Mitt Egoår 2013

Fredagen den 13 är den dagen vi värjer oss för. Tänk då att leva ett helt år med 13 på slutet. Vad spelar en liten fredag för roll då. En av mina vänner sa att man kan vända 13 till något bra. Ja det är vad vi har att göra det här året. För hur vi än vänder och vrider, har vi 13 med oss hela tiden ända till sista december. Nu skall jag lista det sämsta, det bästa och önskningarna i min sista blogg för året.

 

Så jag börjar med att Lista 2012 det negativa först:

Arbetslöshet. Avskyr det.  Dålig ekonomi. För många döda i min omgivning. För mycket personliga motsättningar. Människors elakhet och falskhet. Vänner som visar sig inte vara vänner. En stympad socialtjänstlag som inte skiljer mellan pensionärer och Barn. 1980-2000 omfattas inte av ersättning för vanvård. Ett kallt samhällsklimat som utesluter vissa människor ur gemenskapen.

Det goda:

Uppgörelsen om Upprättelse för Vanvårdade 1920-1980 blir klar. Äntligen kan de som utsatts för vanvård söka sin ersättning 2013. Samhällets Styvbarns milgräns. Att ha en vän som Sofia Rapp-Johansson i Hudiksvall som utan egenintresse kämpar för andra utsatta. Att ha två underbara barn som jag aldrig i min vildaste fantasi kunde ana att jag skulle få när jag var 13 år. Nu är ni vuxna och lite till. Men min stolthet. Alla ni andra som är mina vänner i ordets bemärkelse.

Ett bra kulturår. Årets bästa Singsongwriter/singer Toni Holgersson med Sentimentalsjukhuset. Johan Johanssons ”Sånger ur Trähatten 1982-2000” finns många underbara texter. Sanna Carlstedts aldrig sviktande humör och underbara röst. Intervju med Barbara Hendricks en av mina stora idoler. Mötet med många duktiga och satsande jazzsjungande kvinnor. Resandefestivalen, lärde mig om en historia som Sverige borde skämmas över. Mötet med Ralf Novak-Rosegren en traditionsbärare av resande/romsk musik/historia som gav mig ytterligare dimension i musikens värld. Mötet med Christina Glaeser som öppnat dörren till musikaliska händelser jag inte skulle kunnat nå utan henne. Folkfestivalen i Hesselby en två dygns musikupplevelse av allt från Hälsingland till stora världen där jag fick äran att jobba som frivillig.
PRIDE Festivalen som gav begreppet volontär ett nytt ansikte. Jazzfestivalen hade haft något att lära sig där.

Kulturbloggen och Rosemari Södergren och Kulturbloggen. Hur en människa som drivs av en ide om att kultur är så mycket mer än vad som finns i papperstidningar. Två böcker om Resandehistoria,  Bo Hazell Resanfolket – Från Tattare till Traveller. En bok som inte låter sig recenseras därför att den kräver omläsning och är en underbar lärobok, Tack Bo för den. Tack Bennie Åkerfeldt för boken, Tattare. Ni borde läsas av alla inte minst inom skolan.

Mary Gauthier för din story om ditt liv. Din röst, texter och vänskap. Toni Holgersson som gjorde en begravning till ett ljust minne. Att ha fått en blogg som lyckas ha 120 läsande per dygn fast ämnet är snävt. Att ha fått jobba med Socialaktion.nu och våra skrivarutbildningar. Att ha mött människor via Facebook som tillfört kunskap och insikt. Att jag någonstans utvecklats och vidgat mina vyer, tankar och funderingar. Finns mer att göra på den fronten.

Önskan 2013

Ett inkomstår att leva på. Bli klar med mitt skrivande och kanske det kan bli något för läsarna. Att Gruppen 1980-1920 får gehör för kravet på ersättning från Staten för att de vanvårdats. Att min blogg växer för att människor bryr sig om sociala frågor. Att jag hittar styrka och kraft att jobba vidare med det som känns viktigt. Att inga som betytt eller betyder något för mig avlider under detta år. Att inga kvinnor skall behöva känna ångest och rädsla, att samfundet vaknar för att ge kvinnor den trygghet de har rätt till. Att mina vänner skall få ett bra år. Att alla jag bryr mig om omfattas i detta. Mindre egoism och mer bry oss om varandra.  Att alla ni som inte är nämnda känner er delaktiga i att jag vill att 2013 blir ert bästa år. Att ni återvänder och följer min blogg 2013.Kram o Tack för i år och Gott Nytt 2013

Nystart Ekonomi och Jobb, SR Aftonbladet, Expressen, SVD, DN, SVT, TV4  Nyheterna Alliansfritt Sverige, Metro

 

 

 

Ett svar till “Mitt Egoår 2013

  1. Vill bara tacka alla för det här året. Hjälp mig att 2013 öka antalet läsare och besökare på RosenRasande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s