Hata mors dag

Far är rar och mor ror. Idag firas Mors Dag. Den dagen som barn kändes minst sagt märklig. Jag ritade kort till min fostermamma medan breven och korten från min biologiska mamma hamnade på hög i en låst låda.

Massor av barn omhändertagna av socialtjänsten hindras idag att skicka hälsningar till sina biologiska mammor, de tvingas däremot att uppvakta en kvinna som samhället anser vara deras mamma. För mig har mors dag alltid varit en pina, undrar hur barn känner det idag i de här situationerna. Massor av barn som är omhändertagna nekas umgänge med sina biomammor. I vissa fall väljer barnen bort, men i många fall hindras de. Jag vet åtminstone tio barn barn som idag nekas att erkänna sina föräldrar. Jag noterade detta på Aftonbladets hälsning till Mor, men fick aldrig detta infört. Det är dags att avskaffa mor- och farsdagar. Jag tror fler än jag mått skit av det.

SR Aftonbladet, Expressen, SVD, DN, SVT, TV4  Nyheterna Alliansfritt Sverige, Metro, Uppdrag Granskning

14 svar till “Hata mors dag

 1. de som har rätten till sina föräldrar har ju mors och fars dag varje dag men det är de som inte har det som får en sticka omvriden i själen. dagen gör större skada än nytta.

 2. Sätt mej på listan

 3. Berit Emanuelsson

  Håller med dig Anne!En jävla skitdag som liksom mycket annat skit importerat från USA.Det enda egentliga syftet med dagen är att gynna handeln!Själv kom jag tillbaka permanent till min biologiska mor när jag var 8 år,och jag är glad att vi under resten av min uppväxt och så länge min mor levde,aldrig brydde oss om att fira denna dagen!

 4. Det finns några miljoner normala människor också. Låt dom fira vad dom vill.

 5. Jag kan fullt och fast hålla med dig Anne, – fast jag har turen att ha en hel familj.

  Men jag förstår absolut din tanke och förstår känslan som många medmänniskor idag genomlider. Tyvärr ser väldigt få människor eller rättare sagt, tillåts att känna efter… med det menar jag, att många av våra myndighetessamordnare och tjänstepersoner inte alltid ser individen som hamnar ikläm och där någon annan utomstående person på olika sätt kränkt barn och ungdomars integritet, genom att dom inte får träffa sina biologiska föräldrar av olika anledningar!!

  Som Vice Partiordförande för Barnpartiet – jobbar jag för att få ett samhälle, där människan är i fokus och att man med olika lagar och myndighetsutövning, sker med efter en extra genomtänkt varv, innan ett beslut fattas som påverkar individen långt långt framåt.

  // Jonas Plunteman
  Vice Partiordförande, Barnpartiet

  http://www.inifranperspektivet.se

 6. Håller med om att många mår skit och dagen blir fel för många men man måste inte fira allt om man inte gillar. Jag har ingen kontakt med min mamma och har då valt att inte fira min mamma men sonen firar mig

  • mina barn inkl min fd man ringer alltid o det är trevligt. tycker bara att den sk offentliga driven via kvällstidningar etc är smaklöst

 7. Hata och hata, men det är en rätt löjlig tillställning, och som någon skrev, påhittad av handeln för att sätta lite fart på kommersen. Bättre hedra mor och far (eller vem det nu är som förtjänar det) varje dag, liksom handla något varje dag.

 8. tankeväckande, anne! tack för att du öppnar lite nya perspektiv. jag har faktiskt inte reflekterat så mycket kring just detta ämne (vilket jag nu tycker är en aning märkligt…) men eftersom att jag i mitt yrke som socionom kommer att stöta på dessa barn med andra sorters ”möjligheter” har du nu sått ett frö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s