Därför svek Maria Larsson Vanvårdsgruppen

I Aneby tvingades Maria Larsson svara på en frågan från Peter Lindberg, fd Stulen Barndom om ersättningen till Vanvårdsgruppen. Maria Larsson Lovade att driva på frågan, vilket hon redan sagt. Men hon säger också det som redan gissats, att hon var gisslan i Alliansregeringen och tvingades lämna det dåliga beskedet för lite drygt en vecka sedan.                                                                         – Det var otroligt svårt för mig att gå ut med beskedet – om KD hade haft majoriteten skulle ni ha fått era pengar, sade hon vid ett besök i Aneby på torsdagen, uppger TT. Ja du Maria men nu är läget sådant och det visste du redan inför Harpsundsmötet (första budgethelgen) att det blev avslag. Alltså väntade du i nästan en månad innan beskedet kom. ”Regeringen sade nej till utredarens förslag om ekonomisk ersättning till fosterhemsbarn som farit illa”.

Ja men det visste vi ju att Moderaterna var motståndare till detta och i samråd med centerns fd ordförade Maud Olofsson och FP Jan Björklund.

– Det handlar bland annat om hur man ska hantera sekretessen för de som utpekats i utredningen, sa Maria Larsson. Ja men Maria Larsson sekretessen är inget problem och har aldrig varit om du läst Kerstin Wigzells utredning.
ASekretessen för fosterföräldrarna har utredningen redan tagit upp. Vilka förövarna är kommer att sekretessbeläggas och oskyldighetspresumtion kommer att tillämpas. (utredningen s. 174f.)
Det verkar vara lite si och så med läsningen av Kerstin Wigzells utredning och förslag eftersom det som redan är avklarat blir ett syntetiskt problem för politikerna och inte minst regeringen verkar det som.
Vad det handlar om är en ny lag motsvarande den lag som togs i samband med ersättningen till Tvångssteriliserade gruppen.   Vid besöket i Aneby kommenterade hon också rollen som regeringens budbärare, med ett negativt budskap till fosterbarnen, kontra sin egen och väljarnas inställning.
Jag tycker det är viktigt att vi fortsätter allianssamarbetet och att Kristdemokraterna talar för de sociala frågorna. Vi fick igenom mycket i budgeten som tar sikte på de sämst ställda, sade Maria Larsson till TT.
Vad var det ni fick igenom, en prop för barnrättsfrågor, höjt bostadsbidrag för pensinärerna, skattelindring för penninggåvor. Nej Maria ni fick inte mycket och jag vidhåller att Du borde ha avgått utifrån att du inte kunde ge oss det besked som du gav.
Det skulle ha ämnats av Fredrik Reinfeldt eller Göran Hägglund, du skulle ha stått på vår och barnens sidan gentemot dina regeringskollegor.
Nu vågar du istället inte möta oss den 29 sept då slutrapporten om ”Vanvårdsutredningen”  presenteras. Du skulle där kunnat säga samma saker som du nu tvingades säga i Aneby.
För mig är politik aldrig ett alternativ om man tvingas kompromissa med sin heder och ärlighet. Tillit och förtroende Maria byggs inte upp med en enkelt uttalande i en lokaltidning/TT. Det byggs upp med att stå för sanningen och det klarade inte du, så mycket KD och därmed medlem i Guds eget parti.
Hoppas nu du kan stå emot spritlobbyn och det sjuka förslaget att köra spriten till dörren.
<a href="Läs även andra bloggares åsikter om gisslan till regeringen, borde avgått, maria larsson, sekretess”>Läs

6 svar till “Därför svek Maria Larsson Vanvårdsgruppen

 1. Berit Emanuelsson

  Ja,inte är det så värst mycket KD kan slå sig för bröstet för när det gäller deras insatser,eller snarare brist på insatser som högsta beslutsfattare inom socialdepartementet!Maria Larsson som minister för detta departement är ungefär som att sätta bocken som trädgårdsmästare!

 2. nej anne hon är definitivt INTE med i guds parti för gud är inte partiskt och ej heller intresserad av att stötta nån politiskt..Han stöttar de svaga. Allt vad ni gjort mot dessa mina minsta sa Jesus, har ni gjort mot mig…och den som är kristen är det på heltid,inte bara när det passar ..KD är inte kristna-de jobbar för mammon (alliansen) inte för människans bästa ….eller???
  Kalla henne inte kristen-inte dom heller..

 3. Krisdemokrater är ett mer passande namn.
  Jesus har de glömt bort för sisådär en 1686 år sedan.

 4. Oasen har många många offër

  Aneby?
  Ja, det är kanske passande. Där ligger Sveriges nuvarande största privata barnplågerifabrik. Här är ite medialt av toppen av isberget: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12954723.ab

  Lägg därtill sexuella övergrepp. Ägarens dotters pojkvän som inleder kärleksrelationer med intagna. Barn som får armar brutna ur led när de beträder ägarens gräsmatta osv.

  Är Anéby som ort ämnat som ett hån för nu utsatta som senare blir nästa omgångs offer?

  Rune Nensen är en person som driver sin verksamhet i ”god” 50-talsanda.

  Ingen ingriper trots stort antal anmälningar till fd länsstyrelse och numera socailstyrelsen.

  Fy för detta också i nutid!!

 5. Ping: Ersättningsnämnden brister i bemötande och rotar i det mest förbjudna | RosenRasande

 6. Ping: Socialtjänstens maktfullkomlighet utan insyn o politikerna samtycker | RosenRasande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s