Tack snälla Anders Borg o Reinfeldt

Tack för ert förslag om nya krav på sk bidragstagare. Det värmer ett hjärta att höra ert välmenande tal om att socialbidragstagare är lata och ovilliga till arbete. Ni har verkligen förstått hur det är. Att skära bort TV- och Tidningsbidraget tycker jag är en god ide. Varför skall slashasar som får bidrag vara informerade och att de överhuvudtaget har en tidning är ju fruktansvärt. Jag tycker dock ni varit lite för generösa, vore jag er skulle jag också ta bort matbidraget på 56 kr om dagen. Soptunnorna är fulla av matrester och det tvingar den late att söka sin mat och bli aktiv. Hur det än är hungriga jagar bäst och därmed ökar konkurrensen, det är ju exakt vad i strävar efter. Mer konkurrens mellan människorna så det inte blir för lojala mot varandra. Klädbidraget är ganska futtigt redan 30 kr i månaden vem kan köpa kläder för det! Nej ta bort det. UFF-containrar och insamlingslådor är fulla av kläder. En och annan trasa kan man få via snälla frivillig organisationer.

Nu när vi har löst de problemen, återstår att bli anställd. Få jobb. Er idé om Samhall låter som en dröm. Vad var det ni sa förslag för långtidsarbetslösa som hamnat i den sista fasen i regeringens jobb- och utvecklingsgaranti, fas 3 eller sysselsättningsfasen. En idé är att ge dem anställning i särskilda bolag, som Samhall, som kan ge arbetsträning och permanent anställning för personer med särskilda behov.”  ”Ett alternativ är anställningar i särskilda bemanningsföretag, som hyr ut arbetskraft till både privat företag, offentlig verksamhet och sociala företag. I bemanningsföretagen ska de anställda kunna kombinera arbete med utbildning och arbetssökande. Dessa så kallade arbetsföretag föreslogs av en utredning redan på 90-talet.”

Självklart vuxna människor som blivit arbetslösa, skall ju arbetsträna så de lär sig jobba. Särskilda behov. Ja vi vet ju att Moderaterna betraktar alla som inte är som en moderat har särskilda behov. Idén om bemanningsföretag är bra, hyr och köp en  sekunda produkt till lägsta pris. Jag föreslår att bemanningsföretagen får 500 kr per sekunda produkt som de kan hyra ut. Utbildningen är inte så noga troligen är den grupp ni vänder er till antingen inte mottaglig för utbildninge eller också har så mycket utbildning att det blivit inflation. Ni vet ju det där med att varje människa har pris på sitt huvud.

Det finns ju så många jobb på markanden. Företagen som skär ner och friställer gör väl det för att det finns så många andra jobb som behöver deras arbetskraft. En vacker moderat tanke, vi ger till dem som behöver lite mer. Företagen kan ju alltid köpa sig lite extra lågbetald reserv i de nya bemanningsföretagen, och drar vi in tillräckligt av socialbidraget eller helt enkelt sänker det redan överdrivet stora på ca 3 600 kr/månaden, då blir det fart på de lata socialbidragstagarna.

Jag tycker om er människosyn. Ni har är så varma och generösa mot oss som tillhör de accepterade. Vi riktigt känner hur den moderata empatin tränger igenom de slitna koftorna och kappan som borde bytts för länge sedan. Framför allt tycker jag Fredrik Reinfeldt visar på empati när det gäller andra, ett 5:e och 6:e jobbskatteavdrag är precis som vad som behövs. Men helst kan ni väl ta bort skatten helt. Det kostar trots allt en del att finansiera skatteverket.

Men problemet som jag ser det är de sjuka och utförsäkrade. Där har vi ett problem. Kan Samhall kanske ordna med nya typer av jobb, liggande, krypande och sittande. Vissa uppdrag kan säkert lösas med hjälp av munnen om inte armar och ben fungerar. Den som är på väg att dö kan ju alltid provligga kistor åt kisttillverkarna. Har vi tur somnar de där för evigt.

Unga brottslingar skall behandlas hårdare. Tänk jag tycker det också men jag är mer radikal än er. Mitt förslag är att utvisa alla som är dömda för brott till ett annat land, Ja visst ta bort deras medborgarskap och ge problemet till någon som redan är van vid hårda tag. Då skulle ni framstå som generösa och varma människor. Det vet vi ju att det är de där icke etniska svenskarna som är problemet. Börja med att topsa varje ung brottsling och sedan boja dem. Men att ha det som helgnöje verkar lite klemigt, borde de inte vara bojade hela tiden. Det skulle ge jobb faktiskt, det behövs en del för att kontrollera försyndarna. Även en liggande kan kolla på en skärm.

Vad gäller era diskussioner om adoptioner inom landet, det är strålande. Varför skall alla dessa värdelösa mammor och pappor ha barn när det finns så många andra som vill ha barn. Det vet vi ju att den socialgruppen föder ju barn som kaniner och utan att förstå vad de gör. Barnen å sin sida skall ju bara känna sig lyckliga för att de slipper sin degenererade bakgrund. Jag hoppas verkligen att alla de kommande lyckligt adopterade barnen, sjunger Moderaternas Lovsång på sin adoptionsdag. För hur det än är, det är dyrt med familjehem och insatser till de där misslyckade familjerna. Har vi en gång fått dem adopterade är inte problemet vårt längre och misslyckas barnen i alla fall så vet vi ju att det är deras dåliga gener som spelar in.

Ert system är så glädjande, vi belönar de redan duktiga lite till och straffar dem som inte lever upp till duktigheten. Jag hoppas att ni har samma inställning när era regeringskamrater etc blir av med sina jobb. Ja att de går till Samhall eller altnerativ hyrs ut till hugade företag. Vi måste ju ha rättvisa i systemet. Tack igen för att Moderaterna visar vägen till det förnöjsamma samhället.

Fler som skriver om de omtänksamma moderaterna: Expressen

SR Aftonbladet, Expressen, SVD, DN, SVT, TV4  Nyheterna Alliansfritt Sverige, Metro

34 svar till “Tack snälla Anders Borg o Reinfeldt

 1. Detta var det bästa jag läst på länge. Sedan kan de ju införa Ättestupa också.

  • Du kan väl föreslå dem det i sitt jobb till partiprogram. vi har redan ättestupa men tyvärr mindre mänsklig än att peta någon utför berget, för de dog garanterat på en gång. här kör vi med långsam död för den som inte kan betala för sig

 2. Anne, det ligger allt för mycket sanning in din text så skrattet som bubblar blandas med sorgens tårar.
  Tyvärr är de flesta så indoktrinerade och hjärntvättade att de inte ser vart denna politk leder.

  Jag är inte socialdemokrat men jag tillhör dem som värnar folkhemmet och den generella gemensamt finansierade välfärden och jag har god inblick i hur socialtjänst och övrig kommunal och statlig verksamhet fungerar….respektive inte fungerar.

  Jag minns när socialbidraget var flexibelt och betalades ut utefter vilka behov den enskilde hade, när det fanns yrkesutbildningar som arbetsförmedlingen kunde skicka dig till….som ledde till att du faktiskt fick ett jobb….jag minns när det fanns lönebidragsanställningar för de som inte kunde arbeta inom den vanliga sektorn…..och då samhall var till för de som inte kunde men ville…..inte som nu när även samhall är konkurrensutsatt….och har vinstkrav.
  Jag minns när vi pratade om alla människors lika värde och rätten till ett drägligt liv.
  Jag minns…..när skolorna var likvärdiga i hela landet…och nästan alla kunde läsa och räkna när de slutade årskurs 9, alla var kanske inte behöriga till gymnasiet….men det fanns andra vägar till jobb…..för alla är inte studiebegåvningar….och….det är faktiskt inget fel med det…..för alla hade lika människovärde.
  Jag minns att vård för missbrukare sågs som något viktigt, och det var många fler som fick frivillig vård än vård enlig LVM, för även dessa samhällets lägsta sågs som personer med människovärde.
  Jag minns…..och det var faktiskt inte så länge sen

  • Kan väl säga att jag minns den tiden också. En tid av kollektiv omtanke, visserligen kanske med många orättvisor på sitt sätt men ändå att flertalet skulle ha det bra och inte bara enskilda. Människor är idag viktiga i en sak – prislappen på deras huvud, gårdagarnas blogg tog upp det o jag känner allt mer att vi värderas A-B aktier och optionsmarknaden.

 3. Toppen , Anne! De är tamejfan inte kloka och de har de ju aldrig varit. Men nu börjar det ta priset!

 4. ” Vi måste ju har rättvisa i systemet ”, har alltid saknat ett budgetpost i S-budget. Tidningsbidrag till alla garanti-förtids- och fattigpensionärer grupperna som har aldrig haft råd att läsa egen morgontidning efter alla år i arbetslivet under 70 åriga S-regeringsmakt.

  • det är nog inte många socialbidragstagare som har råd heller att köpa tidning, du kan ju byta med dem om du tycker att de har det så bra. man kan inte ställa grupper mot varandra, men rösta gärna på alliansen om du får råd med din tidning då

  • Lars Winter, många förtidspensionärer måste komplettera sin inkomst med socialbidrag så dessa omfattas av denna försämring. Jag vet även en del garanti och fattigpensionärer som tvingas gå till socialbyrån med mössan i hand för att få de extra kronor som behövs för att behålla tak över huvudet, mediciner och mat i skåpen. Att det över huvud taget ska vara så är en katastrof. Att de svaga i samhället sedan ställs mot varandra är tragiskt.
   De pesnionärer som INTE har socialbidrag har en högre inkomst än den som uppbär socialbidrag, varför missunna dem det lilla de har? Och den post som avser tidning…räcker för det första inte till tidning men används av de flesta för att täcka upp poster som är klart viktigare men som inte är tillräckligt tilltagna. Priserna går upp för alla-men socialbidraget ökar inte.

  • IQ?? kan inte vara over 50 i alla fall, sa, det ar val Pampers som galler da! bidrag fran M???

 5. Tack Anne, det bästa jag läst på länge 😉 Bakom mina ögonlock har jag tårar, så tragiskt detta land har blivit. Jag vet vad det vill säga att vara riktigt fattig.

 6. Bengt Persson

  Sätt packet i deras eget skapade träsk, låt dom känna på de orättvisor och förnedring som deras ”idéer” innebär. Jag har tackålov ännu inte behövt gå arbetslös i vuxen ålder, skulle jag bli det så säljer jag mina sista ägodelar och liftar utomlands, om detta moderatpack fortfarande är vid ”makten”. Här vågar ju förfaan ingen stanna. Makten ja.. det är väl vi väljare som har makten? Fattar ännu inte efter sex år hur folk kan tillåta sig duperas av deras ”budskap”??? Det handlar inte om bilköp detta, d v s är du missnöjd med din Toyota så köper du en Volkswagen nästa gång i ren protest. Det här handlar om din egen och dina medmänniskors framtid.

 7. Väldigt bra skrivet Anne. Du sätter text orden på vad många uppgivet tänker och pratar om. Jag hoppas innerligt att denna regering får gå vid nästa val, att många tänker efter, innan de är alltför sent. Ännu viktigare är att OM detta sker, att det inte hamnar i orätta händer…och att dessa som kommer i ledande ställning verkligen GÖR något för att ställa allt till rätta.

 8. Efter FAS3 väljer man avskjutning eller om man ålderkvalat in som pensionär så kan man slippa.
  — JAG SLAPP avskjutningen — Jag valde Fattiglappslösningen Pensionär vid 61. Fatta hur det svider efter ett långt liv för överheten.
  //Thomas

 9. i amprofessor in pakistan, the passage is long and it is not in my capacity to give my comments. more over kindly if u desire than kindly post me on [ iqbalpanhwar@mail.com
  kind regards.
  iqbal panhwar

 10. Jag jag har mailkontakt med Solveig Zander (C) i socialföräkringsutskotte. jag mailade henne appropå de sa att X antal männiksor i socialförsäkrignen nu blivt utskrivan från FK.. jag frågade har de siffror på vilka som inte lever längre av de personer som inte räknas längre..
  Hon svarar:
  ”Vad jag dessutom vet är att flera av dem som tidigare varit
  sjukskrivna i många, många år haft problem med psykiska diagnoser, missbruk och att det också inneburit att de avlidit.”

  jo jag gav ett exempel på min ex man som dog på jobbet knall fall han var förtidspenionerad för ryggen högt blodtryck men ingen depression och inget missbruk. han rasade ihop på jobbet var död inom ett par minuter.

  Så vet ni någon likande händels som är pg av regeringens politk så skriv och berätta om verkligheten för henne..De behöver få vet lite om verkligheten istället för att leva i sin skrivbords teorier..

 11. det basta Jag last, ”ollonhuvudet ” har sagt sitt igen tillsammans med ”Ego Boy” Borg,

 12. Bra skrivet även om det samtidigt är med glimten i ögat med ironi och humor så prickar du in sanningen för många utsatta idag. Moderat politik är krav, krav och kris, kris men aldrig när de gäller de besuttna som idag i omvänd förhållanden är de ”nya bidragstagarna” med ”nya moderaterna”. Att man betalar skatt till försäkring mot sjukdom, vid ev arbetslöshet har man lyckats dupera folket till att tro att det är allmosa man får, trots att det betalats via skattsedeln. Ett bidrag som arbetsgivare får idag, då för att anställa billig arbetskraft för att göra den nytta som fd ”löntagare” gjorde för riktig lön en gång i tiden. Jobbet som rationaliserades bort eller som ingen gjorde, men är dock ett riktigt jobb. Jobben finns, men betalas med skattemedel, så skäller man på kommunismens ideologiska idé där staten står för jobben och inga privata företagare finns, men alla har ju jobb. Skillnaden är bara i Sverige att det är de privata som står för de statliga jobben, så det kanske inte är lika fult då, eller?

  Nej, dags att tänka till och jag hoppas innerligen inte denna regering får sitta kvar en mandatperiod till utan hänvisas ut i kylan t o m kanske några av dom blir arbetslösa. Ja, just så var det ju.. de har ju guldkantade tillvaron med evighets a-kassa och pension som är högre än vad än medelinkomsttagare tjänar, så de behöver ju inte söka jobb. Men vi kan ju iaf visa dom att vi inte anser dom som solidariska och humanistiska varelser som medmänniskor genom att inte rösta på dom igen. De förtjänar dom.

 13. Jättebra skrivet Anne som alltid! Ja när ska vederbörande förstå att allt inte handlar om pengar? Att det är handling som är viktigt och detta kan man inte mäta i riksdaler. Alla dessa arma människor som skyfflas undan i ett hörn till en långsam förintelse utan bröd eller el eller kläder eller ETT VÄRDIGT LIV!!!!
  Vart bär det hän?
  Inget land eller samhälle att vara stolt över längre. Tvärtom. Att man inte förstår detta?
  Farväl välfärdssverige.
  Oavsett politik.

 14. Fantastiskt, tack!

 15. Så bra skrivet! ironin är härlig!

 16. Är i den sitsen att jag går hos soc. Kommer i slutet av varje månad. Har som regel mellan 5/15 kr att leva på när lån och räkningar är betalda. Inte en ggn jag fått mer än 1400 till mat. Nöjen och kläder existerar inte i min värd. Blev faktiskt lite förvånad när jag läste summan 3400!! Undrar vem som får mina 2000…

  • Det finns en norm, riksnormen som alla sockontor skall följa
   I den ingår 2950 som skall räcka till mat, kläder, hygien och fritid, detta kallas personliga kostnader. Till detta kommer då 930 kr som kallas hushållskostnader och de skall räcka till tv. telefon tidning ( eller bredband, tex ) och så förbrukningsmatriel. Man har alltså 3880 varje månad, från januari 2013, tidigare låg summan på 3860 om jag inte minns fel.
   Sen får man dessutom hyra, el, a-kassa, försäkring betald. Bor man i hus så får man räntan betald, dock inte amorteringen. Har man ett hus som har ett övervärde i sej så kan man bli tvungen att sälja detta, men man nekas inte bidrag pga att man bor i hus
   Övriga räkningar som man ev har, faller utanför systemet och väljer man att betala dem så har man i och med det valt bort kläder eller sänkt den summa man lägger på mat.

   • anne skaner

    ja klädkontot är väl inte så stort av vad jag läst. Men det jag lärt senare är att det inte är givet att socialtjänsten betalar ens det som ingår i sk vanliga normen, t.ex räkningar till sjukvård, medicin. har färska exempel på det. Vad gäller hus o få hjälp, är det nog lite olika beroende på var man bor. Vet att bostadsrättsägare kan få hjälp i högst 3 månader sedan måste de sälja, visserligen finns kammarrättsdomar som säger tvärtom, men det skiter kommunerna i. Det finns inget som tvingar socialtjänsten att följa domstolsbeslut. Ofta vet man inte ens om att det finns högre domar i den formen av ärenden.

 17. Jag som är långtidssjukskriven blir att må ännu sämre av att få höra vart det banar iväg..är det ett uland vi bor i nu för tiden?

 18. Ett mycket bra inlägg! Tummen upp för det 🙂
  Ha en underbar dag

 19. Människor är till för att älskas och prylar är till för att utnyttjas. Problemet i världen är att människor blir utnyttjade och prylar blir älskade. I Reinfeldt och Borgs värld skulle livet vara bra mycket bättre om man var en pryl. Tack för ditt inlägg!

 20. Starkt och bra skrivet, Delar den på facebook och ser fram emot fler bra texter. Tack!

 21. Ping: Tack Anne för dina sympatier hälsar Reinfeldt och Borg | RosenRasande

 22. Kjell Gullbjörk

  Att Reinfeldt står för detta förvånar mig inte men att Anders Borg står bakom detta förvånar mig, ja där ser man vad pengar och makt kan göra en människa till. Men som vanligt finns det en lösning på dessa orättvisor rösta nästa år så kan ni slippa detta eller fortsätta ha det så här.

 23. Vilken värdelös text. Bara galla men inga egna förslag. Väx upp. Staten ska se till att folk inte svälter och har tak över huvudet. Resten är upp till den enskilda människan. Viss hjälp ska finnas, framförallt tilll sjuka som inte kan jobba, men vi är alla ansvariga för våra egna liv. Vem tror att världen ändras över en natt i höst? Vem tror att en oerfaren regering som kanske består av tre partier som vill olika saker ger bättre resultat? Inte jag i alla fall. Pengar styr världen – det vet alla. Acceptera eller dröm vidare…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s