Vanvårdsgruppen Regeringens bönder i politiskt schackspel

Jag ser framför mig en annan vy av det som hände den 10 sept på förmiddagen. En presskonferens anordnas av Maria Larsson, inför samlade medier avträder hon som Socialminister eftersom hon inte har samvete att svika Vanvårdsgruppen och sina Barnskyddsfrågor. Hon säger att hennes önskan hade varit en kompensation enligt liggande förslag, men att ”vissa” dominerande regeringsvänner hade en annan åsikt.

Hon skulle berätta att det faktiskt (detta är bekräftat från säker källa) fanns föreslagit pengar till Upprättelsefrågan, inte bara de 3 miljonerna för ursäkten utan hela kostnaden för första året ca 1,5 miljarder.

Hon skulle säga att hon valde lördagen för att hennes avgång skulle få största möjliga genomslagskraft och att hon därmed också skulle nå många ur vanvårdsgruppen och att det skulle förstå och vara medkännande med henne.

Vad fick Regeringen att vara så urbota korkade att de skickade ut avslaget i ett pressmeddelande en lördag runt kl 10.00 och att ….Schlingman har du i egenskap av PR minister,  underskattat media och deras ettrighet. Hade du missat med din borgliga bakgrund att Vanvårdsgruppen trots allt har ett större stöd än vad du trodde.

Eller var det din strategi Maria att gå ut en lördag för att DET skulle väcka uppmärksamhet och att detta var din markering mot Regeringen och din partiordförande. Att du egentligen inte alls tror eller menar vad du säger, och hoppas att vi skall förstå Dig. Maria i så fall, den här gruppen är uppväxt i Misstro och med tillitsbrist och med det i bagaget tror man vad du säger  och lyssnar inte efter undertoner. För i din röst fanns inga sådana, det var en monoton känslolös röst från en byråkrat som lika väl kunde förkunnat en dom, ett straff eller annat. Tror du verkligen att människor som kommer till Upprättelseceremonin känner tillit till dig eller till vad som sägs där framme. TRE MILJONER kostar kaffekalaset med dig och ev Reinfeldt (vi vet ju inte ens om han ställer upp) Vad planerar ni pukor och Trumpeter, ge folket lite kakor så tiger de. Ge oss en ceremoni utan empati och mening, så håller vi käften. Blir det sedan lite fest, lite glam, trycka ministrars hand då har vi väl verkligen fått den ursäkt ”dom vill ha”. För det var vad du DOM vill ha. Inte att NI skulle be om ursäkt för misstag begågna i systemet. NI ber om ursäkt till en grupp som ni underförstått anser sig ljuga om sin historia. Nej Maria inte ens du kan vara så cynisk, det hade varit bättre att avslå hela paketet.

ÅH…. Ni har nog chansen att ändra er. Tänk om det motioneras om detta i riksdagen och att den här frågan skulle bli er ödesfråga istället för ödesfrågan om de 5e jobbskatteavdraget. Vill ni lämna riksdagen för ett nyval kring frågan om Upprättelse till vanvårdsgruppen.

Hur mycket allvar menar du med Barnskyddsutredningen, trygghet för barn idag o i morgon. Är det finansen som skall avgöra om du får köpa barnskydd mot någon annan helig uppoffring. Hur mycket skulle du offra för att få vara minister, är vi Vanvårdsgruppen regeringens bönder i det politiska schackspelet. Vilka skall du offra nästa gång. Ni har offrat pensionärerna och ni har offrat oss. I utbyte för detta får den gyllene medelklassen och däröver möjlighet att skänka pengar till bla frikyrkor mm och få göra avdrag  deklaration. Du jublade på Facebook Maria, över att ni lyckats få igen det. Det var samma dag som sparkade oss i ryggen.

Sedan är du så feg att du inte vågar diskutera eller ens träffa oss. Inte heller de utredare och sakkunniga som idag förvånat lyssnar på dig och undrar var du säger. Du rabblar ett förskrivet pressutlåtande som du inte ens vet innehåller sakfel och bristfällig information. Du låter  som ett eko av Fredrik Reinfeldt. Du vågar inte ens prata med den som gjorde Upprättelseutredningen och förklara för henne vad hon gjorde för fel. Felet Maria var att du skrev direktiven om 1920-1980. Du skrev in direktiven om att utreda ekonomisk ersättning. Du har inte kommunicerat med Vanvårdsutredningen, jag förstår varför nu. Du visste att de satt där och ljög ihop historier efter att ha lyssnat på 900 lögnare. Du underkänner en av de viktigaste personutredningar som gjorts i landet.

Nej Maria ärligt talat jag tror inte att DU gör det och normalt brukar jag säga skjut inte budbäraren. Men nu är budbäraren en av samhällets beslutsfattare och därmed är det fritt fram att rikta siktet mot DIG. Du lånade dig till detta, kan du se dina barn i ögonen efter det här och tala med om vikten av ärlighet, sannhet och människokärlek. Det är vad ni pratar om inom KD är det inte det, kristendom och bibelns betydelse. Moralen Maria, inte att förglömma som ni så ofta lyfter fram. Ni är verkligen goda sinnebilder för Moralen.

Reinfeldt ett ord till Dig som heller inte läser – men andra gör. Hur kan du säga i Radion att människor som utsattes för övergrepp för 40 år sedan skulle ha anmält detta och drivit det i Domstol. Att du var väl insatt i utredningen och frågan. Hur kunde du ljuga så enkelt när vi som lyssnade och ingår i Gruppen vet så mycket mer än du och kan så mycket mer än du när det gäller det här. Vad säger du till dina barn om de skulle ställt frågan – ursäkta dina barn vet förstås inte att det finns 230 000 vuxna som varit placerade i sociala sk program, fosterhem, institutioner etc…eller att 20 000 barn om året rätt eller orätt tvingas till separationer från sina föräldrar för Socialtjänstlagen krossar den lilla människan.

Jag skulle sagt till mina barn; Maria, Fredrik, Jan, Anders o Maud (glömde nästan dig) att det finns barn och barn. Vissa är lite bättre och finare än andra barn. De barnen har lite sämre och mindre fina föräldrar. Så var det för 50 år sedan mina kära barn, de mindre bra och de lyckade. Kära barn vi har det liv vi förtjänar.

Läs även andra bloggares åsikter upprättelse, vanvård, ersättning vanvården, Maria Larsson bloggar.se, bloggosfären, svenska bloggportalerbloggar.se, bloggosfären, svenska bloggportaler

2 svar till “Vanvårdsgruppen Regeringens bönder i politiskt schackspel

  1. Berit Emanuelsson

    Kunde inte sägas bättre!Bra Anne!Du har just satt ord på vad som alla vi svikna känner!

  2. Birgitta Palén

    Att du kan va´så bitsk och iiiironisk, när du är arg och besviken. Och som alltid välformulerad också. Det är så skönt att det finns de, som har ordet i
    sin makt och förmår bruka det på bästa sätt! Heja Anne och tack!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s