Centern vill ha tillbaks slaveriet eller!

Ja inget förvånar längre i borgerlig politik, att Centerpartiet varit Alliansens högerparti har väl ingen missat. Men nu går man ut med det ansikte jag trott Nya Moderaterna kunde ha presenterat, sänkt ingångslönför alla som jobbar. Oberoende ålder, kunskap etc alla skall ha lägre lön. Ända ner till 25 procent om inte lägre. ” Annika Qarlsson, partiets talesperson i arbetsmarknadsfrågor(?), kan inte ange exakt hur mycket lönerna bör sänkas.

– Jag tror att det behöver ner till kanske 20–25 procent, och i vissa branscher kanske det handlar om ännu lägre ingångslöner, säger hon till Ekot.

Jag har följande radikala förslag Annika Qarlsson sänker sin riksdagslön till att börja med. Sedan kan hon arbeta för att alla nytillträdda i riksdagen börjar på nybörjalön. Faktum är ju att kompetens och kunskap i Riksdagen inte alltid motsvarar den lön och ersättning som ges.

Ursäkta språket, men hur f…… tänker Centern. Hur skall alla de med lägre ingångslön kunna betala sin bostad, för sina barn, fritid och liv i största allmänhet.

Men här kommer en liten pudel mitt i allt:  ”Men Centerpartiets önskemål om lägre ingångslöner gäller inte alla. Inför sommaren vägrar tusentals sjuksköterskestudenter att ta jobb med en ingångslön under 24 000 kronor. De behöver dock inte vara oroliga för sänkta löner, enligt Annika Qarlsson.”

– Det är en annan sak, där har du en utbildningsnivå som inte betalar sig, säger hon till TT.

Qarlsson säger att de lägre ingångslönerna är tänkta för dem som har svårt att få jobb. (Nä de kan ju tälta det är snudd på gratis om man bor i skogen)

– Det gäller dem som är lågutbildade. Vi ser också vissa invandrare som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. (Hur är människan funtad och vem fick henne till taleskvinna i arbetsmarnadsfrågor. Vissa invandrare vad då turkar, afrikaner eller vad..å nu vet jag muslimska kvinnor självklart – det är ju lika sjukt fördomsfullt av mig eller hur att skriva så men det är ju vad hon tänker)

– Där ser vi att det behöver öppnas upp och göras mer. (Ja arbetsgivare ställer säkert upp om de får betalt och gratis arbetskraft. FAS 3 i annan form eller)

TT: Kan inte förslaget uppfattas som diskriminering, att invandrare ska ha lägre löner?

– Om man ser det som att det här är alternativet till att gå fortsatt arbetslös så tycker inte jag att det är diskriminering.

TT: Hur länge måste man gå arbetslös innan man får sänkt lön?

– Generellt sett är det bättre att man kommer in även om det är låg lön i inledningsskedet.”

Måste påpeka att Bondeförbundet (Centern) var det parti vars medlemmar bönderna, gärna tog gratis arbetskraft i form av placerade barn inom svensk barnavård. Man får väl tacka högre makt för att det inte finns så många bönder inom Centern kvar. Men ett litet tips till Centern…är det inte dags att sy igen brödskrinet – i annat fall lär ni inte ta er in i riksdagen 2014.

Å vem blir förvånad om Moderaterna nu vill ha alla departement under sin fana eller åtminstone kontroll.

Nystart Ekonomi och JobbSR AftonbladetExpressenSVDDN,SVT,TV4 Nyheterna Alliansfritt SverigeNewsmill kulturbloggen

Annonser

3 responses to “Centern vill ha tillbaks slaveriet eller!

  1. Hmm… Det är ju hur galet som helst. Men det kanske är den agendan, de som har ett kapital i ryggen klarar ju det för att de dels inte går arbetslösa särskilt länge p.g.a. svågerpolitik och högre utbildningar, dels att det bara drabbar de redan fattiga. Kan de inte föreslå att ta slut på lidandet för dessa fattig på en gång än att hålla på och svälta ihjälp dom. För det är ju ungdomar och dessa invandrare som hon nämner. Och egentligen borde de ju i samma andetag ta en aktion mot alla ensamma mammor som gått och blivit en social belastning. De kanske skulle kunna leva på halv socialbidrag och t.ex panta burkar för att komma upp i norm. Sånt tänk gör mig ARG!

    • Hej glöm inte lägga in länken till Socialaktion.nu och länka dina bloggar till den. använd more-i html taggen så får du lite snyggare upplägg på din sida.
      Gå gärna in o skriv även direkt i Socialaktion. kram anne

  2. susanna svensson

    Slaveriet existerar redan i sverige nej föresten det existerar nått som faktiskt är värre än slaveri. Slavar har i varje fall ett värde men i sverige betalar staten företagen bidrag för att folk ska arbeta åt företagen. Det kallas fas3. En del personer har blivit mångmiljonärer genom att förvara sådana oönskade människor. http://www.ad.se/aa/aa.php?zbwsession=0100460050060000064850

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s