POLISVÅLD MOT HANDIKAPPAT PAR I DERAS VILLA

I fredags läste jag  ett nödrop på min facebooksida. Det stod kort och gott så här: ”Kontakta mig genast.Betalar  ”taxi  till Stockholm”. Meddelandet kom från en en nära vän till mig. Av någon anledning låg hennes telefonnummer inte kvar i min telefonbok men lyckades sedan få tag på det. Dett var vad som hände och fick två läkare, ambulanspersonal och fem poliser i kravallutrustning att behandla min sjuka och handikappade väninna som en brottsling i hennes hem.

Min väninna har en förträngning i halspulsådern vilket gör att hon ibland får problem med syretillförseln och efter en hektisk dag i Stockholm snubblade hon på köksgolvet och förlorade medvetandet. I 30 minuter såg hennes man till att hon andades och att en ambulands kom till hemmet. När ambulansen kom hade min väninna kvicknat till och ville absolut inte till något sjukhus. Efter den 30 minuter långa frånvaron var min väninna en aningen yrvaken och sa att om de tvingade henne skulle hon hoppa ut genom fönstret. Faktum är att min väninna som en av samhällets vanvårdsbarn saknar allt vad tillit och tilltro till myndigheter och sjukvård heter. Eftersom hon vägrar åka till sjukhus ringer ambulanspersonalen till en läkare som på ingen grund alls utfärdar ett vårdintyg vilket är detsamma som tvångsvård på psykiatrisk klinik. Läkaren vägrade att lyssna på min väninna och hennes anhöriga om den sjukdom som hon har utan bedömde henne som psykiskt sjuk. Min väninna vägrar acceptera vårdintyg och tvång vilket gör att polisen tillkallas. In kommer två radiopoliser samt kravallutrustad polis med sköldar. Hennes snart 90 åriga handikappade och sjuka make försöker hjälpa henne men knuffas undan av polisen. Min väninna som var på övervåningen efter att ha skrivit på facebook, förses med handbojor och fotfängsel, släpas nerför trappan och ut till polisbilen för transport till St Görans Psykiatriska klinik. Trots att min väninna varit medvetslös i 30 mininter, har halspulsåderförträning, kärlkramp och artros tas hon inte till akuten för utredning om varför hon svimmade utan till psykavdelning där de tar ifrån henne hennes livsviktiga mediciner. När läkaren på den psykiatriska avdelningen dagen efter träffar min väninna konstaterar han att det begåtts ett misstag och hon skrivs u.

Det här är min väninnas beskrivning av det skedda.

”De tog min medecin o tryckte ner mitt ansikte I leran. Min man försökte ge mig andningshjlälp med min medecin,  men trycktes ner av polisen.Jag var medvetslös ganska länge o tycks ha fått en permanent hjärnskada som ger apraxi: dv s jag kan inte längre använda höger hand att äta med: den är totalt utan känsel liksom hela högra sidan.En stroke låter troligast när de tog min medecin. Min gamle man (87 1/2 år o lam o blind) försökte be dem om att kolla min medvetslöshet: han kan min kärlkramp sedan 50 år. Han nu anklagad för misshandel av polis!!!!!!!De mina åkte efter till sjukhus men jag fick inte en sjukhusjacka på hela natten fast jag frös som en våt hund. Under polisens misshandel kissade jag på mig: de anhöriga kom dit med torra byxor som låstes in så att jag fick frysa i de nedkissade hela nattten. Min livsviktiga medecin tog de så jag fick en megastroke på natten men kunnde ju då inte ringa ambulans eller nå någon annan.  Polisen fick veta att jag hade artros o inget brosk i knäna,  så de slog in dem med batong: jag  kan i dag inte gå på dem. K anske senare: kanske aldrig mera.  Jag har fotograferat mina blå- märken men inte orkat eller vågat till en lälkare som borde se mina njurar: de är supersvullna efter alla sparkar då jag låg på marken med hand o fotfängsel medvetslös. Får se om jag orkar detta oxå. Fick ett svårt kärlkrampsanfall i natt: NN gav mig andningshjälp. Ingen här vågar ringa ambulansen mera.”

Människor misstror allt mer myndigheter, inte minst när man varit utsatt för myndighetsutövning av värsta slag. Det min väninna upplevt är en kränkning av såväl henne som sina anhöriga. Ambulanspersonalen borde ha sparken. Under mina år inom hemtjänsten har aldrig ambulansen tvingat de gamla åka med om de inte själva vill. Ibland hängde de på dödens rand, men vägrade åka och ambulanspersonalen sa vi kan inte tvinga dem. Men här kunde man ringa både läkare och polis för att tvinga psykiskt friska människor till psykvården.

Om polisens märkliga agerande kan nämnas att i Östberga sköts en tvåbarnspappa till döds för två veckor sedan. Larmcentralen hos polisen tog inte larmet på allvar. Det tog 1,30 minuter innan de var på plats.

Jag hoppas att min väninna orkar gå vidare med detta, för det finns gränser för hur man som vård- och ambulanspersonal får bete sig, liksom hur polisen hanterar människor som är sjuka. Läkaren i fråga har sin praktik på Kungsgatan  i  Stockholm. Skulle ha god lust att namnge honom, men det får bli nästa gång.

Läs även Svensk Myndighetskontroll

 • POLISEN I SIN EGEN REKLAM – VEM LITAR PÅ DETTA
 • Har du blivit utsatt för brott ska du anmäla brottet till Polisen. Det hjälper dig att tillvarata dina rättigheter.

15 svar till “POLISVÅLD MOT HANDIKAPPAT PAR I DERAS VILLA

 1. Det är rena vansinnet..jag blir så arg o ledsen…hur kunde dom göra så mot gamla sjuka människor…finns ingen skam i kroppen på dom,ska man hela tiden behöva uppge att man inte litar på myndigheter/läkarkåren osv o att man tillhör vanvårdsgruppen för att de ska fatta att de ska ta det lugnt med en…åhhhhhhhhhhhhhhhhh grrrr morrrr..skickar styrka i etern till din väninna o hennes man..hälsa dom så gott…kramar till er alla!!

 2. Berit Emanuelsson

  Hårresande!!!!!Samtidigt föga förvånande!Min mor,(ung och ogift) blev så illa behandlad i samband med min födelse,att det fick katastrofala följder för resten av hennes liv.Hon blev så skrämd av myndigheter att hon dog en för tidig död,därför att hon inte litade eller vågade söka läkare.

 3. Jenny S Persson

  Det är synd att du väljer att publicera denna berättelse rakt upp och ner utan att ifrågasätta sanningshalten, och dessutom komma med egna tillägg som inte heller är trovärdiga. En nära väns telefonnummer kan man utantill alternativt har lätt tillgängligt. På mig låter det som om du har tröttnat på väninnans konspirationsteorier och raderat numret. Du hade inte behövt nämna detta öht. Det faller på sin egen orimlighet att det skulle krävas fem poliser med kravallutrustning och sköldar för att övermanna ett par åldringar, om inte paret vore tungt beväpnade. Historien hänger inte ihop utan låter som en skröna. Synd att du inte förstår hur din egen trovärdighet faller även i andra artiklar pga denna skräckhistoria. Jag tror att du tar bort denna kommentar, men förhoppningsvis läser du den själv i alla fall.

  • Laddar tidigare meddelanden … (68)

   Anne Skaner
   den 4 oktober 2010
   Anne Skaner

   fan också du måste bara komma med
   Sunny Börjesson
   den 5 oktober 2010
   Sunny Börjesson

   Ska på ny kärlröntgen på torsdag.Får de vad de säger.
   Sunny Börjesson
   den 8 oktober 2010
   Sunny Börjesson
   Att bo på barnhem och inte vara barnhemsbarn.

   Anne:Känner du till någon (kanske inom föreningen ) som kan ställa upp o hjälpa mig i hyresdomstolen nu på tordag morgon? Självklart betalar jag men en advokat hade förmodligen blivit för dyr? Det räcker nog med någon med sunt frönuft men som inte stoppas av min stammning? Kram Sunny
   Anne Skaner
   den 8 oktober 2010
   Anne Skaner

   vad har hänt
   Anne Skaner
   den 8 oktober 2010
   Anne Skaner

   jag kanske kan följa med dig om det är okej
   Sunny Börjesson
   den 8 oktober 2010
   Sunny Börjesson

   Jag har haft problem med Stockholmshem i 10 år nu.De ska till varje pris ha ut mig .De senaste årens trakasserier börjar här:http://www.sourze.se/Vr%c3%a4kt_i_hemlighet_10685147.asp
   Vräkt i hemlighet? – av Sunny Börjesson
   http://www.sourze.se
   Jag börjar bli mer än trött på all pappersexercis nu. För 25 år sedan ställde jag mig i bostadskön här i Stockholm och för 12 år sedan fick jag en lägenhet i det ökända Rågsved, på bottenvåningen som ingen velat ha.
   Dela
   Sunny Börjesson
   den 8 oktober 2010
   Sunny Börjesson

   3 gånger på 1 år har de sänt inkasso o skickat kronofogden på mig trots att de fått alla hyreskvitton.De har anklagat mig för ”illegal uthyrning” samt de har sagt upp mig därför att jag ”saknar behov” av en egen bostad.Så länge kollektivet lever kvar ja:men vad händer när Rolf dör? Jag har ingen rätt att bo kvar ifall Kim lyckas få sin vilja fram o göra slut på kollektivet? Jag har bott där i 18 år utan en enda anmärkning o utan en enda försenad hyra.Men de vill ha lägenheten till varje pris.Eftyer 10 års bråk har de nu fått upp det till hyresdomstolen. O jag är i dåligt skick:sedan jag kom hem från syrran har jag haft problem med stamning o att rösten sviker .Så svimmar jag ju överallt o slår mig fördärvad. De har börjat ringa mina barn o läst ur mina sjukjournaler:jag var tvungen att polisanmäla dem för det för att få slut på det.Om du har tid kan du ju komma över o titta på mina papper:jag har sorterat ut o komprimerat så det ska vara enkelt. Men jag ska göra en ultraljud på de små venerna i halsen ondag morgon:om de oxå är täta ligger jag illa till.Inte topskick för en rättegång med andra ord.Hyresgstföreningen säger att jag varit med för kort tid:bara sedan april.
   Sunny Börjesson
   den 8 oktober 2010
   Sunny Börjesson

   Om du tittat på papperen ser du ifall du kan vara med.Jag har svårt att tala offentligt:det har nog inte du? En advokat är dyr:därför betalar jag hellre en slant till någon privat.
   Anne Skaner
   den 8 oktober 2010
   Anne Skaner

   jag kommer förbi i morgon em så går vi igenom det jag skall prata med hyresgästföreningen också på måndag. kram
   Sunny Börjesson
   den 8 oktober 2010
   Sunny Börjesson

   Jättesnällt.Glöm bara inte atta vi lägger oss i gryningen o sover till 11:du får banka hårt på dörren.
   Sunny Börjesson
   den 10 oktober 2010
   Sunny Börjesson
   Domstolen

   Hejsan.Jag bara undrar ifal du har tid att komma över o ta en titt på papperen:Jag är så nervös att jag mår illa. Jag ska ju som du vet röntga de små halskärlen dagen innan:redan det är tufft.
   Kram Sunny
   Anne Skaner
   den 10 oktober 2010
   Anne Skaner

   jag kommer förbi på onsdag jag jobbar nu ett tag…torsdag är det dags eller hur….var inte orolig, om du blir allt för det, så spänner du dig inför undersökningen. du fixar det här gumman, jag vet du är katten med nio liv tro mig…kram
   Sunny Börjesson
   den 11 oktober 2010
   Sunny Börjesson

   Ondag:det är då jag ska göra det där ultraljudet.Hyresdomstolen är på torsdag morgon.Jag blir förmodligan av med lägenheten.
   Anne Skaner
   den 11 oktober 2010
   Anne Skaner

   jag kommer till dig onsdag eftermiddag ge inte upp utan strid jag följer med dig dit och pratar. är alla papper i ordning har de inget att säga
   Anne Skaner
   den 26 november 2010
   Anne Skaner

   Femdagars Änglabesök

   Irmi, ett tyskt medium, berättar att hon av några icke namngivna utvalda änglar högt placerade i änglahierarkierna blev inspirerad av filmen PAY IT FORWARD(2000).
   Det har beräknats att vid den 20:de upprepningen (ute i tjugonde ledet) skulle hela världen påverkas – så stor är exponential funktionen.

   Det är de ovan nämnda änglarnas önskan att dra ut och i fem sammanhängande dygn komma och stanna och arbeta med enskilda individer och hjälpa dem var och en att uppfylla tre personliga önskningar. Därefter sänder varje individ änglarna vidare till tre nya individer.

   Efter fem dygn fortsätter änglarna till tre nya individer, som sagt JA till att ta emot dem – hos dessa personer stannar änglarna likadant i fem dygn innan de fortsätter till nya värdar.
   Alltså var och en som tar emot änglarna skickar dem vidare till tre nya värdar.
   Änglarna kommer alltid till den nya platsen på en förutbestämd dag
   kl 22.30 liksom de drar vidare fem dygn senare precis kl 22.30.
   Mellan varje femdagarsbesök har änglarna en mellanperiod på fem dagar, då de är på väg till de tre nya adresserna. Dessa besök har en stor positiv inverkan på hela världen.

   DITT ÄNGLABESÖK BLIR den 28 nov 2010 kl. 22.30
   och avslutas den 3 dec 2010 kl. 22.30

   Innan änglarnas ankomst till ditt hem har du valt ett passande rum
   eller en plats i din bostad och förberett så här:

   1. Du har välsignat ett VITT STEARINLJUS och satt det i en ljusstake.
   2. Bredvid ljuset har du placerat en VIT BLOMMA i en skål eller vas
   eller en krukväxt med VITA BLOMMOR.
   3. Bredvid det vita ljuset och den vita blomman lägger du ett KUVERT innehållande ett papper med NAMN och ADRESS till var och en av de tre värdar som sagt JA TACK till att ta emot änglarna efter dig.
   4. l ett ANNAT KUVERT har du lagt ett papper där du skrivit upp
   DINA TRE ÖNSKNINGAR.

   5. Ovanpå kuvertet med dina önskningar har du lagt ett ÄPPLE.

   Välkomstceremoni:

   På avtalad dag befinner du dig hemma klockan 22.30 – klar att ta
   emot dina änglar.
   Innan de kommer TÄNDER DU DET VITA LJUSET och klockan 22.30
   ÖPPNAR du din YTTERDÖRR,- fysiskt, inte blott symboliskt – och bjuder änglarna VÄLKOMNA – t.ex med följande ord:

   ”Kom in och var hjärtligt välkomna ni änglar som sänts till mig
   från Kirsti Hosford. Tack för att Ni kommer och med renhet och fred omsluter både denna plats och samtliga människor som kommer förbi eller uppehåller sig här.

   Tack för att Ni valt att komma och välsigna mitt och mina medmänniskors liv med harmoni, glädje, kärlek, visdom och kraft.
   Och tack för att Ni vill hjälpa mig att uppfylla de tre önskningarna
   som är särskilt viktiga för mig.

   Under de fem dygn änglarna uppehåller sig hos dig ska det vita
   Ljuset brinna ner helt. Har det brunnit upp innan de fem dagarna har
   gått, kan du naturligtvis tända nya vita ljus om du vill.
   Om du brukar be eller meditera vid en viss tid är det fint att
   kommunicera med änglarna under denna stund – men det finns inga krav
   på att göra något speciellt, bortsett från de två klockslagen,
   22.30 den första och sista kvällen.

   Avskedsceremoni:

   Klockan 22.30 – när femte dygnet är slut – öppnar du igen din ytterdörr
   och bjuder änglarna TACK och farväl – och sänder dem kärleksfullt vidare till de tre som sagt JA TACK till att ta emot änglarna efter dig – och läser klart och tydligt upp deras namn och adresser.

   Änglarna kommer alltså till var och en av dina tre vänner fem dygn efter att du sagt farväl, och det hela börjar om från början.

   De tre nya värdar, som du sänder änglarna till, får av dig detta brev med uträknade tider, fem dygns besök och fem dygn på väg till nästa.
   Du skriver ditt namn i stället för mitt plus de nya värdarna och deras adresser osv.

   Gläd Dig!
   anne
   Anne Skaner
   den 13 februari
   Anne Skaner

   Känner en tjej som har humor, bryr sig, älskar, galen, underbar, en god vän som läser detta just nu! Skicka vidare detta till de tjejer som du aldrig kommer att glömma! Om du inte skickar det här till någon så betyder det att du har glömt bort dina vänner! Om du får 6 st tillbaka…har du många …som bryr sig tillbaka
   Anne Skaner
   för 3 timmar sedan
   Anne Skaner

   detta kom som kommentar läs om du vill att jag skall acceptera eller radera. kram ann sson
   JiaPia@hotmail.com
   213.112.48.111
   Postat den 2011/09/28 kl. 9:08 e m

   Det är synd att du väljer att publicera denna berättelse rakt upp och ner utan att ifrågasätta sanningshalten, och dessutom komma med egna tillägg som inte heller är trovärdiga. En nära väns telefonnummer kan man utantill alternativt har lätt tillgängligt. På mig låter det som om du har tröttnat på väninnans konspirationsteorier och raderat numret. Du hade inte behövt nämna detta öht. Det faller på sin egen orimlighet att det skulle krävas fem poliser med kravallutrustning och sköldar för att övermanna ett par åldringar, om inte paret vore tungt beväpnade. Historien hänger inte ihop utan låter som en skröna. Synd att du inte förstår hur din egen trovärdighet faller även i andra artiklar pga denna skräckhistoria. Jag tror att du tar bort denna kommentar, men förhoppningsvis läser du den själv i alla fall.
   Anne Skaner
   för 3 timmar sedan
   Anne Skaner

   mitt svar till henne du kan läsa Sunnys egen kommentar i det hela. ja jag tar bort ditt inlägg. Jag känner Sunny sedan flera år och hon är en av oss barnhems- och fosterbarn. Sunnys liv är något du aldrig ens skulle önskat vara i närheten av. är det någon som kämpat för familjen, andra kvinnor, gömda flyktingar etc så är det Sunny. jag skall skicka din kommentar till Sunny utan att publicera o låta henne avgöra.
   Sunny Börjesson
   för 4 minuter sedan
   Sunny Börjesson

   Mitt svar till JiaPia blir att det självklart är helt befängt av polisen att misshandla någon alls.Jag var visserligen beväpnad med 1) min rollator 2) min nitrospray emot svårarer kärlkrampsanfall och 3) en flaska vatten som de genast konsfiskerade.Hand o fotfängslen i bilen gjorde fruktansvårt ont:det är många år sedan jag kunnat böja mig så pga svår artros.Värre ändå var att de lämnade den man jag vårdat i hemmet i 9 år totalt hjälplös i huset:vår dotter som brukar byta av mig var på semester.Han kan inte gå på toa,inte ta ett telesamtal,är nästan helt blind o döv och kan inte svälja ens soppa utan jag passerar allt han ska inta till flytande föda.Annars är det apotekets näringsdtyck som gäller.Sist jag lämnade honom ensam i rummet en kort stund (snart 3 år sedan) låg han på golvet med bruten lårbenshals) Vi har bra grannar här i Stureby o de håller gärna ett öga på honom men det var fredag kväll o ingen var hemma.Hade de varit det hade polismisshandeln aldrig hänt:de gör inte så inför vittnen.Min hund lämnades likaledes utan tillsyn.Nu stannade min exman o en hyresgäst,V, som råkade bli vittne därinne hos honom tills dottern hann hem från semestern. Detta har hänt mig för över 50 år sedan då min fostermamma o ortens präst ordnade det o jag drömmer fortfarande o m den gången.Jag kämpar nu emot min totala apati som följer en svår chock: Senast jag hade det var när min dotter förolyckades så jag vet att det inte är konstigt att jag ingenting kan känna just nu.Då hade vi sålt vårt hus,begravt henne o flyttat till ett annat land innan jag en morgon vaknade o kände smärta.

  • Håller med dig Jenny. Men Anne är väl ganska känd för att dra lögner för att få publicitet :-/….

   • anne skaner

    Du kanske skall läsa den drabbades inlägg innan du anklagar någon för att ljuga. Vad du har för fog för att jag ljuger får stå för dig.

  • Barbro Lindkvist

   Jenny S persson; Tyvärr ringar deras ord alltför bekant i mina öron.Har själv blivit behandlad på dylikt sätt;4 poliser bara SKA ha med mej till psyk.Pepparsprayen lider jag besvär av fortfarande,och detta hände för ca 3 månader sen. Så vad de säjer låter trovärdigt.Tyvärr!! Hoppas att du kan öppna ögonen för att andra,oskyldiga,blir fruktansvärt dåligt behandlade av polis och läkare.och ibland,ganska ofta tyvärr,blir man inte behandlad av läkare alls!!

 4. Det är Sunny Börjesson igen.Vill bara rätta tilll några bagateller så att alltsammans är helt korrekt.Min exmake,R 65 år,hjälpte mig at andas och tog hand om min man Rolf,som är totalt handikappad.Han är anklagad för att ha slagit en i ambulanspersonalen:hon som absolut envisades med att sända efter polisen! Han har haft flera stroke (o har även grav kol) samt är 87,5 år. De olika strokarna har tagit ifrån honom hans syn,hörsel,balans som gav honom ett lårbensbrott o delvis förlamat honom samt delvis förlamat hans svalj: År 2009 åt han sin sista tallrik soppa och måste numera ”dricka” sin mat.!Han kunde alltså inte hjälpa mig med andningen: det gjorde min exmake.Men han försökte räcka ut handen till sköterskan för att jag skulle få min livsviktiga medecin!!Min svimmning var troligen ingen megastroke utan en mindre stroke:en s.k Tia. Jag har haft en del sådana.Mitt ”Megaanfall” först tidigt på morgonen på sjukhuset samt hemma natten efter (fast då med med adekvat medecin) var mega kärlkrampsanfall. Jag vet inte vad poliserna i Östberga var upptagna med i Tisdags natt men då jag bor nära Östberga kan jag intyga att två bilar och 5 poliser var fullt upptagna i fredags kväll med att anfalla mig med full kravallutrusning samt omhänderta en hotfull rollator, skrämma en gammal sjuk man ifrån vettet och beslagta ett mycket farligt vapen: en burk nitrospray.Fredagarna kan vara stökiga kring Östberga höjden så någon annan hade säkert tur.*ler* Just nu är jag närmast apatisk :Det värsta som kunde hända mig nu har hänt.Men jag har varit där förut och tänker kämpa på!

 5. Berit!
  Vi syskon började alla våra dagar på barnhem men en lillasyster togs hem när pappa gifte sig med hennes mamma.Vår far utnyttjade henne sexuellt ifrån början men åkte inte fast förrän hon var 11 år.Hon har i hela sitt liv (liksom vi andra systrar som oxå blivit våldtagna men lite senare:mellan 11 o 14 år) undvikit tandläkare o gynekologer.En syster opererade bort sina tänder vid 20 års ålder o själv födde jag mina 3 barn hemma utan läkare.Tidiga mardrömschocker får man försöka leva med.

 6. Hjärtat hoppar när man läser detta!!! Jag har själv minnen av hur jag som inlagd po sjukhus skulle bli tvingad till ryggmärgsprov. Jag hadde lunginflamation och de hadde bytt antibiotica. de ville se om mycoplasma spridit sej till hjärnan. Jag sa att de redan bytt medikament och de kan inte byta igen och om det skulle ha spridit sej till hjärnan so hadde det. Antagligen hadde det spritt sej för jag hadde sprängande huvudvärk. 8 personer höll i mina armar och ben mot min vilja. De blev inget prov jag kämpade som ett djur och slet i panik personen närmast mej i hennes lockar och glasögonen hota jag slita sönder. De gav sej inte. Jag bad dem ringa min man och han sa med att de ska respektera min vilja när de bad honnom om rättigheten att ta prov. En psykläkare kom och var förbannad och beordrade en spruta gav mej flera koppar med medicin att dricka och de skickade mej till psykiatrin. Där bad läkaren mej om ursäkt och sa att detta var ett misstag. Jag fick kramper (magnlit läkemedelsyndrom) och skickades till intensiven med ambulans och ambulanspersonalen slog mej i ansiktet och sa att jag ska sluta krampa. Sattes i respirator och sövdes ner. Trodde jag inte skulle vakna mer. Fick veta sen att jag var alergisk mot den nevroleptika de gett mej. har aldrig hafft nevroleptika innan detta. Kändes länge som om livet hängde i en skör lina efter detta och benen bar inte. Jag var bara 30? Hur ska det inte vara när man är äldre? jag tycker det är skrämmande , det jag läste med poliser som krossar en redan svag. Beordrad av läkare som inte ser patienten.

 7. annina: Din upplevelse liknar något mina som barn fast jag blev våldtagen oxå där jag låg bältad.Jag låg så i 6 månader.De exprimenterade med olika forskningsprospekt: Vi som låg där fick testa insulinet o hur det påverkar kroppen.Vi sövdes ner i ”sockercoma” via dropp för att väckas men glykos. Jag har alltid hoppats att det var till någon nytta för diabetikerna .De ungar som hade föräldrar kunde ju inte använadas för vilka föräldrar skriver på sådant??Jag trodde inte jag skulle överleva när polisen tog ifrån mig andningssprayen o tryckte ner mitt ansikte.Min gamle man (som jag vårdat i hemmet i 9 år nu) blev så chockad att han i dag inte visste vem jag var efter 50 år.Han trodde först att jag var hans dotter :sedan en syster. Han har varit helt klar tills detta hände o det känns hemskt.

 8. En patent bredvid mej var gravt senil och de ställde fram mat och vatten och skällde po henne för att hon inte drack och fick mat i sej. Dag efter dag skrek hon po hjälp. Jag var väldigt sjuk med 40 graders feber och lunginflamation. Jag ringde personalen ibland för att de skulle hjälpa henne. Gick ibland upp för att hjälpa henne att dricka. Kanske detta iriterade personalen. Det var innan de kom med ryggmärgsprov och sprutan Cisordinol akutard. Fick även dricka flera doser av det. Undra vad den egentligen är till för? Otäck att detestade insulin , Det ger hjärnskador!!!

 9. Ja skulle vi ta del av hemtjänstens mattjänst här hade vi fått ett kallt paket färdigmat inslängt under de 12 min de kan lägga på ett besök.Då hans svalg är delvis förlamat o han bara kan äta flytande föda hade han fått soppa.Problemet är att om det är någonting (grönsaker, fisk ,räkor ) i soppan fastnar det i halsen på honom så sopporna måste passeras i en mixer väldigt noga.Det har hemtjänst inte tid till så för oss är de inget alternativ.At han nu efter detta inte känner igen mig ororar o götr mig förtvivlad.Fredagen de tog mig hade vi varit i iokhandel med färdtjänst o jag hade hittat några ”smala” böcker ( Storsäljare köper jag beg på nätet ) o han var helt klar o tog del av boken om Nazismens myter då han själv var internerad ( I Norge) under kriget.Utsläpningen av mig med kravallpolis har varit hemskt säger han mig o han vet inte längre vem jag är! Just nu är jag hans dotter: i förrgår var jag hans döda syster!! Efter 50 år! Mitt hjärta känns som om det skulle gå sönder.

 10. Han har verkligen drabbats av en regäl chock. Det hela var väll so skrämmande att han var tvungen att förtränga det hela för att kroppen skulle klara av stressen.

 11. Barbro Lindkvist

  Sverige idag…. Man blir inte särskilt stolt. Hoppas att din make repar sej,som Annina sa,en rejäl chock. Men din kärlek kan bara hjälpa honom. Lycka till,ni finns i mina tankar! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s