Englas Mamma bara en i raden rättslös mot myndigheter

Aftonbladet startar insamling till Englas Mamma och med all rätt. Hon förlorade kampen mot Staten och Polismyndighetens försumlighet och bristande intresse. I AB säger Robert Aschberg ”– Vi har ett system som inte fungerar”. Leif GW Persson säger i samma artikel att polisen gjort fel.

Tänk att det skall till mord på barn för att någon skall inse att rättssystemet i Sverige inte fungerar i relationen mellan myndighet-medborgare. Efter åtskilliga år i frivilligt arbete med socialt utsatta familjer-barn vars motpart inte är Staten utan den lilla kommunala socialnämnden är Elefanten lika stor där som någonsin Statens.

För några år sedan drev en drabbad av den sociala vanvården ett ärende mot Stockholm Stad, efter att en av juristerna inom Staden lurat vederbörande med att säga att de skulle hjälpa honom driva frågan, slutade hela notan på 50 000 kr i betalning till Stockholm Stad för advokatkostnader (kommunens egen jursist) samt att ärendet aldrig ens lyfte från skrivbordet.

För några år sedan drev en familj ett ärende mot en kommun i Sverige som utan skälig orsak och förklaring omhändertog deras barn. När prestigen gått så långt att kommunen inte kunde backa provade mamman att stämma kommunen. Mamman fick 300 000 kr skuld till kommunens kostnader.

Åtskilliga är det jag kallar fusk och rent ut sagt skitjurister, som skor sig på olyckliga människors öde, inte minst människor som sitter fast i sociatjänstens klister. Under tiden som frågan om ersättning för vanvård drevs, fanns åtskilliga jurister som lovade guld och gröna skogar, så länge de kunde lägga beslag på enskilda utsattas ev hemförsäkringspengar. Inget av ärendena nådde någonsin en rättslig instans.

Den största rättsosäkerhet finns inom förvaltningsdomstolarna där körkortsfrågor, skatt och barnfrågor har ungefär samma dignitet. Barnombuden får sin arbetade tid rätt eller orätt nedskuren för att barns ärende är mindre värda än en skattetvist mellan samhället och ett företag/person. Det finns inte ens intresse i Sverige att rusta upp rättssäkerhet för barn och familjer i de här sammanhangen.

” Kristin Werkandes examensuppsats i processrätt där hon undersökt ett antal domar inom förvaltningsdomstolen. Hon skriver att Barnet tenderar att försvinna och undrar vart Barnens röst tog vägen. Hon konstaterar i merparten av de fall hon tittat på har barnen aldrig kommit till tals eller lyssnats på.”

Det finns en lagstiftning inom Socialtjänstlagen vars dignitet och värde ligger lägre än djurskyddslagstiftningen i Sverige. Länstyrelsen i Stockholm jagar en kaninägare för att tänderna är för långa, men ingen jagar sociala myndigheter för att de inte följer lagen. Socialstyrelsen pekar långt finger och säger fy och usch – bättring. Den kritiserade lovar bot och bättring, medan de personliga offren fortfarande står utan stöd eller hjälp. I fallet Donia 15 som dog i sitt familjehem, fick Simrishamns kommun (Gudrun Schymans hemkommun) en allvarlig tillsägelse. Ingen från kommunen eller samhället eller ens dj……a jursit har frågat Annina Karlsson och hennes kvarvarande dotter om de vill ha hjälp att driva sin fråga gentemot Kommunen.

Englafallet är djävligt tragiskt, men polisen är som den är. En makt i sig som avgör rätt eller fel. När två syskon från FAgersta tvångsklipptes och misshandlades av sina familjehem, anmäldes saken till Polisen i Västmanland. Polisen ansåg inte att tvångsklippning är ett brott och lade ner ärendet.

Det är trist att barn skall behöva dö för att media och kändisar skall vakna till liv. Men det har dött barn i familjehem till följd av bristande kontroll, tillsyn och ansvar i flera år utan att någon ens lyfter på ögonbrynen. Donia 15 dog, en frisk tjej med livet framför sig tillåts dö på grund av lunginflamation. Det blev en varning från socialstyrelsen. Var fanns stödet för Donias familj.

PS inget ont skall falla över Englafallet o hennes anhöriga, men ibland tycker jag media är otroligt enkelspåriga.

SR Aftonbladet, Expressen, SVD, DN, SVT, TV4  Nyheterna Alliansfritt Sverige, Metro

3 svar till “Englas Mamma bara en i raden rättslös mot myndigheter

 1. Göran Grauers

  En omhändertagen 11-årig flicka omkommer i en båtolycka. Kommunen som omhändertagit flickan skickar inte ens en kondoleansbrev till mamman. Hon får inget stöd eller hjälp och kommunen står inte för några kostnader och hon får heller ingen hjälp med jurist. I exakt samma ögonblick som flickan dog försvann också kommunens ansvar.
  Allt blev bara som om det aldrig hänt.

 2. Vilket ruttet, äcklig förbannat system vi har!!!!!
  Och detta kallas för…. Demokratin? Öppet barn kidnapping från deras föräldrar som är mer lämpliga än någon annan foster familj, HVB hem elle i vilken soc placering – händer som helst. Detta är avsjuvärd helt enkelt. Glöm inte att det handlar aldrig om vilka barn som helst. Det är mycket speciala barn beställning det handlar om. Inte soc sjätte klassare, missbrukare, romar barn, vissa religiösa grupper, o inte eller stöckiga, utvecklings barn det handlar om, NÄÄHÄÄ DU! Det handlar helt enkelt om perfekta barn som har det så bra i deras hemmiljön som soc vill åt. Dem så kallade lämpliga barn, VOILÀ!!! Tänk att fortfarande många i sverige inte kan förstå eller ens tro på att man kan bli bara så här tvångsomhändertagen sitt/sina barn, utan att man verkligen begått något fel??? Vilken ignorance, vilket blindhet o naivitet, att verkligen tro att sverige är ett så bra land med mänskliga värderingar, Mänskliga rättigheter och Barnkonvention inslagen med den värsta papper: BARNETS BÄSTA???? HMM. Detta är skär o ren GROVT KRIMINALITET!!!!

 3. “Facts do not cease to exist because they are ignored.”
  ― Aldous Huxley, Complete Essays 2, 1926-29

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s