Oppositionen har övergett vanvårdsfrågan till förmån för SD

På tisdag interpellerar  Margareta Larsson (SD) om ersättningsfrågan. Det blir tyvär en interpellation som kommer att tigas ihjäl av övriga eftersom de aldrig skulle ställa sig i en fråga som SD öppnar för. SD är enda parti som inte är bundet att diskutera frågan och det gör det helt ofarligt i riksdagen.

SD borde lyft frågan om tolkningarna av lagen, vem som ligger bakom hur t.ex Allvarlig Art är tänkt. Allvarlig Art är den mest luddiga formulering som finns. Det mest trista är att inget av oppositionspartierna lyft Ersättningsfrågan som en partipolitisk frågeställning – men det kommer sig också av att partierna bundit sig med regeringen. Frågan borde ställas hurvida regeringens uppfattning är att en våldtäkt är okej bara regelbundna övergrepp är allvarlig art. Det skulle iså fall sätta hela lagstiftningen kring sexuella övergrepp på ända.

Jag är ingen SD vän och blir aldrig. Men jag förstår att inom SD finns också människor med vår bakgrund och det kan vi aldrig förneka. Att människor väljer SD som parti är en annan sak. Men ju mer SD närmar sig frågor som de små grupperna kan identifiera sig dessto mer ökar de, för det är just de här väljargrupperna som föraktas av de etablerade partierna som kan bli avgörande för hur stora SD kan bli. Ibland är promillen en viktig siffra.

När jag som vänsterväljare och delvis socialdemokratisk sympatisör läser att det parti vi skall ställa vårt hopp till har samma förakt för utslagna som någonsin borgarna. De nya kraven för A-kassa, redovisning av sökta jobb etc, en socialtjänst som allt mer fungerar som en repressiv myndighet mot de utsatta, detta är vad Socialdemokratin ställer upp på. Straff mot de liggande och belöning till de stående.

I ett läge där SD skulle ta de här frågorna till sina och ställa mot invandring, vet jag exakt hur utgången blir. Tyvär tror inte de världsfrånvända oppositionen på detta. De sätter sin lit till att de människor som lever under städerskelönen, husnära tjänsterjobben et skall lita på att oppositionen skulle bli deras parti. Glöm det.

Anders Björk (M) klagade över att Moderaterna inte står att känna igen. Man har slutat sälja in sina Moderata ideer och säljer ut dem istället. Som fd aktiv inom S och SSU (ungdomstiden) kan jag bara säga att Socialdemokratin har för länge sedan slutat med visions och socialdemokratisk politik, de har reat ut den till mitten och övre medelklassen för länge sedan.

Det ryktas om att 1980 frågan är het i Riksdagens korridorer och att Maria Larsson känner sig pressad av alla mail och skrivelser. Tro mig hennes press spelar ingen roll i Regeringen, där bestämmer utan tvekan två Reinfeldt och Borg. Det bästa som kan komma ut är ett tillägg till redan ursusla lag om att tex sträcka ut tio år till. Maria Larsson som politiker och lagstiftare är svag och de lagar hon hit tills sjösatt är lika fulla av hål som en schweizerost.

Tyvärr har riksdagens sk kritiker mot SD gett dem den bästa frågan att nå de svikna – frågan om vanvård och den kan utvidgas sanna mina ord. Och än tristare är att den organisation som anser sig vara spjutspetsen i vanvårdsfrågan är lika stum som väggarna på kanslihuset.

Interpellationen besvaras på tisdag kl 13.00

SR, Aftonbladet, Expressen,  DNSVD SVT, TV4  Alliansfritt Sverige, MetroUNT

6 svar till “Oppositionen har övergett vanvårdsfrågan till förmån för SD

 1. Berit Emanuelsson

  Bra skrivet Anne!

 2. Mycket långt från SD. Ta fram näsdukar. Komplexitet.
  Vårt grannland vågade sända denna, men vi sände på skräptid. Detta borde vara prime-time!

  Om läsaren vågar:

  http://urplay.se/Produkter/177107-Adoptionens-pris

 3. Och förresten, detta visar att man aldrig kan ta något som inte känslomässigt tillhör… Alla fall inte utan prislapp. Här är alla förlorare.

  http://urplay.se/Produkter/177107-Adoptionens-pris

  • Den har visats i UR jag frågade varför de inte visade på vanliga kanalen fick till svar att så många skulle blivit upprörda. anser också att den borde visats. såg den och blev upprörd. Men jag ser fortfarande adoptioner som en möjlighet, har själv två adopterade barn.

 4. Ping: Konsten att ljuga om historien – Maria Larsson i Riksdagen | RosenRasande

 5. Ping: Vad säger Gud om att ljuga i riksdagen – Maria Larsson i Riksdagen | RosenRasande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s