Slumpvalda siffror – ger tillskott i kassan – ibland

Bingo är troligen det spel som förekommer mest i s.k sällskapssammanhang. Nog minns vi idrottshallarnas bingospel för att få in pengar till idrottsföreningen samt en och annan lycklig vinnare. I det tidigare Bingo-Sverige fick det inte spelas om pengar, utan vinnaren kunde komma hem med både mat- och kapitalvaror. Mest förknippade jag det med äldre människor eller bygdens dagdrivare, som fördrev några timmar i bingohallen. Utropare var någon yngre förmåga som glatt ropade, 1:aBertil, 11:a David.

Bingospelet fick sin ultimata boom när TV 4 startade Bingolotto. Lördag efter lördag samlades svenska folket kring TV med bingobricker på bordet och nära till telefon. Gammal som ung, utmanades av Loket som framstod som en snabbkurs i geografi. Vilken ort kände han inte till. Detta var innan bingo kunde spelas på nätet. När det var ett sällskapsspel och lite sifferspänning i glada människors lag. Bingo har blivit mer allvarstyngt och vinsterna är högre. Själv har jag mest spelat bingo framför TV:n. Trots allt är det ganska kul att sitta ett gäng och glatt utropa Oj, jag fick en rad”. Att vinsten sedan kanske handlade om max 100 kr spelade inte så stor roll.

Men utmaningen i att spela inte bara Bingo ligger givetvis i att vinna. Och visst vill vi vinna mycket pengar eller en ny bil, resor eller annat som sätter guldkant på vardagen. Fördelen är att själva spelandet inte är särskilt svårt, det gäller bara att ha fokus på de sifferkombinationer som räkas upp. Nätbingo är kanske inte så socialt, men ett bra alternativ för den som inte kan eller vill ge sig ut.

Kanske skall tilläggas att om man nu deltar i nätspel, så gäller det att sätta sin egen gräns för insatsen. Går det dåligt kanske man skall avvakta och återkomma. Tur är ingen ständig följeslagare ens i Bingo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s