Fylleri – fyllera – fyllerår

Det är kul att fylla år även man bortser ifrån att man blir ett år äldre, inte minst på Facebook där det haglar in grattis. Jag tänker att om jag nu skulle bjuda alla på kalas fick jag nog hyra Stadshuset. Förutom att man blir glad personligen, kan jag tänka mig att människor som lever i isolering, saknar anhöriga, vänner etc som får ett grattis via Facebook får en känsla av att några bryr sig. Det är ju trots allt ganska enkelt att skicka ett Grattis via Facebook…och det gör många glada. Även mig vill jag säga.

Att fylla år är annars något som hör barndomen till. Barnkalas och presenter. 15 årsfest, 18 år myndig (tidigare 20 o 21 år). Det är åldrar vi firar med bravur och hurra. 30 årsfesten är kul, 50 år nja ganska kul. Men sedan blir det nog stopp. Nej jag glömde 60 då firade jag speciellt. Ordnade en privat konsert där intäkterna gick till Samhällets Styvbarn. Det var kul och annorlunda. Tack igen till er som ställde upp.

Nåväl när man blir tillönskad en bra dag  är det vad som önskas inte bara dagen idag utan även dagen i morgon o alla andra dagar. Jag har väl blivit så pessimistisk att jag insett att en födelsedag sällan ger några överraskningar vare sig åt ena eller andra hållet. Just nu skulle jag önska att mitt utbildningspaket föll i god jord och att kunderna stod i kö. Eller att det kom små erbjudanden som gjorde det möjligt att skapa riktiga inkomster. Detta delar jag emellertid med många, men skillnaden är troligen att i det åldersfixerade Sverige blir det svårare ju äldre vi blir. I vårt samhälle finns inte utrymme för vare sig de unga eller de lite äldre. Det är väl vad som kallas arbetslinjens folk som klarar sig :-).

Nåväl jag gillar uttrycket ha tiden för sig….det finns ju en viss tendens att säga att vi som är äldre har livet bakom oss…i h…..heller vi har väl livet framför oss så länge vi lever och får vara friska. Så nu skall jag bli optimist och säga till mig själv ”Anne du har livet framför dig”. Så finns det någon som tycker att om än i ålder fel men själsligt ung o alert behövs så finns jag.

Så alla andra som fyller idag Grattis och hoppas att också ni vill se att ni har livet framför er.

Nystart Ekonomi och JobbSR AftonbladetExpressenSVDDNSVTTV4  Nyheterna Alliansfritt SverigeNewsmill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s