Enköping-Sala håller pedofilerna om ryggen del 2

@Åklagaren i @Västerås valde att inte lyssna på en pojke på 3 år som berättade om övergrepp som han utsatts för hos sin pappa. Brottet kunde inte styrkas, trots att läkare intygade motsatsen. Mamman vägrar låta pappan träffa sonen innan en psykolog pratat med barnet, vilket innebär att pappan stämmer mamman för brott mot umgänget. Han tilldelas vårdnaden. Här kommer ytterligare i denna historia.

T,  barnets pappa är tidigare anmäld för sexuella övergrepp på sin då 10 åriga dotter som bor hos T varannan helg. T bor i Sala och dottern i en grannkommun. T:s fd lämnade honom då det fanns tecken på att något var fel, men tvingades att låta T ha umgänge med flickan varannan helg med övernattning. Det har även framkommit att T låtit andra män utnyttja flickan sexuellt då hon bott hos honom. Också detta ledde till anmälan till socialförvaltningen i Sala och polisen i Västerås.  Den som utredde T i Sala var, Ola, chef för socialförvaltningen i Sala och skolkamrat till T. De hade gått parallellklasser i gymnasiet.  Ola (socialchefen) visade sig att inte bara vara skolkamrat utan också personlig vän till T. Under utredningens gång brukade Ola och T träffas för att dricka öl tillsammans. T:s exfrus advokat påpekade det olämpliga i detta till Rätten i Västmanland men Ola skrev att han aldrig skulle ta ett ärende om han inte kunde förhålla sig objektiv och att Sala är en så liten kommun att det är omöjligt att inte känna de flesta han utreder.

Som ni förstår fann Ola att T inte hade några problem eller att socialtjänsten kunde se att några sexuella övergrepp skulle ha begåtts. Det hela lades istället på T:s exfru som ansågs svartsjuk och förbannad för att T lämnat henne. Mamman till flickan har också vittnat i domstolen till Evas förmån och berättat ingående hur hon misstänkt och fått bekräftat att dottern utsatts för sexuella övergrepp av T. Detta tog dock inte rätten i Västmanland någon hänsyn till eftersom T inte var dömd för sexuella övergrepp. Förutom Ola utredde också en socialsekretrare  fallet som var aktuellt 2009 i Sala, Agneta Lennartsson som sedan blev konsulterande socialtjänsteman vid Fagersta Kommun. Även Agneta Lennartssons utredning av T visade att han var fläckfri. Ola jobbar inte kvar i förvaltningen men enlig uppgift jobbar han inom Barn- och Ungdomspsykiatrin i Västmanland. Det finns obekräftade uppgifter på att Ola Broo tvingads lämna sitt jobb vid Kommunen efter oegentligheter.

T kommer från en sk ansedd familj i Sala. Pappan har haft flera entreprenaduppdrag inom Sala Kommun och var en av de inblandade i en skandal i Sala Kommun som gällde bla entreprenadsektorn. Detta kan också vara en orsak till varför socialförvaltningen hela tiden valt att inte ta anmälningarna mot T på allvar eftersom kommunen fortfarande anlitar entreprenadföretaget.

Visserligen är T inte dömd för sexuella övergrepp på vare sig dottern eller sonen, men i andra kommuner har socialtjänsten valt att ändå lita på barnens utsagor och nekat pappor umgänge utan övervakning i fall där det finns misstankar. I Sala har man gjort tvärtom underkänt en flickas berättelse, en mammas, läkares och skolas orosanmälan.

I Enköping har kommunen fått orosanmälan ang Evas barn. (Evas hemkommun) Men eftersom pappan inte är dömd anser kommunen att sonen skall mot sin vilja träffa pappan. @Magnus Edström är enhetschef för Indvid och Familjeenheten i Enköping och har fått informationom situationen flera gånger, men gör trots detta inget för att stötta barnet. Han kan heller inte förstå det olämpliga i att en pojke som bott merparten av sitt liv med mamman, mot sin vilja, skall tvingas till att bo med pappan. Samma pappa som pojken berättat gjort honom illa både hemma i badrummet, köket och på badhuset i Sala.

I dokument och handlingar, kan läsas hela den kamp som Eva fört för att sonen skall få bo kvar hos henne. Där finns bestyrkt med läkarintyg att pojken utsatts för övergrepp. Även den kvinnliga polis som gjorde förhör med pojken på Barnahus i Västerås tror honom. Men Domstolen i Västmanland dömer ändå till ensam vårdnad för fadern.

I förhandlingarna tillfrågas pappan om hur sonen kommer att bo när han flyttar dit. Pappan säger rent ut i rätten att han inte ordnat en säng till barnet, inget rum, ingen anmälan till skola etc. Utan anser att det är Sala Kommuns sak att se till att pojken får gå i skola. Däremot har framkommit att när pojken sov hos pappan tvingades han ligga naken i samma säng som sin halvsyster. Halvsystern har också gett uttryck för att hon inte är medveten om vad som sker när hon sover  över hos pappan. Flickans mamma har gett upp mot myndigheterna och flickan vågar inte säga nej till de påtvingade umgängena.

Den rubrik jag valt omfattar också åklagaren vid Tingsrätten i Västerås som vägrade väcka talan när en pojke berättar med gråt i rösten att han inte vill till sin pappa för att han gör honom illa på ställen som ingen pappa skall röra. Mamman avvaktar nu en kommande rättegång i slutet av oktober där hon hoppas kunna övertyga rätten om att häva pappans vårdnad. Om hon inte lyckas med det får jag väl gratulera både Enköping och Sala Kommun inkl rättsväsendet för att de förser pedofiler med barn. T är registrerad på div dejtingsajter, han söker löpande efter ensamma mammor med barn. Han har idag ett förhållande med en kvinna som har två små pojkar och en flicka.

Jag skall tillägga att Enköpings Socialförvaltning är kända för att blunda för att barn utsätts för sexuella övergrepp. Flera organisationer som jobbar med de här frågorna säger bara – jasså Enköping…

SR, Aftonbladet, Expressen,  DNSVD SVT, TV4  Alliansfritt Sverige, MetroUNT

10 svar till “Enköping-Sala håller pedofilerna om ryggen del 2

 1. Fortsätt med Dina skarpa inlägg! Utomordentligt tankeväckande och framför allt skrämmande. Man tror knappt att det är sant vilket det naturligtvis är. Än en gång besannas talesättet att verkligheten överträffar dikten.

 2. Here we go again….:(((

 3. Ja jag blir inte förvånad! Det är inte bara övergrepp mot barn denna person är anmäld för utan även, mordförsök, stalking,hemfridsbrott,skadegörelse,olaga hot,förtal, mm! Ja så klart alla ca 40-50 anmälningar nerlagda! Den poliskvinna i Enköping som verkligen förstod och försökte göra något åt saken, bara försvann spårlöst! Kanske inte från jordelivet? Men från dessa fall! Mycket underligt är det tycker jag! Vet mycket väl vem mister TsE är! Hoppas att fallen öppnas på nytt och att det inte kommer att ledas av polisen från Sala och Enköping! För då vet vi redan utgången på förhand!

 4. Anneli Ekholm

  En helt otrolig histioria som inte borde vara sann, men tyvärr så händer detta alldelse för ofta. Då menar jag ett par ärende är för oft, vilket inte räcker. Det som händer är en rättsskandal och borde komma upp stort i media om hur våra myndigheter blundar för barns bästa. Vi får inte ge efter för denna dumhet att skynda gärningsmännen/kvinnor.

 5. Ping: Ännu ett barn som tvingas bo hos misstänkt förövare… | Suspicio

 6. socialtjänster faktiskt brukar samarbeta med psykopater och pedofiler som har rätta kontakter inom korrupta kommunen och myndigheter eller själva jobbar inom branchen: sådana ”människor” oftast anmäler barnen och deras mammorna till socialtjänster. Därför barnen far illa oftast inte hos mammorna utan när de hamnar i kommunanställdas och likn. klor. I alla andra fall socialtjänsterna är inte så hemskt intresserade att utreda och ingripa. Mina barn blir anmälda VARJE gång till socialen , när jag har kritiserat någon fröken,någon polisdotter eller någon annan anställd på kommunen. Och varje gång det är olika orsaker.De lyckades inte göra från mig ”psyksjuk” även om de de gjorde sitt yttersta för,och inkluderade i ärendet inte bara poliser men även psykiatrikompisar.Så nu på sistone de började satsa för ”misshandel på barnen”.Hur de gjorde det? När jag kritiserade fröken för dålig och slarvig arbete(hon inte ens var kapabel att ge till eleverna läxorna i tid eller skicka IUP till rätt elev,samt lät eleverna misshandla varandra mitt på lektionen,utan anmärkning,etc.hela terminen i denna stilen),så fröken förde ut mitt barn ut från klassrummet mitt på lektionen, puttade in i ett hörn i koridoren och tvingade ”erkänna att mamma slår dig på armarna och på bena,och det är därför du ser så ledsen ut på skolan”,och hon anmälde till socialen på Luciadagen ”oro för barnmisshandel” tillsammans med rektor. Mitt barn ser förestens för det mesta glad och friskt ut,emn det är ju uppenbart genom att ttitta på honom också.Men socialen är på honom nu igen.Och på mig , som vanligt. De förstör oftast födelsedagar , skollov och brukar dyka upp på Jul.Nu i året det är ”Julpresent ”vi fick från skolanställda. Mitt råd: vill du ha lugn och ro-kritisera aldrig socialisterna och svenska tjänstemän. Jag säger det för mig varje gång de börjar hota mig och mina barn med socialen,men efter ett tag, när allt lugnar ner sig och glömmer sig, så jag kan inte hålla mig i att uttrycka mina åsiker om dålig skolgång eller om barntrakasserier ssom sker pga. att Barnkonvention är inte lag i Sverige.I hopp att vi lever i en demokrati.Så blir det dags igen…..Föresten,jag är svensk kvinna med invandrarbakgrund.

 7. Ping: Pappa vägrar diskutera umgänge | RosenRasande

 8. Ping: Hur många fler barn ska straffas…. | Suspicio

 9. Ping: Barnperspektiv saknas i vårdnasfrågor Evas fall inte unikt | RosenRasande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s