Det behövs politik för att lyfta barnfrågor-stöd ett Barnrättsparti

Jag har lämnat Samhällets Styvbarn, det är bara att önska dem lycka till. Man utför inga mirakel i en organisation som är bunden till vad man får säga och inte får säga. Att ta strid innebär att våga sticka ut hakan, säga obekväma saker, våga möta myndigheter och beslutsfattare utan att alltid vara så att säga överens. Att ta strid innebär att väga offra bekvämligheten och få motståndaren att inse att det inte handlar om person utan om sak.

När jämställdhetsfrågorna föll i stå, bildades FI, okej de drar inga stora röstskaror, men jag tror att ett parti för barn och ungdomar har större chans. Det är bland barn och ungdomar som vår framtid ligger. Vi har en ungdomsarbetslöshet som inte verkar ta slut, vi har ungdomar som omhändertas och placeras vars röster inte hörs eller har något forum. Vi har elever i skolan som inte orkar med och ramlar åt sidan. Vi har ensamkommande flyktingbarn, som i januari i år bildade en egen organisation. De var trötta på att alla talar om dem, men aldrig tillfrågas. Det är som med styvbarn och vanvårdsgruppen, man pratar om dem. Men de svagaste rösterna är alltid den gruppen som har störst företrädare som talar om, men inte gör mycket för att ändra hur det ser ut.

Barnrättspartiet skall inte bli ett lönfett medelklassparti där företrädare som säger sig tala för styr, Barnrättspartiet måste styras av den generation som det berör. Med andra ord alla över 18 år kan rösta och ta en plats i partiet, men alla över 30 faller ur till förmån för de yngre. Det blir också en fråga för partiet att ta ställning för. Däremot kan vi äldre finnas till hands med stöd och råd, utbildning  och kunskap. Det är en dröm, en vision men jag tror att bara ideella föreningar räcker inte. Så vill ni vara med och arbeta för detta välkomna. Än så länge är vi en idé men i morgon är vi verklighet.

på Facebook finns en sida för Barnrättspartiet, https://www.facebook.com/groups/barnrattgruppen/

 

Nystart Ekonomi och JobbSR AftonbladetExpressenSVDDNSVTTV4  Nyheterna Alliansfritt SverigeNewsmill kulturbloggen

5 svar till “Det behövs politik för att lyfta barnfrågor-stöd ett Barnrättsparti

 1. jag delade länken om barnrättsparti. just nu är det nästan slagsmål inne hos styvbarnen.Det är ju helg…

  • Hej gunilla tack för hjälpen… skall ta tag i formaliteterna så fort det blir vardag. Ja jag märker att det går hett till. Men lite kanske det är mitt fel antar jag eftersom jag lade ut min avgång där och på Styvbarnsbloggen, samt här dock i lite mer konkret form. Faktum är att det är svårt att administrera styvbarnsbloggen, jag hade dock aldrig problem med det. men en viss person i styrelsen ansåg inte att jag skulle ha den rollen, i egenskap av ordförande, men nu är ju vice som är min efterträdare aministratör…:-) men det är helt okej. Håller på att jobbar med en bok om Klientorganisationer, har en viss erfarenhet, där jag kommer att att bla skriva Samhällets Styvbarn mfl organisationer. Det friska och det sjuka.
   vi får se vilket förlag som nappar. Helt klart blir det väl lite diskussion kring den boken om o när den släpps. kram

  • ps du kan ju hjälpa mig att öka läsarandelen på RosenRasande genom att sprida den…kram

 2. Hejsan Anne.
  Mycket tråkigt att du lämnat samhällets styvbarn.
  Jag ska sprida länken vidare.
  Har du Anne hört när och om vi samhällets styvbarn kommer att få några pengar?
  Kramar från Marie

  • I slutet av året kanske okt nov kan det bli aktuellt att söka…som det ser ut verkar det som beslutet kan ta tas tidigare i riskdagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s