Årstafältet pingstdagen 2012 inget dött fält

Nätverket Rädda Årstafältet

Nätverket arrangerade Dragdagen

Årstafältet skall bli Årsta Stad, ja om politikerna får bestämma. Det får de ju. Vem kan motstå tanken att bygga svindyra bostads- och hyresrätter på Årstafältet för den som kan betala. Det heter ju visserligen att bygga bort bostadskön men vem har råd att bli innehavare av de lägenheter som planeras vare sig man köper eller hyr. Ett bygge i världsklass På Årstafältet planeras en ny stadsdel och park i världsklass. En tät och varierad stadsbebyggelse ska omgärda parkens norra och västra delar och sammankoppla Årsta med Östberga”.

Det finns plats för alla på Årstafältet

Just nu är Årstafältet en grön oas för boende i Årsta, Östberga med omnejd. Fältet förenar de två stadsdelarna så tillvida att det är tillgängligt för alla oberoende var man bor. I den idylliserade modellen för nya Årsta Stad, talas om att förena det skamfilade Östberga med Årsta. Allt för att höja statusen på Östberga. Det låter sig nog inte göras genom att bygga för ytterligare medelklass på Fältet och där vägen affektivt talar om var det gamla och nya börjar.

Här är huset som saknar allt i sin närmiljö, grönytor, blommor och inte minst balkonger som går att vara på under sommaren. östbergahöjden är ett riktigt blåsställe.

Östberga är sorgligt utlämnat åt sitt öde av såväl Stockholms Kommun som Svenska Bostäder. Höghuset på Östbergahöjden sträcker sig över Stockholm, och vi kan skåda bostadsrätterna som växer upp runt omkring oss. Nya som gamla. Det är väl inte helt okänt att bostadsrätterna i Östberga tillkom med maffiametoder som försvarades av Stockholms Stad.

Jag fick en enkät från Svenska Bostäder om hur man trivs i sitt område etc. Jag har fyllt i tre sådana sedan jag flyttade in för sex år sedan. Jag tror vi alla framför samma klagomål från höghuset, dock utan att något händer och resultaten redovisas heller inte för oss boende. Så de förbättringar vi önskar, de klagomål vi har grävs ner i Svenska Bostäders byrålåda utan insats. Och varför skall de satsa i Östberga där det knappast finns några hyresrätter kvar.

Stockholms Stad har övergivet Östberga för länge sedan, det är lite av Rinkeby o Tensta i lightform. Med skillnaden att vi inte ens har ett kvällsliv i Östberga, efter klockan 21.00 tar ungdomarna över gatorna och torgen i Östberga, i bästa fall men också sämsta.

En vanlig syn

Att tro att nya hus på Årstafältet bygger bort den sociala skillnaden som Staden vinnlagt  sig om, är befängt. Öst är öst och väst är väst och aldrig mötas de två åtminstone i Östberga.

Träning inför matchen

Nu har jag emellertid vandrat på Årstafältet denna dag, sett aktiviteter, picknick, dragbyggen, golftränare, ungdomar som tränar fotboll, helikopter som kör en liten runda om man betalar. Ett Årstafält som faktiskt lever och som rymmer oss alla både vi från öst och väst.

Bilder från Pingstdagen på Årstafältet mm

Ung som gammal fullt fart med drakbygge

Vila från drakbygget med lite matVart tar Draken vägen

Flyga Drake

La oss swinge

Rangeträning på Årsta Golf

En plats i Solen

En plats i skuggan

Nätverket Årstafältets hemsida

Ett svar till “Årstafältet pingstdagen 2012 inget dött fält

  1. Ser ju jätte mysigt ut … värt att kämpa för … 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s