Här får du livstid – Fagersta bryter mot barnkonventionen

Det finns gränser hur en socialförvaltning/nämnd får bete sig. Pojken som rymde från familjehemmet efter rädsla för hot är nu utan föräldrarnas vetskap placerad i ett nytt familjehem. Socialtjänsten i Fagersta informerade inte om rymningen eller omplaceringen. Jag anklagar härmed Fagersta Kommun för brott mot Barnkonventionen och Europakonventionen För Mänskliga Rättigheter. Sveriges mest välrenommerade Vänsterkommun, Fagersta, har en skamfläck som är så stor att Vänsterpartiet i Sverige borde skämmas.

Det var INTE myndigheten som meddelade föräldrarna att barnet rymt utan barnet själv. Det finns ett liknande ärende som jag hoppas kunna skriva om senare. Det var INTE Fagersta Kommun som meddelade om att barnet placerats i ett nytt familjehem utan barnet själv. Bägge förseelserna är brott mot socialtjänstlagen.

Hur kan en inkompetent socialarbetarkår med en inkompetent socialchef få fortsätta sitt jobb på en av de viktigaste posterna vi har inom en kommun.

Hur kan en socialförvaltning få fortsätta sitt arbete i att skapa misstro, bristande tillit till vuxna ocb sk hjälpande myndigheter. Tror Fagersta Socialförvaltning att någon söker hjälp hos er om de handlar om barn?

Om något hänt dessa barn som slutat med t.ex dödlig utgång hade troligen familjen fått begravningsräkningen precis som i fallet Donia i Simrishamn.  Jag anklagar Fagersta Kommun för att uppsåtligt förstöra en från början fungerande familj, där mamman varit ledande vänsterpolitiker i 7 år. Samma politiker hon samarbetat med har nu varit med o beslutat omhänderta hennes barn. Vice Ordförande i socialnämden är så feg att han inte ens vågar hälsa eller säga hej till mamman när de möts i affären.

Jag anklagar FagerstaPosten lokaltidningen i Fagersta för feghet o bristande journalistisk kompetens eftersom man känt till hela den här historien utan att lyfta ett finger av rädsla för politiker o tjänstemän. Jag har alrig ens tänkt tanken att demonstrera i Fagersta utanför Kommunkontoret men nu är vi på gång och det hoppas jag blir en riktig djävla skam för hela Kommunen.

I denna Kommun har mina barn växt upp, I denna Kommun har socialtjänsten aldrig fungerat inte nu och inte under socialdemokraterna. När skall kommuner i Sverige som bryter mot alla lagar och regler granskas och ställas till svars för sitt beteende. Små kommuner borde helt rätt inte få utreda barn och familjeärenden just för att det saknas kompetens.

Följande namn förtjänar att publiceras: Ola Wahlsten, platschef för lokaltidningen FagerstaPosten, vars ägare finns i Västerås (VLT) Skriver inte om ärendet eftersom det är så komplicerat.

Kommunalrådet Stig Henriksson (V) som inte vågar ta i tu med rättsrötan i sin egen kommun. Man skall inte ingripa i enskilda nämnders jobb.

Agneta Lennartsson, utredare och socialsekretare för barnen och den biologiska familjen. Som tyckte att det var märkligt att det blev en polisanmälan kunde väl lösts på annat sätt.

Sari Korpelin, enhetschef på IFO i Fagersta Kommun Har brutit åtskilliga löften till barnen om att höra av sig, ringa upp. Blir däremot arg när barnen ringer henne

Christina Kalionen Socialchef sjuksköterska vars ämbete måste ifrågasättas utifrån vilken kompetens hon besitter för jobbet som socialchef.

Niklas Nisse Bergström, 1:e vice orfdörande i socialnämdnens (socialdemokrat) En kvarleva från tidigare socialnämnder under S-regi som försöker hindra familjens ombud att prata vid ett möte med Socialnämnden.

Teemu Sulin ordinarie ordförande i Socialnämnden för Vänsterpartiet. Hoppade av ärendet då han befann sig i jävig sits. Heder åt detta, men som fd politiker medarbetare till Mia borde du lämna ämbetet helt.

NI ÄR VÄLKOMNA  att stämma mig för förtal jag motser verkligen det. Jag skäms heller inte för att öppet anklaga kommunen. Så många försök har gjorts att lösa detta på ett vettigt sätt och inget har hän. Jag lovar att det skall bli tidernas rättegång o jag har inte stulit fagerstabarnens identitet de är tillräckligt kloka för att kunna föra sin egen talan vilket FAGERSTA KOMMUN INTE VÅGAR DEM LÅTA GÖRA.

Fagersta har devisen Här får du livstid, nu förstår jag vad de menar

I det demokratiska Sverige funderar allt fler föräldrar som har kontakt med Sociatjänsten och  på orättvisa grunder anklagas, att lämna landet. Att leva under stress och rädsla, istället för att kunna få hjälp måste vara det totala nederlaget för Svensk Socialtjänst. Samtidgt som mängder av barn faktiskt far illa utan att man lyfter ett finger.

Det måste vara något fel i ett land där man snor barn från fungerande familjer och där barn och föräldrar nekas alla möjligheter. Undrar hur detta skall påverka valet i Fagersta nästa år.

SR Aftonbladet, Expressen, SVD, DN, SVT, TV4  Nyheterna Alliansfritt Sverige, Metro, Uppdrag Granskning

Annonser

2 svar till “Här får du livstid – Fagersta bryter mot barnkonventionen

  1. Ping: Vem blev klokare på Larssons svar till ”Larsson” döm själva | RosenRasande

  2. Ping: Socialtjänstens maktfullkomlighet utan insyn o politikerna samtycker | RosenRasande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s