Bekänn färg uppmaning till oppositionen – varför tiger NI om Vanvården

Var finns ni Oppositionen när det gäller Vanvårdsfrågan. Varför tiger NI? Var finns de partier som talar om den lilla människan och de utsattas situation i verkligheten. Ja inte finns ni i rubrikerna kring hur Regeringen behandlar just frågor kring barn och gruppen Vanvårdade.

I åtta år har Samhällets Styvbarn som äldsta innevarande förening av frågor för fd omhändertagna och vanvårdade av den SVENSKA social- och barnavården. Det har lagts ner timmar och år av oavlönat arbete från olika styrelser, insatser som skett med enda stöd från medlemsavgifterna. Trots detta lyckades vi få gensvar på oerhört många frågor som ligger oss varmt om hjärtat. Barnskyddsutredningen var en direkt konsekvens av vanvården inom Barn och Socialtjänst. Upprättelseutredningen var en fortsättning på Utredningen om Vanvård, den senare startades på initiativ av Morgan Johansson (S). Inom några veckor kommer Slutrapporten. Presskonferens är utlyst, det känns som en väntande likvaka. Göran Johansson kommer att föredra det vi redan vet, närmare 900 människor har lämnat ut sina liv för att dokumentera en barndom som ingen utan att varit med kan förstå att den fick fortgå. Reinfeldt sa i Ekots intervju i Lördags (P1) att man borde rest kraven när övergreppen begicks, med andra ord i en tid då barns rättigheter var obefintliga. Och vilken barnavårdsman frågade om barnen utsattes för övergrepp, inte fick gå i skolan, slavarbetade etc och hade man trott på det även om man frågat och fått svar. NEJ för inte ens Alliansregeringen tror på historien och vittnar om en oerhörd okunskap, när man talar om att ”rättegångarna” skulle ha skett när brottet begicks.

Nu är ju inte Regeringen känd för sin humanism eller kärlek till människor utan mer kända för kärlek till producenter, konsumenter och varor. Vi vet ju hur sjuka och gamla behandlas. Som uttjänta varor som när de inte kan fylla sin funktion reas bort.

Maria Larsson är säkerligen en innerst inne empatisk person, men hon är svag och gör sig inte känd som en kämpande minister. Hon har trots allt inte slagits särskilt hårt för vare sig oss eller Barnskyddsutredningen. Och jag förväntar mig att de förslag som kommer i Barnskyddsfrågor blir lika tomma och verkningslösa som idag. Trots allt vad Maria Larsson inte inser eller är att insatser måste följas av sanktioner och konsekvenser.  Vare sig Stat eller Kommun tvingas idag till att betala för sina misstag.

Det största sveket mot gruppen Vanvårdade kommer från Regeringen, men sveket finns också inom oppositionen som inte träder fram och säger något. Eller alla de små partierna kring M som sagt sig stödja oss. Var finns ni. Inom folkpartiet är man osams om vad man står i frågan om vanvården, V vill ta strid och backas upp av SD. Resterande Tiger. Det är dags att ni talar om var ni står.

2 svar till “Bekänn färg uppmaning till oppositionen – varför tiger NI om Vanvården

  1. Berit Emanuelsson

    Reinfeldt yrar i nattmössan som vanligt!Du har rätt Anne,vem skulle tro de barn som då fortfarande hade mål i mun?Själv var jag så mentalt skadad av olika anstalters behandling,att jag förblev stum ända upp i 50 års åldern!

  2. Hej Anne! Detta regeringsbeslut är fullkomligt ofattbart. Det var nog det jag minst av allt förväntade mig, trots att den borgerliga regeringen ju inte gjort sig känd för att värna den lilla människan. Efter vanvårdsutredningens långvariga intervjuarbete och upprättelseutredningens snabba, men välgrundade tydliga och starka förslag borde de inte ens våga att ta detta beslut. Om jag förstått det rätt, så har alla remissinstanser tillstyrkt en ersättning och många andra länder har ju beslutat om högre belopp. På något sätt får jag en känsla av ett spel för gallerierna. Motiveringarna var mycket krystade och saknade verkligehetsförankring. Jag känner med Er och kan innerligt förstå både förtvivlan och ilska. Jag blir riktigt arg och kan bara tycka, att det är en ynklighet av regeringen. Hoppas kan jag ju oxå, att det ordentligt skall skada deras rykte och stöd. Min förhoppning är, att många skall reagera på detta och ge/visa Er stöd. Jag är inte med på facebook pga av mitt yrke, men har bett mina barn och make att sända sitt stöd på facebook-sidan. Varma hälsningar Ann-Charlotte (Lotta) Hellberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s