Vivian Buczek rösten och humorn o en suverän trio

Så nu har jag i rubriken sagt att Vivian Buczek och Claes Cronas Trio var en höjdare. Kvällens spelning på Etablissemanget Södra Teatern gjordes inför fullsatt restaurang. Hörde att hon gjort så bra i från sig på Berwaldhallen i lördagens spelning att många tog chansen att höra henne igen.

Vivan hade realease för senaste skivan, ”Vivian Buczek Live At The Palladium” på Etablissemanget, Södra Teatern.  Polskfödda Vivian Buczek,  har en röst för avancerad musik som saknar motstycke. Hon sjunger utan problem allt från Miles Davis till Cole Porter. Hon har sjungit med Putte Wickman, Scott Hamilton mfl. Claes Cronas Trio, som hon omger sig på skivan och den kommande turnén är något av det bästa vi har i Sverige, Claes Crona suverän och lekfull pianist, Peter Asplund  inte bara en suverän trumpetare visade det sig.  I en duett  Peter/Vivian. Cole Porters, Its alright With Me fick ett nytt musikaliskt tryck med  ett spännande och fräscht  arrangemang av Peter Asplund. Publiken fick verkligen njuta av en medryckande och härlig scatsång. För den som inte vet vad det är så är det en form av ”improviserad sång i instrumental stil. Vivian är grym på tekniken och tog nästan över trumpetinsatsen från Peter Asplund. Där fanns allt humor, lekfull och skicklighet.

”Tea for two” av Vincent Youmans and Irving Caesar, bla inspelade av Doris Day fick ett helt nytt anslag av Vivan, lekfull och sprallig i ett skönt arrangemang av Crona/Buczek. Kom sedan inte o säg att att 30-talets jazz inte kan moderniseras.

Nu är jag inte en person som slentrianmässigt springer på jazz-arrangemang, men när det blir så hamnar jag alltid på höjdarspelningar. Jag kan tycka att det är synd att inte jazz har större genomslagskraft i yngre led. Publiken på Etablissemanget var den frälsta medelåldersgruppen. Om media och  musikvärlden vågade satsa lite mer på genren jazz skulle kanske även den yngre publiken söka sig till konserterna.

Övriga musiker på skivan är Hans Backenroth, Bas och  Johan Löfcrantz Ramsey, trummor samt Elias Källvik gitarr på spåren 3&7.

Life At The Palladium var Vivians fjärde CD tidigare släpp har varit, Can’t We Be Friends?  Straight From My Heart   och Dedication To My Giants.

UNTNystart Ekonomi och JobbSR AftonbladetExpressen, SVD, DNSVT, TV4  Nyheterna ,Alliansfritt Sverige, Newsmill

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s