Vad kostar jakten på Assange

Jag blir lite störd på svensk rättvisa och inte minst Claes Borgström. Julian Assange är misstänkt för våldtäkt alt sexuell kränkning och har sedan drygt ett halvår bott i England. Där har hans fall prövats för utlämning två gånger och nu kom beskedet han skall utvisas till Sverige.

Julian Assange söker politisk asyl i Ecuador och Claes Borgström sitter hemma i Stockholm o tror att han blir utlämnad till slut. Och en asyl till Ecuador skulle innebär politiska problem med USA. Ärligt vad har detta kostat svenska staten och de två kvinnor som anmält Julian Assange i pengar. Vem betalar för det kan väl inte vara pro bona  från Claes Borgström?

Nu glömde jag säga varför jag är arg.  Jo för att omhändertagna barn och ungdomar, familjer som får sina barn felaktigt omhändertagna saknar all rättssäkerhet. Det finns inga kändisadvokater som ställer sig upp och hjälper Anina Karlsson i Simrishamn för att få veta vad som hände hennes dotter de sista dagarna innan hon dog i sitt familjehem.

Det är också dyrt – så dyrt att Anina som saknar försäkringar och status inte har råd att be om juridisk hjälp. Aninas dotter Donia dog 15 år gammal till följd av lunginflammation, en sjukdom som ingen dör av längre om de kommer under vård. Inte ens polisen Åklagaren tycker att det är värt att undersöka – brott kan inte styrkas. Ett civilrättsligt fall med andra ord och där stannar det.

Under tiden kan advokater som Claes Borgström jaga runt efter Julian Assange för att bringa rättvisa åt två kränkta kvinnor. Men rättvisa för kränka anhöriga, barn och ungdomar är inte lika medialt. Vem bryr sig om ett barn placerat i familjehem dör. Men vänd på det, om barnet dött i sin biologiska familj…undrar hur det sett ut då.

PS jag anser att sexuella brottslingar skall straffas och att det inte finns några undantag på grund av kändisfaktor etc. Men i det här fallet ställer jag det bara i proportion till vad barn får kosta.

UNTNystart Ekonomi och JobbSR AftonbladetExpressen, SVD, DNSVT, SVT, TV4  Nyheterna ,Alliansfritt Sverige, Newsmill

 

2 svar till “Vad kostar jakten på Assange

  1. Själv tror jag heller inte direkt på Assanges skuld i det påstådda våldtäktsfallet. En anmälan måste ändå följas upp, annars är rättssäkerheten bara påhittad. Oavsett min uppfattning i detta, så finns det två kvinnor som är övertygade om att de blivit utsatta. Jag kan ha min inställning till deras trovärdighet, men det har ingen betydelse vad jag som individ tycker. Rättsäkerheten måste få råda och anmälan tas på allvar, tills saken är utredd. Jag kan själv vara av åsikten att Assange är en känd person och Borgström ser en chans att få allt ljus riktat på sig. Men allt detta har ingen betydelse, saken måste utredas.

    Mitt SVar:
    Det är inte för mig frågan om skyldig eller ej, det är en fråga om att barns rättssäkerhet är miltals från detta. Mammor/pappor vars barn förs ur landet får driva år av kamp ofta utan någon annan hjälp än ideella krafter för att få hem sina barn. Där finns ingen advokat eller statlig myndighet som står på förälderns sida. Det finns ytterst få advokater som tycker att familjeärenden är intressanta som mål om det inte handlar om väldigt högt uppsatta o kända personer. Och Barn och familjer har inte råd att betala vad advokaterna kostar. Följdaktligen kan Kommunerna fortsätta bryta mot lagen och göra fel utan risk för påföljd. I Assangefallet har man lagt ner miljoner för få rättvisa..må så vara men jag tycker att alla förtjänar likhet inför lagen.

  2. Vad är det du har missat tidigare, men som du verkar först nu har upptäckt? Vi är är ine lika inför lagen, har aldrig varit och kommer aldrig bli. Har du inga pengar, ingen status i samhället och bara är en av person ur allmänheten, så är dina chanser till upprättelse obefintliga. Assangeärendet är Borgströms chans till statushöjning och kändisskap bland allmänheten och kan oavsett utgång rida på uppmärksamheten detta ärende tagit. Det kommer aldrig någonsin bli full rättvisa i världen. Miljontals människor svälter och insjuknar i ffa tredje världen, vem hjälper dessa människor – ingen. Rättvisa i världen finns, men du måste ha pengar för att kunna ta del av den. Vad gäller Assangefallet, så tycker jag det är bra att det utreds ordentligt. Det skall inte hymlas om, men en känd person är mer attraktivt att anmäla, chansen till ett penningregn är stor och en del individer kan göra vad som helst för att få tag i dessa pengar. Därmed inte sagt att tjejerna det handlar om skulle dra en vals och hoppas på vinst. Jag anser att ärendet skall utredas till fullo, ingen skall anklagas eller dömas ohörd, detta oavsett kändisskap eller inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s