Valfri sjukvård en myt för Alliansen

Vårdgaranti och valfrihet att välja sjukhus och läkare. Det låter ju fint när Katten ski..r. Men är betydligt mer komplicerat än vad Alliansen sk fria val innebär. En bekant till mig sökte en fotortoped i Västerås på lasarettet, efter tre läkare vilka alla på ett nedlåtande och kränkande sätt behandlade min bekants åkomma, skickade vi en anmälan till HSAN. Min bekants åkomma är ett problem som enligt läkarna inte var något att göra åt i nuläget och uppmanade därför att söka psykologhjälp.

Men efter mycket om och men fick vi löfte om en sk second opinion utanför länet. Den klinik som normalt tar emot de här problemen hade inte tider kvar, Sofiahemmets specialist tar bara privatpatienter som kan betala. Akadmikliniken i Stockholm gör bara operationer, inga bedömningar. Tillbaks på ruta ett att antingen vänta in en hemvändande ortoped till Västerås i höst eller det eviga ringandet i Stockholm för att höra vilka som tar patienter utifrån.

Jag antar att den sk valfriheten var tänkt just för att patienter skulle ges möjligheter att få hjälp men faktum är att de sjukhus, läkare utanför den region man tillhör prioriterar sina egna landsting. Om detta talar inte Alliansen när de gör reklam för att få välja sjukvård. I mitt tycke vore det bättre att ge hemlandstingen resurser och möjligheter att ta hand om sökande patienter på ett värdigt och bra sätt, där patientens synpunkter och behov kommer före landstingets ekonomi.

Alliansens sjukhusvård är en uppblåst ballong som smäller när man sticker en nål i den.

Nystart Ekonomi och JobbSR AftonbladetExpressenSVDDN,SVT,TV4 Nyheterna Alliansfritt SverigeNewsmill kulturbloggen,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s