Konsten att förstöra sina barn – Ung o Bortskämd

En pappa som känner sig som en hemhjälp och kallas för personlig assistent av sin son. Döttrar som drömmer att resa jorden runt helst utan att prestera eller tjäna några egna pengar om inte jobben är de rätta. Det är dags för SVTs såpa Ung o Bortskämd. Faktum är att jag inte fattar hur man kan samla i hop en sådan samling av odrägliga och förstörda ungdomar och föräldrar som borde valt att inte skaffa barn.

I min förra blogg var rubriken ”Musketörer och trasdockor – vanvård kan ha måna många ansiken”, men då handlade det om grupper som från början haft helt andra förutsättningar än det program som SVT visar upp. Skulle jag driva det långt skulle jag kalla detta vanvård också eller medveten förstöring av sina barn.

Minns från förra året hur föräldrarna sa att de älskade sina barn och gav dem allt för att de skulle bli lyckliga. Detta säger också föräldrarna här för att sedan klaga lite lamt på att barnen nog är lite bortskämda.

Så här presenteras Chantal ”Chantale Niczko är en målmedveten tjej, som vet att hon kommer lyckas i livet.  Hon tycker om att tala inför folk, och vill  bli politiker i framtiden.  Chantale förlitar sig totalt på sina föräldrar och skulle inte ha en chans att leva som hon vill utan mammans hjälp. Hennes sista resa till New York med mamma gick på runt 50 000 kronor. Chantale bor själv i en lägenhet i Stockholm. Hon trivs med att bo själv.  Kanke för att pappa bidrar med att hämta smutstvätt och tvätta den och erbjuda skjutsning när det behövs.  Eftersom Chantale äter ute för det mesta, slipper hon diska och om lägenheten blir för stökig ringer hon städerskan. Mamma gör sitt bästa för att bidra med pengar så Chantale kan underhålla sin kostsamma livsstil. Hennes sysselsättning på dagarna är shopping och äta ute med kompisar.”

Chantal måste bli den perfekta moderata politikern  något annat parti möjligen Centern kan jag inte tänka mig att hon platsar i.

Mamman är trött på att ge dottern alla pengar, ”trots att hon vet om problemet kan hon inte hjälpa sig själv när det rör hennes dotter. Hon vet om att en förändring krävs och vill att den ska ske snarast.

Kan man kalla dottern konsumtionsmissbrukare vars missbruks underhålls av föräldrarna. Jag tycker det. Föräldrar till missbrukare säger ungefär som Chantals mamma, Janina. Föräldrar till missbrukande barn ger också ut pengar och mat för att deras barn skall överleva. Chanserna är så länge man är medberoende små och Chantals framtid som stureplans drottning möjliggörs av en medberoende mamma och pappa.

Den odräglige sonen måste ha tagit RUT-reformen på överdrivet allvar, förutom att han inte betalar sin pappa och förväntar sig service utan att erbjuda något i utbyte.

En kompis på FB skrev som kommentar till mitt inlägg på loggen ”Har bestämt mig för att bojkotta detta program efter att ha sett några förra året. De här ungdomarna finns säkert, men i min bekantskapskrets och i mitt jobb i socialtjänsten ser jag mest ungdomar som kämpar och är skitduktiga! Jag tycker att programmet spottar på dagens ungdomar. O Anne, om jag som soc arb skulle behövt jobba med de där överklassynglen med dithörande föräldrar, då skulle jag slutat mitt jobb för länge sen!!”

Men det värsta är att det inte handlar om överklassungdomar utan om medelklassens barn. Barn som fått en skev bild av vad överklass är och föräldrar som tror att ju mer man betalar till sina barn desto mer kärlek får man.  Jag kan bli förbannad av en helt annan orsak, föräldrar utan resurser får sina barn tvångsomhändertagna, även om föräldrarna kanske ger något så simpelt som kärlek till sina barn”. Föräldrar som lär sina barn att källorna är outsinliga och förväxlar konsumtion och pengar med kärlek” borde inte få uppfostra barn.

Jag skulle nog som förälder skämmas över att visa upp en sådan här bild. Att jag är så desperat att jag inte vet hur jag skall hantera mina profiterande barn, utan måste medverka i TV för att barnen skall ”lära sig bli vuxna”.  Nej som några ungdomar vilka är ganska friska sa ”hur fan har de kunnat bli så pantade”

Debatten lär fortsätta.

UNTNystart Ekonomi och JobbSR AftonbladetExpressen, SVD, DNSVT, TV4  Nyheterna ,Alliansfritt Sverige, Newsmill

4 svar till “Konsten att förstöra sina barn – Ung o Bortskämd

 1. Frågan är varför väljer man att visa sånt här på tv? Är det för att vi ska få ytterligare ett indignationsprogram eller är det för att man vill befrämja den här livsstilen ? Det är synd om människor som inte får en normal uppväxt och som inte förmår att hålla sig borta från rampljuset när det är befogat.
  Det finns så mycket angelägnare program som borde göras och personer som borde belysas i tv.

 2. jag funderar på detta med föräldrarna, hur är de skapta? Varför har dessa människor så kapitalt tappat fotfästet och omdömet för sina barn, för det är inte barnens fel att de har slappa föräldrar och att de gör ALLT för sina barn, vågar de inte ta de vanliga konflikterna med barnen medans de är tonåringar och sen när föräldrarna får nog , helt plötsligt kräver att de unga vuxna ska börja göra saker de aldrig har varit tvugna att göra under sin uuppväxt.
  Jag fattar noll, ;ag håller med om att detta är en vanvård av barnen, som chantalls mamma sa att hon skulle bli tvungen att ta sin dotter i handen och gå med henne till AF, men gör det då, dra in pengarna för henne så får hon se vad ett vanligt diskjobb ger

 3. Krasst, det är många som curlar sina barn till döds….evigt skjutsande och servande…barnen får hur mycket penggar som helst utan någon motprestation. Gör det något fel…betalar föräldrarna för att problemet ska försvinna. De blir sen vuxna, tror att de ska få ett jobb med bra lön utan att behöva prestera, tar hem tvätten till mamma och kan inte koka makaroner. Det är att göra dem en otjänst.
  Jag lär mina barn tvätta, diska, laga mat, städa osv…jag tvingar dem att ta ansvar för sina handlingar och de får lön för sitt arbete….gör de inte sitt jobb får de inte betalt….sen anpassas jobbet efter ålder och mognad så klart…men tanken är att de ska klara sig själva. De 2 äldsta, nu båda över 18 har tackat mig…..och tycker att jag gjort helt rätt. Sen får de min tid och min kärlek i överflöd…

  • självklart mår barn bra att hjälpa till. det handlar ju om att kunna klara livet utanför hemma också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s