fattigaste statsdelar.
Upploppsmakarna och plund­rarna som satte London i brand beskrivs som en förlorad ­generation utan framtid som bestämt sig för att ta till våld.”

När de minderåriga barnen kommer till rättegången finns inte ens föräldrarna där. England är ett barnovänligt land där barn alltid varit en familjefråga. Aga, alkohol, droger allt är familjens ansvar. Man försökte väcka frågan om åldersbegränsning för konsumtion av alkohol i det engelska parlamentet för några år sedan. Resultatet blev noll, det är föräldrarnas ansvar att bestämma.

Vill minnas att KD har en liknande familjepolitisk handlingslinje i Sverige, Barnuppfostra är familjens angelägenhet och det skall samhället inte inte lägga sig i.

David Cameron vill inte bara ha nätcensur, han vill vräka alla familjer vars barn deltagit upploppen från de statligt subventionerade bostäderna. Hemlösheten då, tja det skulle man tänkt på innan, säger David Cameron. Med andra ord nätcensur, ökad hemlöshet, större kontroll är den politiska lösningen i en modern stat med ökad arbetslöshet och ökade klassklyftor. Barnfattigdom.

Runt om i världen och skyddade Europa, krackelerar ekonomin. Banker och penninginstitut arbetar för att skydda sina pengar och tillgångar. De politiska insatserna handlar om miljardlån till varandras länder för att rädda vad som räddas kan av en kapitalistisk ekonomi som får allt svårare att överleva. Det totala priset betalas av medborgaren. Den som förväntas rösta vid varje lands val och därmed medverka till att något blir bättre. Problemet är att rösträtten inte garanterar social utveckling för kollektivet utan bara för den enskilde som redan har något att bygga med.

Sverige har höga skatter, sägs det, ja tack o lov för det. I de flesta länder med ekonomisk kris inkl USA är skatt ett skällsord, en politisk handling som inkräktar på individens frihet att själv bestämma över sin plånbok. Men Alliansen vill gå samma väg, sänka skatter inte bara för den som arbetar utan också för företag och penningmarknaden. För mig är skatt en lite garanti på att samhället har kontroll över ekonomin, att åtminstone en liten del av det samlade nationella kapitalet kan komma en större grupp till godo.  Skattehöjningar är nu lösningen inom EU, vilket får folk att gå i taket. Inte de arbetslösa i London eller de fattiga i Grekland, Portugal, Italien  osv utan dem som redan har.

Social fattigdom som breder ut sig allt mer, är en stor kostnad för ett land och världen. Men så länge social fattigdom är detsamma som terror, huliganism och hot mot de besuttnas intressen kommer ingen att våga ens tänka tanken på att överlevnad handlar om att vi alla måste omvärdera våra liv och vad som är värdefullt. Miljökatastrofer som bidrar till torka och svält i Afrika är delar av svaret på en oansvarig politik från Västvärldens roffarpolitik. När samhällets beslutsfattare säger det är inte vårt ansvar,  saknar kunskap och förståelse om hur samhället ser ut, bortom den än så länge blomstrande medelklassen, brister i lösningar av sociala frågor kommer det att öka grogrunden för terror, upplopp och meningslöst våld.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s