Stalinistiska metoder i socialtjänsten förstör barn i Fagersta

Familjehemssekreterare, Victoria Brosman, Fagersta Socialförvaltning om föräldrarollen:Man kan vara mamma på olika sätt, en del sätt är att man inte leker så mycket och umgås med sina barn”                                                   

Fagersta kommun gör det igen. Bryter mot Barnkonventionen, barnperspektivet, socialstyrelsens rekommendationer. Jag har tidigare berättat om Jimmy i Fagersta som tillsammans med sin fru Veronica sedan lite drygt tre år haft om hand en pojke sedan han föddes. Detta då mamman bad dem ta hand om barnet som hon inte ville ha. Också i ett samtal med en advokat uttryckte mamman samma sak, vilket sedan mynnade ut i ett brev till socialförvaltningen i Fagersta.

Jimmy och Veronica har försökt föra ihop mamman och pojken vilket mamman vägrat. Varje gång hon skulle komma ringde hon sig sjuk eller hade annat förhinder. De två gånger mamman besökt barnet tillsammans med personal från socialtjänsten har hon inte ägnat barnet någon som helst uppmärksamhet. Nu anser Fagersta Kommun att den s.k. övergången för hemflyttning är avklarad och skriver i sina papper att barnet och mamman har bra kontakt o att de leker tillsammans.  Vilket inte är sant. Jimy och Victoria har också träffat mamman på affären, men hon har då valt att gå en annan väg för att slippa träffa barnet.

Utredarna i detta fall har bytts med jämna mellanrum och varje ny handläggare (konsult) startar sin egen utredning. Rita Häninen, f.d utredare som också kallade sig juridiskt ombud för mamman har ersatts av Annika Gunnarsson. Familjehemssekreterare är Victoria Brosman som också är en av dem som är involverad i kidnappninge av de tre syskonen från Fagersta.

Jimmys berättelse:                                                                                                 Victoria Brosman ringde upp min sambo i tisdags och berättade att de skulle ha ett möte på torsdagen med en ny handläggare. Veronica sa att hon skulle kolla med advokaten först och att hon själv inte kunde komma den tiden pga läkarbesök samt annat under dagen som var inplanerat sedan lång tid tillbaka. Advokaten meddelade också förhinder och satte den 18:e dec som prel datum.Idag Torsdag,  ringde Victoria Brosman upp min sambo och sa att de hade haft möte mellan  Annika Gunnarsson och EE och H. De framkom under mötet enligt Rita Häninen att T var färdiginskolad, detta trots att Victoria Brosman aldrig varit hemma hos Jimmy och Victoria,

      Senast  E skulle ha kommit avbokade socialförv  mötet med anledning av att E var magsjuk, hennes äldsta son C var magsjuk och H var magsjuk. E var inte mer sjuk än att hon kunde hämta C på dagis under eftermiddagen och hade vart på sitt arbete på dagtid. Vi har  en släkting som har barn på den skola där C har dagis och vänner som arbetar på samma företag som E.      E har enligt utsago  med stöd av Rita Häninen lekt med T när hon varit hos oss. De uppger att E har varit hemma hos oss många gånger.  I verkligheten 2 timmar sedan september månad. Veronica säger till Victoria Broman att E inte ens varit intresserad av T på mötena. Victoria Brosman, svarar ordagrant;  Man kan vara mamma på olika sätt, en del sätt är att man inte leker så mycket och umgås med sina barn”

 Annika Gunnarsson skriver att vi inte ville komma till det kallade mötet, trots att vi ringt och meddelat förhinder i god tid. Istället hålls mötet utan oss och handläggaren den nya, Annika Gunnarsson, beslutar att vi ska åka hem till E och H med T någon gång så han får veta vart han skall bo.

Enligt socialförvaltningen i Fagersta har det inte kommit något brev från advokat,

Ingrid Lundekvam vid Zendahls Advokatbyrå i Avesta. Trots att Ingrid Lundeqvarn har kopia av brevet och notering om när det skickades. E nekar också till att ha träffat Ingrid Lundekvarn trots att de träffats flera gånger och att Ingrid Lundekvarn varit ombud för E.

Brevet som advokaten skickade är inte diariefört utan har slängts av Rita Häninen.

I brevet finns dokumenterar E:s. uttryckliga önskan  att hon ville att T skulle vara hos oss. Advokaten har också ringt Fagersta Kommun och meddelat att något möte utan hennes närvaron inte kunde ske. Annika Gunnarsson säger till advokaten att hon skall återkomma om en ny tid men hör inte av sig.                                                   Enligt Annika skulle vi rätta oss efter vad E och H kunde och att vi då gjort fel som inte kunde anpassa tiden till mötet på torsdagen

Socialtjänsten hotar också med, att gör vi inte som de säger kan de vidta andra åtgärder.
Vi har inga intressen i att få betalt eller ersättning för T, det har vi inte haft under de lite drygt tre år han bott hos oss, men vi vill att T skall stanna hos oss.

Advokaten är förvånad och chockad över Fagersta Socialförvaltnings beteende och säger att det inte är förenligt med vare sig lag eller Barnkonventionen att agera så här.” Så långt Jimmys berättelse.

Fagersta Kommun är på väg att förstöra livet för ytterligare ett barn.

Det är farligt att ha med Fagersta Socialförvaltning att göra, här vilar godtycklighet, familjekorruption, politiskt jäv, brott mot förvaltningslagen, brott mot barnkonventionen, brott mot socialtjänstlagen, brott mot Europakonventionen,  falsk tillvitelse – alltså påhittade utredningshistorier som inte har någon grund i verkligheten. Och märkligt det sker hela tiden utan att någon reagerar. I Fagersta får man Livstid på mer än ett sätt.

Insatsstyrka hämtar barn i Hälsingborg

SR, Aftonbladet, Expressen,  DN,  SVD,  SVT, TV4  Alliansfritt SverigeMetroUNT

    

 

Annonser

4 svar till “Stalinistiska metoder i socialtjänsten förstör barn i Fagersta

 1. Det är fruktansvärt.
  Individen är helt maktlös mot en totalitär överhet.

 2. Så här behandlar man inte ens hundar” sa Anna Norlen vad gäller Fagersta (Rädda barnen)
  ”2 timmars inskolning i erat ärende och de andra med Munchausen såna diagnoser kan man inte ens ställa” sa Åsa Landberg om Fagersta Kommun soc förv…
  ” Låter som om Fagersta behöver hjälp med att titta på hela dynamiken vad i sin organisation” sa Siv Boalt Boetius om Fagersta Soc Förv.

 3. Jodå, det är inte bara barnens behandling som behöver kollas upp utan säkert hela Fagersta Socialförvaltning. Jag har själv drabbats hårt, då vi nekades hjälp pga av ett moment 22 i våras, vi hade inga giltiga ID och kunde inte skriva in min sambo på AF, vår handläggare ville inte följa med och intyga att han var han, så vi fick klara oss bäst vi ville tills alldeles nyligen då vi fick hjälp av FK till att hitta en lösning på att vi blev efter med hyra och allt annat. Det har skapat så onödig stress hos mig att jag blivit ännu mer sjuk än jag tidigare var. Jag är säkert inte ensam om att bli behandlad på sådana sätt här. Men ingen skriver om våra fall så vi får fortsätta vara i klorna på dessa.

 4. De metoderna ligger i S-kommunernas system

  De korrupta sektanter kan vara satanister eller pedofiler, ty normala människor är de inte. Vad gör IVO åt barnmisshandel i fosterfamilj och av socialförvaltningens korrupta kommunanställda?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s