När hämnden styr en tjänstemannakår

I ett brev från Socialförvaltningen i Fagersta läser jag att politikerna fattar de avgörande besluten efter inrådan från tjänstemännen. I Sveriges vänsterkommun nummer 1, Fagersta var det länge sedan politikerna hade någon makt. Numer avgörs besluten hos tjänstemännen som talar om vad den politiskt tillsatta nämnden skall tycka och besluta.

Besluten tas utan att politikerna läser handlingarna och enbart efter föredragning från ansvarig tjänsteman. Det är orsaken till varför kommunen tvångsomhändertagit tre syskon från en fungerande familj. Syskonen förhindras ha kontakt med varandra och sin familj samtidigt. De är fråntagna sina telefoner, datorer. Det än mer märkliga är att det inte finns någon skriftlig förklaring till varför barnen omhändertagits, mer än att de konsumerar för mycket sjukvård.

Socialtjänsten har med andra ord numer kunskap om hur mycket sjukvård deras invånare får konsumera. Detta gäller dock bara medborgarna inte tjänstemännen.

I Stig Henrikssons vänster-Fagersta är politiker en skock vingklippta fåglar där man också teipat igen näbben och där tjänstemännen har makt att klippa vingarna av alla politiker som försöker lyfta. Inte ens kommunalrådet verkar ha någon politisk makt i sin egen kmmun han är både vingklippt och näbblös.

Appropå kvalitet inom socialtjänsten i Fagersta  ”Kvalitetssystemet utgör grunden för verksamhetsledningen och dess syfte är att:

  • säkerställa och vidareutveckla god kvalitet och ge underlag för resursanvändning, kontinuerlig uppföljning och granskning
  • redovisa kvalitén inom verksamheterna till kommunens medborgare, politiker och medarbetare

Kvalitetssystemet är fastställt av socialnämnden i januari 2008 och revideras kontinuerligt.”

De tre syskonen är inte enda misstaget läs o hör detta: Fagersta kommun har dömts att betala över 4,5 miljoner kronor till Västanfors-Västervåla församling i utebliven ersättning för eleverna på Lindgårdsskolan, som drivs av församlingen. Kommunalrådet Stig Henriksson (V) är bekymrad över domen. Församlingen å sin sida tänker kräva ännu mer pengar, enligt kyrkoherde Henrik Rydberg.” (Radio Västmanland)

Felatktiga beslut kostar pengar, Stig Henriksson och dyrare kommer det att bli.

 

SR Aftonbladet, Expressen, SVD, DN, SVT, TV4  Nyheterna Alliansfritt Sverige,  Uppdrag Granskning

2 svar till “När hämnden styr en tjänstemannakår

  1. Det jag inte riktigt fattar här, är varför det är hämnd? Låter som det finns en inledande historia kring detta.. Utveckla gärna!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s