Dalarna sommar som vinter

Dalarna minns jag första gången jag så ett foto av mig själv som barn i en leksandsdräkt. På den tiden kläddes alla barn i folkdräkter och varför just Leksand har jag inte förstått eftersom jag inte har någon som helst anknytning dit. Numer vet jag mer om Dalarna och Leksand. I flera år bodde en kompis till mig i Leksand och någon sommar styrdes vägen till Dalarna och trakten kring Siljan.

 

Siljansbygden har ett gott rykte som konferensområde. Det ligger förförande vackert runt sjön Siljan. Här finns sandstrand, öar och det mesta som gör sommaren minnesvärd för den som åker hit. Här har firats midsommar sedan urminnes tider och inte bara en gång per sommar utan flera. Varje lite by firar sin egen midsommar.

 

I Leksand ligger Korstäppans Herrgård, som inte är beroende av årstiderna för att locka människor. Konferenser i Dalarna erbjuder ju som många vet också vintriga möjligheter. Korstäppan ligger strategiskt mellan den somriga underhållningen vid Dalhalla som erbjuder det bästa Sverige och ibland världen har av artister. Vintertid är Dalarna snösäkert längdåkare får sitt och den som åker utför når Grangärde Slalomanläggning på mindre än en timme.                                                                                                                För den som vill äta kultur finns Zorngården och Carl Larsson-gården och missa inte Musik vid Siljan, det senare ett musikaliskt arrangemang med något för alla. Såväl Zorn som Carl Larsson och svensk spelmansmusik har ett välförtjänt rykte långt utanför landets gränser.

 

Miljömedvetandet ökar allt mer inte minst på kurser och konferensanläggningar och Korstäppan är inget undantag. Här används enbart ekologiska ingredienser. Nu är ju inte alla som reser till Dalarna konferensgäster, och det finns alternativ som att spela golf vid någon trevlig bana inte långt från kursgården, eller varför inte bara en helg att sköta om sig själv. Fira bröllopsdag.  Eller bara koppla av från storstad och vardag i ett veckoslutspaket. Ja nog kan en konferensanläggning användas till ganska mycket, helt klart.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s