Donia 15 dog av lunginflammation – vems är ansvaret

Nu är det klart, obduktionsrapporten på Donia 15 som dog i sitt familjehem har kommit. Dödsorsak Lunginflammation. Vilken normal tonåring dör idag av denna sjukdom när knappt HIV/AIDs patienter gör det längre. Helt klart är att någonstans i Donias tillvaro har det varit grava fel. Problemet är att ingen vill ta ansvar. Familjehemmet i Lund tiger och låter Attendo Care, svara, som svarar att man inte gjort något fel vare sig i familjehemmet eller hos Attendo. Simrishamns Kommun har heller inte gjort fel de har ju bara anlitat ett av Attendos välrenommerade familjehem. Enligt uppgift ett familjehem som var expert på barn som Donia. Simrishamn har inte gjort fel- Attendo har inte gjort fel och Familjehemmet har inte gjort fel.

Nej det måste ju vara barnets fel helt klart att hon dog 15 år gammal i en sjukdom där vare sig äldre eller andra tungt sjuka där längre i om de kommer under behandling.  ÄRLIGT  jag blir så förb……..på socialtjänst, mulitikapitalägda bolag, familjehem med intresse av att tjäna pengar som idet här fallet, på Maria Larsson Barnminister som skapat en lagrådsremiss om att ökad säkerhet för barn. Vilket förb…. hån och skämt.

Inte ens media, som Expressen och AB som brukar vältra sig i en massa märkliga historier har funnit det märkligt att en fullt frisk 15 åring dör i lunginflammation i sitt familjehem. Placerad under tillsyn och ansvar av Samhället. Det är med andra ord fullständigt normalt att placerade barn skall dö i sina familjehem.

BARN OMHÄNDERTAGNA AV SAMHÄLLET HAR INGET VÄRDE – INGEN RÄTTSSTATUS – Sedan kan Maria Larsson komma med hur många lagar hon vill. För DONIA HADE INGEN STATUS I så fall hade hon inte dött.

FNs Barkonvention som SVerige noga undviker att göra till lag, undviker att skriva under det nya tillägget, skulle vara tillämpligt hela vägen när det gäller Donia.

Simrishamns Kommun har inte diskuterat med Donia om vad hon ville eller hade för synpunkter på sin placering.

Man har inte haft konktakt med Donia på det som står i konventionen, barn har rätt att prata enskilt. Detta står i Socialtjänstlagen och det står i Maria Larssons nya lagrådsremiss.

Man har inte underrättat Donias familj i god tid om att Donia var sjuk. Familjehemmet har underlåtit att värna och tillgodose Donias behov.

Nu ligger hela ärendet på Socialstyrelsen. I slutet av Juni skall kommunen lämna sitt utlåtande. Jag vågar gissa att kommunen svär sig fri, lägger skulden på Donias familj och Donia.  Attendo Care tycker inte ens att de behövde göra någon Lex Maria/Sarah anmälan.

Bästa Maria Larsson (KD) oppositionspolitiker när tänker ni skapa ett samhälle med Rättssäkerhet för barn som är placerade. När skall samhället/kommunerna bli ersättningsskyldiga till de barn som kränks när de är omhändertagna. Omhändertagna för att Socialtjänsten anser att deras biologiska föräldrar inte duger.

Låt mig fråga en sak: Om det hade varit barn till anställda inom Mediavärlden, kändiseliten eller politikernomeklaturen är jag övertygad om att Donia aldrig fått dö i tysthet utan reaktioner. Det är klasskillnad också i döden.

https://anneskaner.wordpress.com/2012/04/

https://anneskaner.wordpress.com/2012/04/29/donia-16-dog-i-familjehemmet-anhoriga-fick-besked-via-telefon-av-soc-3-2/

UNTNystart Ekonomi och JobbSR AftonbladetExpressen, SVD, DNSVT, SVT, TV4  Nyheterna ,Alliansfritt Sverige, Newsmill

20 svar till “Donia 15 dog av lunginflammation – vems är ansvaret

 1. Du är en riktig hyena Anne Skåner som lever upp när barn far illa. Ja barnen blir verktyg för dig att kunna agera mot myndigheter. Du ser inget objektivt, utan betraktar allt helt subjektivt, din övertygelse från början är att myndigheter vill inte barnen väl. Dessutom ser du alliansen som det största spöket, medan de rödgröna är som änlar, gör allt rätt. Du är nog det rödaste jag träffat på i form av inlägg och det lyser lång väg vilken din politiska tillhörighet är. Det lyser också hat i dina inlägg på rosenrasande. Såg att du har en sida på Facebook, det är väl där du får odla ditt hat med likasinnade.

  • Hej Lisa du har rätt jag blir arg när barn far illa och jag ser inte objektivt på att barn far illa när de är placerade. Jag har ingen som helst föreställning om att röd eller grön eller blå skulle göra skillnad i det här fallet, eftersom alla förutom V godkänner att privata vårdbolag tjänar pengar på de mest utsatta, barn och gamla och sjuka. Alliansen är ett spöke ja, o om jag är den rödaste du träffat tycker jag synd om dig för du har nog inte träffat många röda som de verkar. Vad gäller hat är det väl snarare ditt hat som lyser igenom och vad gäller sidorna på facebook är du välkommen att diskutera med andra i de här frågorna om du törs, för du lär möta motstånd.

  • Att uppröras över att barn far illa och över samtliga politkers ovilja att se problematiken är mänskligt och rätt. Just nu är det Maria Larsson som får en skopa ovett då hon lagt att tillägg till nuvarande lagstiftning som knappt ens duger till att kallas kosmetika…..Lunginflammation är idag inte en dödlig sjukdom. Det finns medicin som tar hand om sjukdomen. Att en 15 åring som i övrigt är fullt frisk ska dö av det är skandal, att det sker under myndighetsvård är skandal, speciellt som alla svär sig fria, det är inte mitt ansvar….så vems ansvar är det?

   • anne skaner

    Nej felet är att för få blir upprörda…i övrigt finns inget att tillägga

  • Lisa A, även du ska dö, ditt hat? Är oresoneligt, utan vett,etikett, utan det som vi humana ser som viktigast: Livet har ingen politisk hemvist, livet är, först fanns du ej, sen? Finns du, sen? Återgår även du till att icke finnas! Be ! Den mördade DONIA! Om ursäkt nu! Detta du gör? Kallas för att häda, smälek, hån. Din hjärntvättade hjärna? Blåare än blått! Ditt samvete? finns ej. Din förståelse? 0,o %… Skäms!

  • ”Flitiga” Lisa” Är du Lisad? Eller ett troll? Klart är för mig i alla fall din hjärna saknar mänsklig substans!

 2. Oj vad allt måste vara svart eller vitt i din lilla ankdamm till värld Lisa A. Fast med tanke på hur du uttrycker dig så har du nog inte förstånd till mer än så och kan därför inte rå för det…
  Men det hade verkligen varit intressant att få höra vad du har bidragit för att göra detta land till en bättre plats för barn som far illa.

  • Tack Line Lisa A har väl så mycket att bära på att hon/han inte klarar av att bistå andra människor.

 3. Ja du…Lisa A….du är varmt välkommen till vår facebooksida….jag tycker att du borde skämmas att yttra dig på detta viset mot en kvinna som gjort så mycket för oss maskrosbarn…..eller styvbarn,eller vad du nu vill kalla oss….jag misstänker att du arbetar på en sån där myndighet där ni har blivit mer eller mindre hjärntvättade….så vi kanske får ta dina rader med en näve salt…..men som sagt,du är varmt välkommen till vår facebookssida….o diskutera med oss som har gått den hårda skolan…….o en sak till….allt är inte antingen svart eller vitt….finns många olika färger…..bara man öppnar ögonen o öronen.

 4. Nichola Cheney

  Va bra skrivit Anne. ❤

 5. Ping: Vad kostar jakten på Assange | RosenRasande

 6. Det finns dessvärre fler…

 7. Största skandalen i modern tid i det nya ”Paradiset” Som Morötterna ”bygger” ( Nedmonterar) 150 Miljarder borttagna allt i sin iver att göda sig själva! Donia*** Glömmer dig aldrig!

 8. Själv adopterad 1970,sen placering i fosterhem som tonåring(genom socialen).Fått gå igenom ett helvete.. Så jag kan säga att jag litar inte på någon myndighet idag (tyvärr) Och Lisa A har tydligen in gen respekt över varken någon mera än sig själv! Lisa A : Ta och tänk före du uttala dig!! Och ta det lilla bondförnuftet med dig( Om det nu finns)???Det är så nedrande att fått läsa ang. Donia ;( En oskyldig tonåring!!!!! Själv så är jag mor till 2 barn och mormor till lilla Neea!!Fått gå igenom en lång strid ang mina barn.. Så jag vet vad som gäller och har min rätt att kunna säga att myndiheterna bör straffas inte våra barn!!! Tankarna går till Donias familj ❤

 9. Nichola Chenet

  Fy skäms alla er myndigheter som ser på medans barn far illa under LVU!! Att ni inte göra något för att göra en förändring så att allt ska verkligen handla om Barnets bästa!!

 10. *** Donia*** Bor i min sargade,torterad själ*** Låt oss resa till Min Planet* Neptunus 271 – kall* Inga Gudar, inga lögner, inga krig, inget hat*** Ytterst i vårt Solsystem väntar på att värmen… skall ankomma*

 11. Men det är ju så att de har inte kunskapen så anna har rätt i vad hon säger. Varför ska de skylla på varandra hon var ju på fosterhemmet. Helt klart att hon inte fick den omsorg hon skulle ha. För annars hade hon klarat sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s