Fagersta 3 miljoner till Oasen

Reaktionerna i Fagersta börjar komma. Här är ett inlägg från fagerstabo, beklgar att inte lokalpressen i Fagersta tar sitt journalistiska ansvar och lyfter den här frågan
Vem bryr sig om barnen?
Barn som kränks och misshandlas på barnhem långt bort i Småland. Namnen på de orter som använder sig av Rune Nenséns behandlings- och utredningshem Oasen, rullar upp på nyhets- och debatt programmen i tv. Man kan andas ut, skönt att inte Fagersta använder sig av Oasens tjänster!
Detta stämmer tyvärr inte. Det senaste året har Fagersta Kommun betalat ca 3 miljoner kronor till Rune Nenséns behandlings- och utredningshem Oasen. Varför, kan man undra? Jo, socialnämnden har valt att istället för att själva utföra sitt uppdrag med att utreda orosanmälaningar som inkommit, så har man valt att tvångomhänderta barn för att låta Oasen genomföra detta uppdrag.
Då föräldrar, vänner och anhöriga till Fagerstabarnen vid flera tillfällen upptäckt upprepade missförhållanden med stark oro för barnens liv och hälsa under vistelsen på Oasen har detta anmälts till socialnämnden i Fagersta vid ett flertal tillfällen. Detta är något man valt att inte ta någon som helst notis om, utan istället menar socialnämnden att detta överengagerande av barnen skadar barnen och att detta överinvolverande ligger som grund för att syskon separeras från varandra!
Som inslaget i tv4´s Kalla Fakta visade så är barn och deras föräldrar livegna så fort de kommit innanför dörrarna till Oasen, deras röster är inte värda ett dugg. Det är lätt att förstå att det blir prestige för socialtjänsten att få de resultat man ”önskar” utifrån omhändertagandet, då man kategoriskt väljer att inte lyssna på den sakkunnige professionen utan hellre väljer att ta fasta på behandlingspersonalens ord. Samma personal som inte drar sig för att med våld tvinga barn till lydnad.
Det är ok att sparka på de som redan ligger, hota för att skrämmas och hålla barn som gisslan då det mer handlar om prestigefrågor än om att tillvarata barns intressen. Politiker i socialnämnden som ska tillvarata invånarnas intressen bör ställa högre krav på socialtjänstens s k utredningar innan beslut fattas som kan bli ödesdigra för barnen.
Pinsamt

RosenRasande

Detta mail fick jag idag från Isak. Det är han och hans syskon samt föräldrar jag bloggat om. Det är hans lillebror som kryper på knäna i den korta film som ligger på YouTube som vissa anser är fusk. Inget barn skickar ett sådant här mail utan orsak.

Hej !

Söndagen den 10 /3 : Idag träffade jag min lillebror vi skulle klippa oss så fick han krypa till frisören, sen när vi kom in så fick han krypa en bit men när det var ca 2,5 meter kvar till frisör stolen så ryckte de upp honom och sa att hans kulle gå.

I frisör stolen så sa Mange till Nina (frisören) att hon skulle klippa honom kort för han kan ju inte ha tjej hår.  och då sa Nina att man inte fick aha långt hår i skolan för då blir lärarna, då sa han att ingen lärare att…

Visa originalinlägg 343 fler ord

Ett svar till “Fagersta 3 miljoner till Oasen

  1. Reblogged this on RosenRasande and commented:

    Händelsen i mailet är polisanmält, märkligt nog lyckades Västeråspolisen slarva bort anmälan. De hade helt enkelt inte öppnat mailen utan slängt det troligen. Det Isak berättar om är barnmisshandel o kränkning av barns integritet och ett brott mot Barnkonventionen. kommunalrådet i Fagersta skriver i dag på mln fB Logg att man inte kan ha omröstning via socialamedier erc. Och att två rättsinstanser gått emot föräldrarna. Som Kommunalråd kan han inte agera i sin egen förvaltning, då det skulle bryta mot sekretessen. I det här fallet är en massa märkliga regler viktigare än tre barns tillvaro och en krossad familj. Det finns inte en i Fagersta utanför förvaltningen som har något att säga om familjen mer än att det är funktionell och fungerande familj. Inte skolan, inte dagis, inte Barnpsyk. Men socialförvaltningen utser sig själva till experter vad gäller barn och familj och underkänner allt som inte går i deras väg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s