Enköping-Sala håller pedofiler om ryggen

Min rubrik är provocerande medvetet. @Enköping är sedan flera år kända för att inte lyssna på barn som utsätts för sexuella övergrepp vare sig i hemmet eller som placerade. @Sala i Västmanlands Län håller också dom människor om ryggen som utsätter barn för övergrepp.

Låt mig berätta historien om en mamma och hennes son så förstår ni bättre. Eva träffade en man och blev förälskad. När hon blev med barn trodde hon självklart att mannen skulle ställa upp, men han drog. Först efter tre år lyckas Eva få till det att han skall träffa sitt barn eftersom hon ansåg att barnet också har rätt till sin pappa.

Efter en domstolsförhandling får pappan träffa barnet varannan lördag vilket är tänkt att succesivt utökas. Redan efter första mötet inser Eva att något är fel, barnet beter sig märkligt, börjar plötsligt efter att ha varit torr kissa på sig och vid nästa tillfälle vägrade barnet att åka. Men barnet tvingas till pappan och efter ytterligare något år skall barnet sova över en natt. Barnet kommer hem med intorkat urin, rivmärken på kinden och uppför sig helt apatisk. Husläkaren gör en orosanmälan till socialnämnden i #Enköping 2009 som inte utreder.

2011 i februari kommer barnet hem efter övernattningen, gråter och klagar igen på att ha ont i snoppen. Mamman tar barnet till sjukhuset som konstaterar att barnet utsatts för sexuella övergrepp och gör en polisanmälan. Läkaren vill också att barnet träffar en psykolog vilket fadern motsätter sig utan att motivera varför.

#Polisen i #Västerås lägger ner då inte pojken kunde ange platsen för var övergreppen begåtts. Att utredningen gjordes i Västerås beror på att pappan bor i Sala kommun. Mamman berättar att hon inte ville neka umgänget, men att hon ville ha utrett från psykolog om hur barnet mådde och vad som hänt. Om psykologen hade gett klartecken hade hon inte motsatt sig fortsatt umgänge. Men då barnet flera gånger frågar mamman om varför han måste åka till pappa när han inte vill och att han låste in sig på toaletten för att slippa, förklarar hon det  med att hon inte trodde att det var så allvarligt. ”Det är allvarligare än så, säger sonen”. Efter detta vägrar Eva pappan umgänge och blir därför stämd av pappan för umgängesvägran. Domstolen, jag återkommer i nästa del om detta, lyssnar inte på barnets önskan, inte de misstankar som finns mot fadern eftersom åklagaren lagt ner misstanke om sexuella övergrepp och tilldömer pappan vårdanden om barnet. Inte heller de okloka i att slita upp ett barn som bott med sin mamma i sex år och över ett dygn tvinga honom till en pappa som han inte vill bo hos.

Eva vägrar acceptera beslutet och lever idag på hemlig ort med sin son. I nästa del skall jag ge mer ingående information kring fallet. Jag har också alla nödvändiga dokument och handlingar som styrker det Eva berättar. Hon har vänt sig till svenska medier med sin historia. Återigen tigs övergrepp på barn ihjäl och Eva betraktas som en morsa i en vårdnadstvist.

SR, Aftonbladet, Expressen,  DNSVD SVT, TV4  Alliansfritt Sverige, MetroUNT

11 svar till “Enköping-Sala håller pedofiler om ryggen

 1. Ping: Enköping-Sala håller pedofilerna om ryggen del 2 | RosenRasande

 2. Helt sjukt! Det är skrämmande att socialtjänsten och våra domstolar tillåts leka gud i ärenden där de så helt saknar kunskap. Ett barn är ingen bil som kan byta ägare hur som helst så fort papperna är påskrivna. Att ta beslut om att flytta ett barn på detta sätt visar tydligt att våra myndigheter fokuserar på förälderns så kallade rätt, snarare än på barnets, vilket inte är i enlighet med hur lagen bör tolkas. Enligt föräldrabalken kap 6, 2a§ väger barnets absoluta behov av skydd tyngre än barnets behov av båda sina föräldrar och i det här fallet handlar det om en förälder barnet inte ens känner. I SOU 2005:43, som ligger till grund för tidigare nämnda lag, framgår det tydligt hur det är tänkt att lagen ska tolkas och tingsrättens dom i det här fallet är ett exempel på hur lagen INTE bör tolkas. Hela saken är rättsvidrig och måste uppmärksammas!

  Jag skulle också önska att socialtjänsten noggrant följde upp hur det går för barn som flyttas på detta vis och ställdes till svars för de negativa konsekvenser som drabbar barnen.

 3. Ping: Sala-Enköping 3 | RosenRasande

 4. Gamla Guldligans söner får sitta vid det runda bordet och skåla men ingen ser att flera av dom har varit anklagade men friade för sexuella övergrepp på barn!.Fy fan säger jag bara.

 5. Ping: Sala-Enköping 5 när Efterlyst får löjets skimmer | RosenRasande

 6. Ping: Ännu ett barn som tvingas bo hos misstänkt förövare… | Suspicio

 7. Anethe Carlsson

  Om jag förstått rätt så är nu mamman genom en dom i Tingsrätten Uppsala fråntagen vårdnaden av barnet. Pedofilen som anmäldes av vården för sexuellt övergrepp har i stället fått vårdnaden. Vad gör vi?
  Är det här en korruptions skandal? Polis och domstol, har de fått betalt av någon för ett sådant utslag. Det har varit lite väl mycket konstiga domar ett tag nu. Kan ingen granska polisen som inte utreder? Domare som tycks leva på Mars. Vem vänder man sig till för att protestera finns det ingen som hör?????

 8. Bengt-Olov Söderkvist

  Kanske både domare och misstänkta är med i samma loge/golfklubb/etc….

 9. Ping: Pappa vägrar diskutera umgänge | RosenRasande

 10. Ping: Hur många fler barn ska straffas…. | Suspicio

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s