Vem har köpt klänningen – socialbidragstagare får inte ta emot julklappar

Skurups Kommun vägrar betala ut matpengar till en person för att hon väljer att betala räkningar som el, hyra etc. Socialförvaltningen anser att hon ska låta bli att betala hyra, el, telefon för att köpa mat. Om hon sätter sig i skuld kan hon få hjälp.
SKURUP. Helena betalar alltid sina räkningar. Så länge hon gör det vägrar
kommunen ge hjälp. Läs vidare http://www.skanskan.se/article/20131116/SKURUP/131119445/-/hon-far-ingen–mat-av-socialen-i-skurup?fb_action_ids=10151775482320418&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

RosenRasande

Det här inlägget är en repris men särskilt mycket har inte ändrats sedan jag skrev den i februari 2013. Återpublicerar den, trodde att en ny rödgrön regering skulle ändra attityd till utsatta människor och att Åsa Regnér skulle se över villkoren för bidragstagare. Tyvär verkar det vara samma regler som tidigare, den som ligger skall förbli liggande.

Visa originalinlägg 594 fler ord

8 svar till “Vem har köpt klänningen – socialbidragstagare får inte ta emot julklappar

 1. Va!!! Är det nya given att man måste vara i skuld? Vad är det för undeliggande mening i det ?

  • det är en regel som socialtjänsten infört ju mer skulder dessto mer är du underlägsen och i skiten. helt i deras händer. människovärde kan soc inte stava till

 2. Berit Emanuelsson

  Det är tamejfan inte klokt!Otroligt cyniskt!Slutar hon betala räkningar så hamnar hon hos kronofogden och blir straffad i åratal!!!

  • Socialtjänsten i Stockholm säger rakt ut till folk att de skall låta bli att betala räkningar o hamna i skuld annars får de ingen hjälp

 3. Kan man inte göra en anmälan enligt allmänt åtal för anstiftan till brott? Det skulle ju iaf i sämsta fall tvinga fram en förklaring på hur dom tänker(?) i och med att dom ska rättfärdiga sitt resonemang juridiskt.

 4. Det är helt galet.. Man känner sig helt livegen… Från att alltid ha klarat mig själv till att så kapitalt hamna i socialens händer, allt pga av att jag nog hade en del otur , inom ramen av ett halvår så fick jag sluta mitt lönebidragsjobb för att det blev indraget, chefen fuskade. Min fd sambo skaffade sig en ny i annat land, vilket innebar att jag INTE kunde få socialbidrag med hänvisning till att han som inte var där skulle försörja mig. Plus att jag på det blev utförsäkrad i februari 2011 från min deltidssjukpension. Jag har förlorat allt. Han sålde mitt hem och jag kunde inte göra något åt det, fick inget tillbaka på allt jag vart med och betalat på i alla år. Han stod som ensam ägare, då jag var sjuk vid inköpet av gården.. Jag har dock ALLTID vart med och betalat av på lånen.. Fick flytta, nolla hjälp av AF, FK eller annan instans, bara ett fåtal vänner och min familj… Idag är jag i händerna på Fagersta socialkontor, och det vet vi ju hur lätt det är.

 5. Tror knappast dom uppmanat henne att sluta betala hyran däremot så tar socialtjänsten ingen hänsyn till om en person har kreditskulder, lån, kontkortsskulder, mobiltelefoner, internetabbonemang etc och kan uppmana folk som är i behov av försörjningsstöd att låta sådana skulder gå till kfm. Försörjningsstöd är den sista utposten och ska bara ersätta hyra, el, mat och kläder, inte skulder eller krediter som folk har dragit på sig. Samma regler över hela landet och inget nytt under solen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s