Nu går vi vidare och lämnar Samhällets Styvbarn dagens barn behöver stöd

Full fart mot nya mål. Nu stundar Barnpartiet i Sverige och Stockholm. Barnpartiet finns i Göteborg och det är den enda möjligheten jag kan se som på ett ärligt sätt kan föra barn och ungas röster och inte minst släppa fram de unga. Därtill är en helt ny organisation kring Barnrättsfrågor på gång, som får en starkare och bättre positition ifrågor som gäller barn inom samhällsvården idag.

Därtill återstår gruppen 1980-2001 som riksdag och regeringen begravt och en grupp som äldre styv/vanvårdsbarn tycker skall vänta på sin tur. Detta trots att många just efter 1980 varit med i arbetet för upprättelse och ersättning.

Jag brukar säga att vi har den regering vi förtjänar. Som man röstar får man ligga. Och det gäller Samhällets Styvbarn också. Demokrati är grunden till utveckling också inom organisations- och föreningsliv. I annat fall tynar verksamheterna bort.

Däremot är det svårt att släppa hur myndigheterna-socialförvaltningarna hanterar enskilda barnärenden. filmen där en liten kille kryper till skolan från skolbussen säger en del om hur kommunerna agera när de tror att föräldrarna är galna. Familjen i Fagersta kämpar på för sina barn, media tycker det är för besvärligt att skriva om LVU och Barnfrågor. Nej därför blir det ingen ändring. Så länge det finns ett enda barn, som behandlas fel måste vi slå tillbaks. Min blogg kommer alltid att vara öppen för de här frågorna.

Fagersta kommun om Socialtjänsten

 SR Aftonbladet, Expressen, SVD, DN, SVT, TV4  Nyheterna Alliansfritt Sverige, Metro

 

2 svar till “Nu går vi vidare och lämnar Samhällets Styvbarn dagens barn behöver stöd

  1. Jag hittade inget på länken du hänvisade till Anna.
    gruppen 1980-2001 som riksdag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s