Mordet på folket och kärleken till makten

Det här dygnet fick jag nästan 1000 läsare av min blogg. Det är jämförbart med ett inlägg på Newsmill om sociala frågor. Nu handlade det om socialdemokratins fall och nergång. Likt det romerska och grekiska samhället trots alla visa ledare faller Socialdemokratin. Inte för att Juholt avgått,  det är hans räddning, utan för att maktfullkomligheten inom rörelsen nått sitt yttersta stigma. När jag började inom SSU i Hudiksvall hade vi en älskad och kunnig ordförande, Kenth Högström. Det var en glädje att gå på möten med honom, inte för att att vi styrdes utan för att vi kunde diskutera fritt och att Kenth backade, reflekterade och tänkte till. Vi stöttade honom till riksdagen för att vi trodde på honom, men partiet kunde aldrig ta Kenth till sig, därför att han inte dansadRe efter rörelsens inre pipa. Kenth valde sin väg efter att ha lyssnat på sina medlemmar inom partiet och pappersarbetaförbundet.

Redan då lärde vi oss att partiets röst och kärna var starkare än medlemmarnas röster i landet. Jag följde både SSU kongresser och partikongresser alla präglade av samma maktkamp. Det handlade inte om att tala för folket utan för att nå sin egen maktfullkomlighet och karriär. Priset betalades ute i landet, inte minst av Kenth Högström.

Idag ser jag flera år senare inte längre som medlem hur man samlas kring köttgrytorna för att skydda sin rygg. Bloggare som anser att just de har makten att tycka lyfts fram, man skall vara politiskt korrekt och analytiskt rätt för att räknas. När jag skriver att Sven-Erik Österberg slaktade i mitt tycke ett av de bästa kommunalråden i Västmanland, blir det tyst. Inga tidningar undersöker bakgruden eller varför. Jag väntade länge innan jag skrev rent ut om detta, för flera månader sedan pratade jag med partifolket i den närmaste kretsen kring kommunalrådet som störtades av SE Österberg, de är gamla idag. De orkar inte slåss om gamla oförrätter. Men de håller med – och många av dem slutade med politiken efter den kuppen. Bloggosfären idag handlar om att själva nå makt och position när man nått detta är allt bra. Jag bloggar för att jag är arg och RosenRasande… för att orättvisorna aldrig tar slut och därmed inte jag.

När makten blir attraktivare än budskapet är det farligt. Socialdemokratin stod för folkets önskan om att lyftas från armod till välfärd. Idag är Socialdemokratin ett högerparti bland flera, som flirtar ohämmat med alla mörkerkrafter för att vinna mark, medan SD och andra partier tar över tidigare sympatier. Låt mig säga att SD inte tar röster för att socialdemokrater blivit invandrarfientligare, utan för att SD förmår att formulera vissa frågor på ett sådant sätt att också mannen på parksoffan kan känna att han betyder något. Bloggare har sällan även om de kallar sig S-bloggare förstått att det är just de marginaliserade, utsatta och mest föraktade och nedvärderade som faktiskt stjälper lasset. Man skall vara försiktig med att använda SD som invadrarfientligt, för fletalet väljare attraheras av att just deras situation lyfts fram. Det var länge sedan socialdemokratin lyfte fram hemlösa, barn som bor på gatorna, ensamstående kämpande mammor, ja över huvudtaget grupper som inte ryms inom ramen för medelklassen i Storstäderna, bostadsrättsinnehavare. Numer handlar Socialdemokrati om hur vi skall få bostadsrättsägarna i övre- och medelklass att rösta på socialdemokratin. Det är precis de grupperna  som skiter i Socialdemokrati och  i solidaritet, som S arbetar för att återvinna. Minns inte uttrycket Skäms, Skäms, Skäms på er…..jag lånar det i alla fall. Mitt hopp idag står till V och Jonas Sjöstedt. Inte S inte svajiga MP som lyfter fingret för att kolla vart vinden blåser.

Det är inte Juholts kris, det är Socialdemokratins och karriäristernas kris.

Nystart Ekonomi och JobbSR AftonbladetExpressenSVDDNSVTTV4  Nyheterna Alliansfritt Sverige

2 svar till “Mordet på folket och kärleken till makten

 1. För första gången sedan 1917 avgjordes det Socialdemokratiska VU:s möte på Sveavägen 68 av 18 timmars twittrande mellan Partisekreteraren Carin Jämtin, de Socialdemokratiska Partidistrikten och de Socialdemokratiska VU-ledamöterna.

  Håkan Juholt valdes enhälligt av den Socialdemokratiska Partikongressen, dess ombud och Valberedningen, att prata politik men det fick han inte göra. Inte heller på det extra inkallade VU-mötet den 20 januari 2012 som varade i två dagar. Varför? Därför att nationell medier hade bokat den F.d. Socialdemokratiske Partiordförande Håkan Juholt, 24-timmar i dygnet och vissa personer inom VU vill ha en annan politik.

  När F.d. Socialdemokratiska Partiordförande Håkan Juholt meddelade sin omedelbara avgång vid Köpcentrum Flanaden 13 Oskarshamn den 21 januari 2012, utbröt kaotiska scener av ett överfullt center. Folkets stora besvikelse gjorde sig känt med desperata nej-rop.

  Det kan konstateras att Håkan Juholt har blivit utsatt för myteri. ”Myteriet på Sveavägen 68”, är och förblir ett faktum. Partisekreterare Carin Jämtin gav inte sin Partiledare sitt fulla stöd. Hon hör till de som först svek sin Partiordförande och dubbelspelade mellan sig själv, honom, de Socialdemokratiska Partidistrikten och Socialdemokraternas mäktigaste företrädare i Verkställande Utskottet. LO:s avgående Ordförande Wanja Lundby Wedin med hjälp av sin ledarstjärna Mona Sahlin var den som utförde Myteriet på Sveavägen 68.

  Idag kan det konstateras att F.d. Partiordförande för det Socialdemokratiska Partiet Håkan Juholt har visat sig större än Socialdemokratin. Han har spelat i en annan högre division exakt det som Olof Palme gjorde, men vissa ”högerfalanger” i det Socialdemokratiska partiet har inte uppskattat detta.

  Trots denna uppförsbacke har han lyft fram bärande centrala Socialdemokratiska frågor, såsom den sociala Bostadspolitiken, Barnfattigdom, Ungdomsarbetslöshet, Äldrevård, Jämlikhetspolitik, Sociala orättvisor, Arbetsmarknads-Landsbygds-och Glesbygdspolitik, Infrastruktur, samt Alliansens avregleringar inom Stat-Kommun och Landsting.

  Håkan Juholts Konjunktur-och Fördelningspolitik innebar en radikal förändring mellan Stad-Lands-och Glesbygd. Skillnaden mellan Stad-Lands-och Glesbygd har blivit större och större detta kan vi tacka den svenska regeringen för. Håkan Juholts olika besök i Lands-och Glesbygd verifierade detta. Hans värme för Svensk Lands-och Glesbygd var stor det kan hans barndom och uppväxt berätta om.

  Nu kommer Svensk Lands-och Glesbygd att falla ihop som ett korthus då det inte finns någon röst som talar för dem i den Socialdemokratiska Partistyrelsen. Håkan Juholt lyfte även fram frågor beträffande Svensk Utrikespolitik och främst beträffande EU-politiken och Biståndsfrågor som är och förblir Socialdemokraternas signum.

  Saknaden efter Håkan Juholt kommer att bli stor inom Svensk politik. Han var Socialdemokraternas Partiordförande endast i 10 månader detta under en Alliansregering som sedan 2006 har sålt ut Sverige AB till multinationella Riskkapitalbolag och Bemanningsföretag.

  Det har alltid funnits starka intressen inom det Socialdemokratiska Partiet, dess medlemmar och väljare, men det har också funnits Socialdemokratiska Partiordföranden som har rest sig över alla dessa och visat vägen.

  För precis som Olof Palme sade citat”, Politik är vilja”, slut citat, har Håkan Juholt visat detta med råge med sig själv och den Socialdemokratiska politiken. Det var han Håkan Juholt som pratade till det svenska folket som de älskade och han kunde prata till näringslivet. Nu har det Socialdemokratiska Partiet mist denna mycket betydelsefulla röst.

  De personer som inte har ställt sig bakom Håkan Juholt i den svåraste tid som Sverige och det Socialdemokratiska partiet upplever idag, alla dessa skall stå där med skammen varje dag när de ser sig själv i spegeln.

  Många Socialdemokratiska Partikandidater står på tur, men frågan idag den 22 januari 2012 ställer sig på sin yttersta spets; Har någon av dessa Socialdemokratiska Partiledarkandidater oavsett namn och kön, dess Verkställande Utskott och Partistyrelsen, det som krävs att föra det Socialdemokratiska Partiet till valseger 2014?

  P.S ”Myteriet på Sveavägen 68”,kommer förmodligen att sättas upp på landets teaterscener 2013. Då kommer hela svenska folket att vallfärda dit. Håkan Juholt får sin revansch.

 2. Bra skrivet, av en som också är RosenRasande över hur man misshandlar det politiska arvet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s