Sala-Enköping 5 när Efterlyst får löjets skimmer

Av ett enda skäl såg jag programmet Efterlyst i TV3 och det var på grund av ”Adam” i Sala som blivit anfallen två gånger i sitt hem. Sista gången med järnrör. En bevakningskamera i huset filmade överfallet och tre maskerade män eller var det pojkar rusar in i huset. Det såg ju väldigt dramatiskt ut inte minst då det hänt en gång tidigare. Samma Adam heter egentligen T och har i åratal förföljt sin fd och genom lögner och väl inarbetat nätverk där bla Agneta Lennartsson, där fd Socialtjänsteman, som fick kicken från Sala Kommun 2011 har figurerat. Samma Agneta Lennartsson som var med och omhändertog tre syskon i Fagersta, som inte ansåg sig orka skriva ett svar till tillsynsmyndigheten IVO utan tog det muntligt, figurerat, Samma Agneta Lennartsson som ligger bakom att en mamma i Fagersta förlorade alla sina barn och använts som vittne av Fagersta Kommun efter att hon slutat,  för att förtala mamman i Förvaltningsdomstolen.

T som hade en orosanmälan på sig för misstänkt övergrepp på sin son, som lyckades slingra sig undan genom kontakter och nätverk. Polisen Mikael Lundqvist vid Polisen i Sala, var den som tog kontakt med Efterlyst och talade om att Adam kanske skulle mördas. Och Adam säger att han nog är den enda småbarnspappan på 43 som skriver testamente.

Att Mikael Lundqvist står vid sidan om stöttar förvånar inte. Mikael L har lagt ner åtskilliga timmar och arbete på att förfölja Adams fd kvinna och hennes man. Mannen satt anhållen i tre dygn anklagad för att ha misshandlat Adam eller var det T, trots att polisen visste att det var omöjligt. Den anhållne jobbade när misshandeln skedde utanför polisstationen i Västerås vilket finns på kamera.

Jag förstår att Efterlyst inte kan sålla alla som behöver deras hjälp, men onekligen ser jag hur lätt det är för media att svälja vissa händelser, medans ingen inte ens Sala Allehanda tar upp frågorna som berör de barn som är inblandade i den märkliga situationen mellan Adam och hans sons mamma.

Eller inte tar upp hur en person utan anledning anhålls för ett brott som han beviserligen inte begått. Adam har ett förflutet inom idrotten och har tävlat bl.a. i Ryssland. Enligt en källa var det vissa kontroverser i Ryssland som ledde till att samme Adam skulle ha råkat illa ut av ryska vedergällare. Nu såg inte personerna på bilden ut som ryska maffian utan snarare som unga grabbar, jag kan inte låta bli att fundera över två saker. Fanns det skäl för de unga att ge sig på Adam eller var det helt enkelt fejkat för att han själv skulle hamna i bättre dager.

Adam fick sina 30 sek i rampljuset av Efterlyst o TV3 liksom Mikael Lundqvist polisen i Sala. Men sedn då – frågan var – känner ni igen personerna på bilden. Tre maskerade manliga personer hur ska någon känna igen dem, ungefär lika svårt som att jag skulle kunna identifiera dem som satte eld på ungdomsgården i Östberga för några dagar sedan, för de var också maskerade.

Historien kring Sala-Enköping är inte slut här. Om ingen annan med resurser kan gräva så kan ju trots allt en enkel bloggare göra det.

Läs gärna tidigare bloggar om Sala-Enköping

Den här listan över Brott har  Mikael Lundqvist inte utrett och frågan är varför inte. Adam eller rättare sagt T figurerar i den listan.

SR, Aftonbladet, Expressen,  DNSVD SVT, TV4  Alliansfritt Sverige, MetroUNT

5 svar till “Sala-Enköping 5 när Efterlyst får löjets skimmer

  1. Jag önskar att du bara skojade lite…

    • det gör vi nog alla men det är för allvarligt att skämta om. har du några uppgifter hör av dig till mig via min mail.

  2. Ping: Ännu ett barn som tvingas bo hos misstänkt förövare… | Suspicio

  3. Bra att det här uppmärksammas, det verkar som många andra barn i Sverige har det lika jävligt. Tragiskt. Vad ska man göra för att hjälpa dom här barnen och familjerna?

  4. Hoppas att efterlyst gör efterforskningar på både tsE och polisen , även socialen skulle hårdgranskas ! Men det kanske är för mycket att önska ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s