Kvinnlig polis tror mer manlig misshandlare än utsatt kvinna

En man på 114 kg uppger till polisen i Uppsala, Berit Eriksson, polis på familjevåldsroteln att han varit utsatt för misshandel av en kvinna fyra gånger i veckan. Kvinnan i fråga väger 68 kg. Det var kvinnan som efter att ha dokumenterat skadorna både med kamera och från läkare anmälde mannen, som bla tog strypgrepp på henne – vittne sonen.

polisens sida står följande:  ”Brott i nära relation är när du blir illa behandlad av någon som är närstående, såsom din make/maka, sambo, släktingar, föräldrar eller annan familjemedlem. De vanligaste brotten vid brott i nära relation är misshandel, hot, våldtäkt, ofredande med flera.”

Viktigt att anmäla brott

Anmäl brottet genom att uppsöka närmaste polisstation eller ringa 114 14. Är det akut ring 112. Genom att göra en polisanmälan har du möjlighet att stoppa det våld eller de övergrepp du utsätts för. En anmälan kan också möjliggöra att gärningspersonen kan lagföras.

En polisanmälan är nödvändig för att du ska kunna få ersättning från ditt försäkringsbolag och vid vissa omständigheter även från Brottsoffermyndigheten.

Barn som upplever våld i hemmet

Barn som bevittnat våld i hemmet har rätt till brottsskadeersättning. Det är därför viktigt att polisen dokumenterar att barn varit närvarande och vad de upplevt. Ansök om brottsskadeersättning hos Brottsoffermyndigheten.

Är du skadad bör du få dina skador dokumenterade, helst fotograferade, av en läkare. Spara också eventuella hot du får på telefonsvararen, via e-post eller sms. Tänk efter: vem som kan ha sett skador, om du skrivit något i din dagbok, om det finns tidigare skador som är dokumenterade genom bilder med mera. Detta kan vara viktiga bevismaterial. Polisen kan ge dig mer information.”

Mannen har tillfälligt arbetstillstånd i Sverige inom byggbranschen i ett företag där han jobbat både svart och vitt. Från början var det som alla förhållanden, kärleksfullt och spännande, men mannen i fråga flyttade bit för bit in hos kvinnan för att slutligen skriva sig där. Misshandeln har pågått till och från under våren, men den sista gången ledde till polisanmälan.

Den kvinnliga polis som skött förhören och tagit emot anmälan av den utsatta kvinnan, säger att man måste förstå att mannen var rädd för den lite dryg 40 kg lättare kvinnan. För att riktigt spä på hävdade mannen att kvinnan i fråga hade hotat med maffian.

Uppsalapolisens familjevåldsrotel väljer att använda uttryck som ord står mot ord och gör mannen nu en anmälan faller ju kvinnans. Hur i hel…..e kan en polis en kvinnlig polis överhuvudtaget uttala och agera så. Det är tydligen vanligt att Uppsalapolisen/åklagarmyndigheten inte tar kvinnomisshandel på allvar. Man har tidigare lagt ner ärenden med hänvisning till att ord står mot ord. Trots att det funnits vittnen etc.

Eftersom mannen var smart nog att skriva sig hos kvinnan kan hon begära besöksförbud, man kan inte utestänga en person från sin bostad. Men faktum är att manen är att betrakta som inneboende, och kvinnan står för kontraktet. Ärligt talat efter att ha läst vissa hemsidor om män som mer eller mindre underförstått hatar kvinnor, börjar jag undra om inte polisen i Uppsala ingår i den kören också.

Har du erfarenhet av Uppsalapolisen och deras hantering av kvinnomisshandel – skriv gärna

UNTNystart Ekonomi och JobbSR AftonbladetExpressen, SVD, DNSVT, SVT, TV4  Nyheterna ,Alliansfritt Sverige, Newsmill

2 svar till “Kvinnlig polis tror mer manlig misshandlare än utsatt kvinna

  1. lars shedberg

    Har bara en stilla undran i detta, vart har du fått dessa uppgifter från och vilken är källan? Har försökt hitta det du säger, men får inte fram någon om det.

    • Ledsen jag uppger inga källor eller namn i den här frågan. Vill du veta mer får du tala med Uppsalapolisen när utredningen är klar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s