När förväntas ni dö

Den här historien har fått många att ifrågasätta sanningen bakom jag delar därför länken Ung Canser. Jag förstår att det är otroligt men mydigheter har allt mindre empati för människor utanför systemet.

Försäkringskassan nekar en 23 årig ung canserpatient fortsatt ersättning trots att han fått sin dödsdom. Försäkringskassan begärde in ett intyg om förväntad dödsdag.

Vi har spenderat hela vår förmiddag med att diskutera med Försäkringskassan. En av våra medlemmar, en 23-årig kille, blev i förra veckan nekad fortsatt sjukpenning, trots att läkarna gett honom en dödsdom. När vi ringer upp Försäkringskassan får vi svaret att vi måste skicka in ett ”skriftligt intyg med datum personen förväntas avlida”. Ur logg från Ung Canser på Facebook.

Mitt förra inlägg handlade om Skuld och Skamsamhället, om våndan att inte våga anlita samhällstjänster för att enligt dagens system är det var och ens eget fel om man blir sjuk, hamnar i svårigheter, blir arbetslöshet, är för gammal etc.

Men numer förväntar sig Försäkringskassan att dödsdömda sjukskrivna skall skicka in intyg på när de förväntas dö, det låter som ett skämt, men är fullt allvar. Kanske sjuka som är på väg att dö skicka in dödsattesten innan de är döda.

När Regeringen talar om förändringar i lagen, förbättringar etc verkar steget långt mellan den praktiska handlingen och lagen i riksdagen. Om vi hade  tjänstemannaansvar kunde kanske den här formen av bemötande bestraffas.

Läs http://socialaktion.nu

Ladda ner Onådiga Luntan här

Kulturbloggen , Martin Mobergs betraktelser,

Läs även andra bloggares åsikter , , , , , , , socialaktion.nu

Nystart Ekonomi och JobbSR AftonbladetExpressenSVDDNSVTTV4  Nyheterna Alliansfritt SverigeNewsmill

5 svar till “När förväntas ni dö

  1. Men fy fan va hemskt!! Inte kan detta hända i Sverige? Nu måste vi verkligen agera. Vilken människa kan begräna in dokumentation på när någon annan medmänniska ”beräknas avlida”?

    Om man istället satsar ekonomiska resurser på att hjälpa personen i sig så att den får bra och minnesvärda sista levandsår, det är betydligt mera människligt!!

    Sverige behöver verkligen få Regeringsskift 2014.

    • ja det behöv agerande och tydlig aktivitet. Men i vårt samhälle finns inte utrymme för det ick produktiva

  2. Det är nog inte många som upplever de förändringar som görs till VÅRAN FÖRDEL…myndigheterna hittar ALLTID på någon ny reform som gör det SÄMRE än vad det var innan

  3. Ping: Alliansens ”sjukreform” är ett gigantiskt missförstånd! | LO Bloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s