Vilka politiker bryr sig om barn o ungdomar – Agenda ser inga barn

Ikväll följde jag partiledardebatten, främst för att se socialdemokraternas nya ordförande. Han hade en tillbakahållen och faderlig profil som inte låg långt efter Reinfeldts kolika ögon, som ständigt såg lika förvånade och oj då… Samtidigt blir jag förbannad på SVT Agenda (#Agenda) som inte kan lyfta mer än det mest traditionella och förväntade. Dålig journalistik.

Det avverkardes arbetsmarknad, skolan, skatter, vapenexport, engeri och äldrfrågor. Barn var något som slank emellan i skolan som att de måste prestera mer, bli bättre..jobba mer…och Göran Hägglund (KD) som lite försökte få fram dem som inte orkade…självskadebarn måste få mer stöd – till vad få bättre betyg i skolan eller…

Allvarligt jag blir så förbannad att politiker av alla färger exkluderar barn mellan 0-18 år. Exkluderar alla som inte klarar systemet, fångar, ensamstående mammor etc. S vågade inte ta steget ut och erkänna att vissa grupper behöver mer ursäkta ordet ”bidrag” utan talade om arbetslinjen för att vad – ta poäng från Reinfeldt. Den senare har aldrig med ett ord uttalat sorg eller empati över alla barn som far illa vare sig de bor hemma eller inom socialtjänsten. För moderaterna är barnen intressanta den dag de blir arbetskraft. Jan Björklund talade om skolans roll – mer prov – mer tester – mer utslagning. Han hade föga visioner om hur vi motiverar barn till bättre prestationer inom skolan. Kunskap ala alliansen säger Björklund – kritiska barn och ungdomar nej. Vi skal ha en skola som är skräddarsydd för den kommande borgliga generationen. Andra barn kan väl bli tjänare och städare åt mer lyckade grupper.

Det finns i snitt 25 000 omhändertagna barn i Sverige, varav ca 3 000 är sk nyomhändertagna. Det kan var allt från ett dygn till längre tid. Det finns 250 000 barn som drabbas av vuxna anhörigas drogproblem. Inte en fråga om alkohol- och drogpolitiken. Inte ett ord om privat ska konsultunderstödd familjehemspolitik där vinsterna är lika avgörande som inom äldrevården. Men där barnen får allt mindre möjligheter.

Hur många dödsfall – självmord  etc skall vi ha inom barn- och familjevården innan den blir en viktig fråga för våra partiledare?

Reinfeldt är den störste svikaren av alla i det fältet. Som barn till en alkoholiserad pappa…borde han ha ett hjärta för de barn som idag drabbas. Han har haft en djälva tur som hade en  mamma som kunde klara sig utan att socialtjänsten gjorde intrång.

Ja alla skall ha rätt till jobb inte bara ungdomar utan faktiskt också en stor grupp över + 50. Vart tog de vägen som redan har erfarenhet, kunskap som är äldre. Vet ni att många äldre duktiga söker i snitt 200 jobb i månaden utan att ens få ett tackbrev. Faktum är att invandrarkvinnor utan utbildning, män som invanrat utan utbildning erbjuds alla dåliga jobb…inom restaurang och hushållsnära tjänster. Därför att de ställer inga krav vare sig på arbetsmiljö, arbetstider eller lön.

Erfarna vare sig de är födda här eller ej räknas inte in. De ställer högre krav o framför allt en lön att kunna leva på. Ungdomar tycker Annie Lööf skall leva på noll och inget. Vara tacksamma för att de får jobb. Annie Lööf vem betalar deras utgifter etc…Börje Hörnström är en av de klokare centerapartister jag vet om. Han ifrågasätter din verklighetsförankring med lön högre än Statsministern. Skulle du få lön enligt prestation… ja då fick du nog sparken.

Vi lever i samhälle där blicken är riktad i brösthöjd…och där duglighet behövlighet avgörs om de är arbetsföra eller ej. Är detta den politik som också socialdemokraterna skall följa. Vi har en S-ledare som växt upp i fosterhem, har vi någonsin hört honom skänka den gruppen ett enda varmt ord. Nej för han hade det bra och många av oss dålig och många av dagens barn också djälvligt dåligt.

Nej politik är populism friande till medelklassen och däröver…. ni andra glöm politiken…ni är noll värda och utan mening. Ett barn mer eller mindre vad spelar det för roll..fan jag blir trött o ledsen och besviken över bristen på empati inom politiken men också inom journalistkåren som inte förmår att gå utanför de invanda ramarna.

Zaremba.wordpress.com, Göran Johansson, Fostermamman, socialaktion

Nystart Ekonomi och JobbSR AftonbladetExpressen, SVD, DNSVT, SVT, TV4  Nyheterna ,Alliansfritt Sverige, Newsmill

5 svar till “Vilka politiker bryr sig om barn o ungdomar – Agenda ser inga barn

  1. Inte en enda politiker vågar öppet bry sig om samhällets allra minsta – om det inte gynnar deras karriär vill säga. Det framkommer alltför tydligt i fallet Dominic Johansson. Hur och vad myndigheterna har gjort för att splitra familjen orkar jag inte ta upp här. Den hågade må istället Googla pojkens namn…men vad jag orkar ta upp är detta: all makt utgår INTE från folket – då borde det 1. inte få gå till som det gör med omhändertagandet av våra barn och 2. folk i allmänhet vet men orkar inte bry sig – myndighetsapparaten är stor, grå och nog oåtkomlig som den är. Alltså kan myndigheter likt soc, göra precis vad de vill å de vet de också…ingen ställs till svars, ingen fälls, alla går fria. Hur en soc-handläggare får gå fri efter att ha brutit mot socialtjänstlagen och Europakonventionen samt de mänskliga rättigheterna, övergår mitt förstånd. Men så bor vi inte heller i en demokrati. Därav lever i alltför mycket i en Matrix-liknande miljö, precis som politker och annat löst myndighetsfolk vill ha det. All makt åt folket!? Inbilla dig…peace…

    • sant därav min ilska o sorg…vi har ett skikt av människor i Sverige som inte betyder något alls i politiken…barn, gamla och marginaliserade… barn betyder bara något när de är duktiga, bra och gör bra ifrån sig i skolan…fan vad jag blir trött

  2. kan bara hålla med vilket jag gör i bloggen idag. Reinfeldt som du skriver, Lovén som själv varit placerad, Hägglund vars parti hävdar att man sätter barn och familj i centrum. Frågorna borde vara högprioriterade.

    • ja det är ju som vanligt barns värde ligger i hur mycket kapital de kan generera som vuxna men ingen vill betala priset för att de skall kunna bidra.

  3. Ping: De växande klasskillnanderna drabbar alla – även Svenskt Näringsliv! | LO Bloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s