Ranelid kände sig mobbad och blev utsatt efter det att han deltagit o vunnit. Därmed också en biljett till Globen. Jag tycker att Kulturbloggen tar upp det väldigt bra, Ranelid var inte ensam. ”Sara Li som sjunger är minst lika viktig och lika delaktig.” Hit till dags är inget av bidragen till Eurovisionsschlagern särskilt uppseendeväckande, det mesta låter som det alltid har gjort. I det läget tycker jag trots allt att Ranelids bidrag var en uppstickare.

RosenRasande

Det finns knappast något, som får svenska folket att verkligen reagera, som EurovisionSchlagern. Varje år radas ett antal artister, kända och mindre kända upp i förhoppning att tävla och vinna i den stora allomfattande Europafinalen med just sin låt. Vi upprörs över dåliga låtar och artisterna. Vi ratar och väljer, tycker och tänker. Och nog gör producenterna sitt till genom att lägga in sk svarta kort, i år Björn Ranelid och Torsten Flinck.  Vi jublar inte över att det är bra, utan över att det är så dåligt,  att många väljer att rösta på just det. En knarkare och en besserwisser.

Men jag kan se en viss ironi i hela spektaklet. Björn Ranelid sticker ut hakan, han hävdar sin förträfflighet och vet bäst. Ställer upp i alla sammanhang där han får en strålkastare på sig – och karlfan tillåter sig att njuta av detta. Han är pojken som gjort…

Visa originalinlägg 750 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s