Mitt under programmet ramlar in berättelser som personer som bott på Oasen, Follåsa och som känner igen det som berättas. Många av dem är efter 1980 alltså den grupp som inte anses vanvårdade o därmed inte får ersättning. Det är ett rättmäktigt krav att gruppen efter 1980 får ersättning för vanvår liksom barn som utsatts för övergrepp på Oasen och liknande hem får skadestånd. Socialstyrelsen i Jönköping som tydligen godkänt metoderna på Oasen borde kanske göra en pudel och börja rannsaka sig själva. De anvariga borde rimligen avgår omedelbarn. Röster För Barn arbetar för nätverk i Sverige för utsatta barn, ett krav från den gruppen är ersättning till de kränkta och konsekvenser för utövarna om barn far illa.

RosenRasande

Så kom den stora kvällen med TV 4, i en veckas tid har vi matats med sekvenser ur kvällens program om Oasen och alla avslöjanden. Om socialstyrelsens polisanmälan och givetvis alla barn som berättat om sitt helvet. Kalla Fakta borde veta att helvetet fanns på barnhem även tidigare och vi är en lång rad med människor med erfarenheter av detta. Vi har delat våra historier i Sveriges största utredning. Fått människor att vända och ställa sig på vår sida i kampen för en bättre social hantering av barn.

Efter veckans portioner av blodiga historier måste kvällens program innehålla något sjusärdeles mer för att bli intressant.

Men vad gör Kalla Fakta, de sätter samman en panel med sk experter där folk skall maila in sina frågor, sedan ska experterna som inte varit närheten av utsattheten eller dess arbete tala om hur det skall vara. Som vanligt i TV-sammanhang. Var finns…

Visa originalinlägg 211 fler ord

Ett svar till “

  1. Thomas Persson

    Kam bara instämma och gå i god för ett 20tal personer efter 80!…,
    Mycket bra skrivet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s